Kad će Britanija osloboditi Gibraltar?

Pozdrav,

Gledao sam preko atlasa stanje na Gibraltaru i uvidjeo da Velika Britanija drzi pod svojim posjedom Gibraltar i na strani Maroka Almerinu kapiju.Kad ce Velika Britanija da oslobodi te teritorije i ustupi im vlasnicima koji su bili jer to je totalna kontrola sredozemlja i kontrola dviju zemalja Spanije i Maroka.

Izvinite ako ova tema bas nije intersantna za vas ali se nadam da ce biti interesantna za nekoga barem.

Онда када врати и акропољске стубове Грчкој, као и остала, многа богатства која је опљачкала диљем света у име колонијализма...

Онда када врати и акропољске стубове Грчкој, као и остала, многа богатства која је опљачкала диљем света у име колонијализма...

to si dobro rekla, u ime kolonijalizma.
tako to britancici uce u skoli, okupacija je za njih kolonijalizam, oni su bre donosili civilizaciju indijcima bre, pa i kinezima, ti anglo rosavi varvari, puni baruta i zapadnoevropskog divljastva su plutali na svojim barkama i isli u drevnu indiju da donose njihovu civilizaciju.

moj surak je englez, i pazi, covek velica impweriju, kaze u imperiji sunce nije zalazilo koloko je velika bila.
a inace je budista ;)

doso u kanadu sa cilimom za meditaciju svega, udao se za bogatu sprkinju i veliki je jedan britanac..

jednog dana cu moratri da mu objasnim da je kolonijalizam isto sto i okupacija, i to ne mnogo razlicita od one nacisticke.

ne nadam se uspehu, al nek se malo ljuti, meni lepo, a to je najbitnije sto kaze jomini

Kakve ovo bezobrazluke citam protiv Ujedinjenog Kraljevstva?

Gibraltar je dominion Nj.K.V. Elizabete druge, prepusten od Spanije engleskoj kruni zauvek pre skoro trista godina kao jedna od provizija mira u Utrehtu.

Njeno Velicanstvo nije nekakav Slobodan Milosevic ili Jadranka Kosor, pa da engleske teritorije predaje raznim slepcima.

Queen_Elizabeth.jpg

Pozdrav,

Gledao sam preko atlasa stanje na Gibraltaru i uvidjeo da Velika Britanija drzi pod svojim posjedom Gibraltar i na strani Maroka Almerinu kapiju.Kad ce Velika Britanija da oslobodi te teritorije i ustupi im vlasnicima koji su bili jer to je totalna kontrola sredozemlja i kontrola dviju zemalja Spanije i Maroka.

Izvinite ako ova tema bas nije intersantna za vas ali se nadam da ce biti interesantna za nekoga barem.
Вероватно никада. А и сами људи са Гибралтара се више идентификују ко Британци него ко Шпанци. Може се рећи да постоји извесан анимозитет према Шпанаца.

Pozdrav,

A batice... Ovo je tema za dikurse... Minimum...

Ja mislim da polsije ovoliko dugo vremena od masakra nad muslimanima u Spaniji 1492 godine, ne prijeti rat izmedju Spanije i Maroka i da je prisustvo Velike Britanije nepotrijebno.Trebalo da Britanija ima neki mandat oko napustanja te teritorije Gibraltara.

Kad se odrzao taj referendum za Gibralatar?Mislim da ce uskoro doci vrijeme da se Gibralatar preda maticnim drzavama Spaniji i Maroku i da se odrzi jedna konferencija povodom zlocina Spanske inkvizicije nad muslimanima 1492 godine i da se nikada ne ponovi i da dvije drzave Spanija i Maroko nikada ne zarate.Sta drugo da se kaze nego to da stanje nije dobro kada su tu prisutni Britanci i predstavljaju razdvojni elemenat Maroka i Spanije a ujedno je i kontrolor sredozemnog moreuza.

Zna li neko otkada je Gibraltar u Britanskom posjedu i kako je to ispalo?
:roll:

reyes-catolicos.jpg

:zper:

Back