Kad ce AI da pocne da radi moderaciju foruma?

Па форумски!

а како мени није хтела мичка да се напише 😬
Малу тајну сам скривено наговијестио у упису... Често се зајебавам по форуму, али није згорег понекад и пажљиво прочитати шта напишем... ;)

Малу тајну сам скривено наговијестио у упису... Често се зајебавам по форуму, али није згорег понекад и пажљиво прочитати шта напишем... ;)
ЗНам, тачно сам то урадила и пукло ми звездице :azdaja:

а јесте било латинично

Pa eksperimentises sa pogresnim AI sistemom, ChatGPT nije pravljen za takve stvari, Chat GPT i slicni LLM modeli su napravljeni za komunikaciju i pomazu u razgovoru, oni nisu pravljeni za razotkrivanje anomalija niti pravljenju baza psiholoskog profila, vise koriste "statisticku" logiku koju vade iz ogromne baze "jezickih" podataka tako da su podlozni manipulaciji jer nisu ni pravljeni za to. Mada forumi uvode takve sisteme bazirane na chat GPT API-u jer su te "ozbiljne" alternative astronomski skupe.

Chat GPT i slicni LLM modeli su napravljeni da razumeju jezik i pomazu u razgovoru, .

Ovde sam govorio o pravim bezbednosnim AI sistemima, spominjem SEG jer govorim iz licnog iskustva posto funkcionisu po identicnom principu kao i AI sistemi na velikim socijalnim mrezama. Oba tipa koriste interno masinsko ucenje i analizu obrazaca kako bi detektovali anomalije i sumnjive aktivnosti van uobicajenog "pattern-a / sablona" bilo da je email saobracaj ili ponasanje korisnika. Svakog dana jedna malo veca korporacija primi na stotine takvih social engineering manipulacija jer postoje ljudi koji rade 24h samo na toj problematici kako da ga "zavrnu" i ubace svoju "krticu" sto im uspe periodicno ali svaki uspesan pokusaj prodje samo jednom. Ovde ne govorim o klasicnim phishing porukama koje dobijamo vec o spear phishing ekskluzivno napisanu poruku za tu i tu osobu ili organizaciju,

Sluzili su se svacim, permutacija slova, slanje praznih poruka "reconnaissance" kako bi naveo "zrtvu" da ona prvo pise njemu, ili samo obicno "Hej sta radis?", onda ubacivanje malicizne poruke ne u tekstu vec u slici "QR" kod, sve to vise ne prolazi jer se koristi i OCR tehnologija.

I preko svega toga on mora da reaguje "odmah" istog momenta, jer ako ja prevarim korisnika i AI reaguje sat vremena nakon toga "prosao voz".

To su sve stvari koje su previse skupe za "forume" ali ce sigurno uci u upotrebu za 5-10 godina

Sto se tice konkretno moderacije ovde na forumu, tu se sa tobom slazem, mislim da su kao ubacili nesto ali nemam vremena da vidim sta je :lol: , ali to je najverovatnije neki chatGPT APi kojeg ces siguran sam moci da vozis kako hoces :p
za forum postoji samo jedna sema ako hoces da bude forum na koji ce dolaziti ljudi a to sam x puta govorio... trolere, spamere i klonove koji postoje samo radi vredjanja i prizmeno bednih provokacija iskljucis, a ostar jezik u okviru rasprave dopustis svuda dok ne postane ekstreman i sam sebi svrsishodan.

sve ostalo je debilana, proseravanje i ubijanje duse vl komunikacije zbog koje ljudi jedino ovde i dolaze. svaki post koji napisem na psihologiji direktno na temu prolazi jos uvek verifikaciju...:lol:

sta reci...

Back