Kad će deca?

aorika

Zainteresovan član
Poruka
139
Jesu li vas smarali sa tim i sličnim pitanjima, koliko uopšte želite o tome da razgovarate i sa kim?
Osim porodice i prijatelja, dešavalo mi se da me ljudi koje poznajem praktično iz viđenja pitaju radimo li na pravljenju dece, sve uz neko značajno namigivanje, bože me sačuvaj...

Jesu li vas smarali sa tim i sličnim pitanjima, koliko uopšte želite o tome da razgovarate i sa kim?
Osim porodice i prijatelja, dešavalo mi se da me ljudi koje poznajem praktično iz viđenja pitaju radimo li na pravljenju dece, sve uz neko značajno namigivanje, bože me sačuvaj...

Probali su... I odustali... Jasno sam svima stavila do znanja da je moj privatni zivot upravo to: moj privatni zivot. A kada se nadju tako neki usputni pametnjakovici, ladno ih pitam sto to njih interesuje....

Да ви реЧем овако, у једној студији о средњем веку сећам се тврдње савременика с краја првог миленијума(око 1.000те године) где се каже да су се малађХне Енглезице удавале до 16. године, а да су оне с 18(што је јелте, данашња граница пунолетства!) сматране уседелицама!
И то увелико!

mene je to uvek izludjivalo
a kad smo prvo dobili oni su krenuli sa onim "ajde sto pre I drugo na brzinu obavis I zavrsila si...."

ma nemoj......obavim na brzinu....jel?

dobili drugo a njih zanima jel imamo u planu jos jedno ili samo njih dve......
:roll:

Ljudi sebi dozvoljavaju svakave slobode;
Ja sam u vecini slucajeva odgovarala: Ne volim decu.
sto naravno nije istina ali najlakse bi im zapusilo usta...

ja sam par puta pokusala da se izvucem sa "nikad"
al je onda krenulo "kako nikad, moras decu da radjas,za to si stvorena, to je najvaznije na svetu, sta je zena bez dece, blablablaaaaa"

ja sam par puta pokusala da se izvucem sa "nikad"
al je onda krenulo "kako nikad, moras decu da radjas,za to si stvorena, to je najvaznije na svetu, sta je zena bez dece, blablablaaaaa"
Можда није најважније на свету, али не сумњај да ће сви пензиони фондови фијукнути.
Не само зато што је то код нас изгледно, него што ће светска финансијска (не) елита опајати све где је жива лова.
Нпр 2008. од 7 највећих приватних пензионих фондова у САД 2 су пропала, а Џорџ Буш Млађи је потписао за гратис суму од 105 Милијарди $ на рачун АИГ(који је такође пао у бунар), највеће светске осигуравајуће куће, док је оба фонда пустио да ископне и још одбио донацију за државни здравствени фонд од око 15 милијарди $, а неки који су улагали у наведене пензионе фондове остали су голи ко пиштољ.
Или нпр у ЕУ за којом кмече домаћи провинцијалци, пензије у Немачкој за оне који су имали просечну плату и пун стаж, а нису мутили с акцијама, улагали у приватне пензионе фондове, или у некретнине, су око 850 евра.
С том сумом немогуће је опстати у Немачкој и људи су приморани да се селе.

Искрено, да ме неки људи нису смарали са тим питањем, децу бих родила у четрдесет петој.

Толико су ми у животу недостајала. :lol:

Mene niko nije smarao sa tim pitanjima.
Mislim da sam jednostavno imala sreće.
Nekad se dešavalo da pored mene bude neka devojka koja je starija od mene, a uz to neudata, pa su babe gnjavile nju.

nije po fensi i trendi standardima
ali je pitanje prirodno

koj krasni ste zajedno ako nema ništa od posla?
Veoma zatucano misljenje kao i ona od pre par godina o razlikama u godinama i svemu sto vam je tad bilo "tabu",pa se sad sve to GLE CUDA radi.Inace imam 2 scenarija za doticne anketare:1.Posto se zna da necu decu zbog bolesti (epi) lepo krenem da im vadim papire koje uvek nosim kod sebe zlu ne trebalo ono ako bi se nesto desilo pa da mi lakse pomognu(lekari),i krenem sve da im analiziram dijagnoze i lekove i proturam onu pricu o stetnosti lekova za fetuse i tako.Scenario broj 2.SEljacko odbadanje isto kao i ovo prvo i obavezno se dotakne ono ako nisam s njim zbog toga,onda sam zbog imovine itd itd itd,a ja samo kzem da nekoga kao mene nije sramota da to prizna i nije lazni moralista (jasno vam je da ih lazem) i da otvoreno sve pricam,dok drugi pecaju na (ne)zeljene trudnoce i decu,i glume lazni moral.

Po sistemu vredjate me e pa i ja cu vas,posto svako intimnije pitanje smatram vrhuncem nekulture.

nije po fensi i trendi standardima
ali je pitanje prirodno

koj krasni ste zajedno ako nema ništa od posla?

Pa, recimo da planiramo dete i pokušavamo da ga začnemo i evo trenutno ne ide. Nije to ništa strašno, nismo dugo u braku, ali zamisli ljude koji se godinama trude i užasno pate što ne mogu da dobiju dete... I onda se nađe neko ko ih za to pita, kao da taj neko ima nešto od toga hoće li ovi imati dete ili ne.
Mene su, kad sam se udala, čak pitali jesam li to već trudna pa se zato venčavamo i zašto se uopšte venčavamo kad već nisam trudna. Mislim...

Pa, recimo da planiramo dete i pokušavamo da ga začnemo i evo trenutno ne ide. Nije to ništa strašno, nismo dugo u braku, ali zamisli ljude koji se godinama trude i užasno pate što ne mogu da dobiju dete... I onda se nađe neko ko ih za to pita, kao da taj neko ima nešto od toga hoće li ovi imati dete ili ne.
Mene su, kad sam se udala, čak pitali jesam li to već trudna pa se zato venčavamo i zašto se uopšte venčavamo kad već nisam trudna. Mislim...

Код мене је било обрнуто. Комшиницама није било јасно како то да имам велики стомак а није било свадбе.

Који примитивизам...

Jednoj mojoj drugarici majka rekla pred venčanje:
"Gde baš sad da ostaneš trudne , pred venčanje, sad će svi da misle da se zbog toga venčavaš"
Ne mogu da verujem da u 21. veku neko još uvek stvrano tako razmišlja.

Ne smaraju me, još sam mlada, a i kad više ne budem neće me smarati. Imam tu facu čoveka kog ne smaraju često.

- - - - - - - - - -

I šta je tu čudno? Ljudi pitaju. Ne vidim šta je problem odgovoriti ili reći da ne želiš da odgovoriš na pitanje?

Ja koliko znam obicaj je u Srbiji da je mlada trudna.

:roll:

Back