Кад деца порасту

електрика

Zaslužan član
Poruka
123.191
Кад деца порасту почињу проблеми друге врсте.

Нема их до пола ноћи. Иду да спавају код другарице а заправо код момка.

Тренутно сам уплашена. Да ли сам ја нормална?

Lepo. Bila si i ti mlada, ili si spavala kod dečka ili je on spavao kod tebe. Besmisleno je da se sad zgražavaš nad tim... ustvari, nisam sigurna koliko ti ćerka ima godina, ali sve što je trebalo i moglo da se uradi-ispriča-ukaže, pa vreme za to je već prošlo.... pitanje je koliko među vama ima poverenja i da li te laže da ti zamaže oči ili zato što joj je neprijatno, a i sama bi htela da znaš gde je.... Retoričko pitanje, nema potrebe da odgovaraš...
Lepo zagrliš muža, sa toliko odraslom decom možete da se posvetite jedno drugom i em vam bude lepo, em ne bijete glavu stvarima na koje više ne možete da utičete.

Lepo. Bila si i ti mlada, ili si spavala kod dečka ili je on spavao kod tebe. Besmisleno je da se sad zgražavaš nad tim... ustvari, nisam sigurna koliko ti ćerka ima godina, ali sve što je trebalo i moglo da se uradi-ispriča-ukaže, pa vreme za to je već prošlo.... pitanje je koliko među vama ima poverenja i da li te laže da ti zamaže oči ili zato što joj je neprijatno, a i sama bi htela da znaš gde je.... Retoričko pitanje, nema potrebe da odgovaraš...
Lepo zagrliš muža, sa toliko odraslom decom možete da se posvetite jedno drugom i em vam bude lepo, em ne bijete glavu stvarima na koje više ne možete da utičete.

Не згражавам се, само се плашим.

Нема лажи, све сам провалила.

И сад треба мирно лећи и заспати. Како?
da nema lazi ne bi provaljivala nego bi ti rekli da idu kod decka,a ne kod drugarice da uce,mislim ocigledno je kad su sve vreme na telefonu i netu da se otrglo kontroli,ako ih odvedes negde na vikend opet su u smsu nonstop i tad tel leti kroz prozor

Кад деца порасту почињу проблеми друге врсте.

Нема их до пола ноћи. Иду да спавају код другарице а заправо код момка.

Тренутно сам уплашена. Да ли сам ја нормална?

Tvoja deca su vec velika?

Nemam decu, ali ja mislim da nije normalno ako dete ode da spava kod decka, a kaze da je kod drugarice.

Ta vrsta nepoverenja je crvena zona... ili ?

Разумљиво је да се бринеш за своје дете, што кажу, мајка је увек мајка, и за њу је дете увек дете, но, ако имате међусобно поверење немаш се разлога превише плашити.

То јест, нема много ни смисла само "плашити се", ако не можеш конкретније на нешто да утичеш... Деца морају да порасту.

П. С.

И ја се, рецимо, бринем кад мој син вози бајс уздуж и попреко, нпр. преко Остружничког моста и на другим ризичним местима, или кад вози кола по Ибарској, али, шта могу, не постоји начин да му то забраним, а нема ни много смисла...

Разумљиво је да се бринеш за своје дете, што кажу, мајка је увек мајка, и за њу је дете увек дете, но, ако имате међусобно поверење немаш се разлога превише плашити.

То јест, нема много ни смисла само "плашити се", ако не можеш конкретније на нешто да утичеш... Деца морају да порасту.

П. С.

И ја се, рецимо, бринем кад мој син вози бајс уздуж и попреко, нпр. преко Остружничког моста и на другим ризичним местима, или кад вози кола по Ибарској, али, шта могу, не постоји начин да му то забраним, а нема ни много смисла...

Знам...Ево, нема ни једног ни другог. Син ко зна где је, за ћерку бар знам. :mrgreen:

Сама ми је рекла пошто сам изразила своју сумњу преко телефона. Хитлер ми није раван. :lol:

Smatram da ne treba da stvaras takvu klimu, da ti dete ne veruje,i ne sme da kaze da je kod decka.

Ili se dogovorite da ne ide kod decka na lep nacin, ili joj reci da je ok, ali neka ti kaze kad ide kod njega :lol:

Meni bi bilo strasno da ne znam gde mi je dete :sad2:

Lijepo joj kažeš da dovede dečka kući u goste . Tu mu objasniš u četiri oka kakve će biti posljedice za njega ako ti ćerka ostane u drugom stanju .
Poslije im dozvoliš da prespavaju kod njega a on neka razmišlja da li je spreman da bude tatko .

Кратко и јасно. Добар савет.

- - - - - - - - - -

Мој муж је најпаметнији, спава сном праведника. :lol:

svi smo mi išli kod drugarice, a spavali kod dečka, ne znam nijednu koja nije, bez obzira kakav odnos imala sa roditeljima i koliko je međusobnog poverenja bilo.
ništa strašno, ako poznaješ svoje dete i ako su prethodne priče i savetovanja urodila plodom. naravno da se plašiš, ja mislim da taj strah ne prestaje nikada, ni kad imaju svoje porodice. dete ti je uvek dete, strepiš nad njim. ja sam sa prvim jedva naučila da živim sa tim strahom i strepnjom

svi smo mi išli kod drugarice, a spavali kod dečka, ne znam nijednu koja nije, bez obzira kakav odnos imala sa roditeljima i koliko je međusobnog poverenja bilo.
ništa strašno, ako poznaješ svoje dete i ako su prethodne priče i savetovanja urodila plodom. naravno da se plašiš, ja mislim da taj strah ne prestaje nikada, ni kad imaju svoje porodice. dete ti je uvek dete, strepiš nad njim. ja sam sa prvim jedva naučila da živim sa tim strahom i strepnjom

Ја не спавам док се она не врати.

Back