Juventus

Del Piero je uzeo i titulu najvoljenijeg igraca, konkurencija za najboljeg odbrambenog je bila smesna pa je Chiellini bio jedini pravi izbor, pored veselog Mexesa i Neste koji je u zadnje tri godine odigrao isto toliko utakmica...
Oscar za najboljeg igraca se dodeljuje u duelu najboljeg stranog i najboljeg italijasnkog igraca, ove godine izmedju Alea i Ibre, Ibra je pobedio, uz to je uzeo i oscara za najlepsi pogodak...

2-1 u Udinama za domacine ... Bez Kjelinija odbrana deluje veoma porozno, i tek se sad vidi njegov znacaj za ekipu i individualni kvalitet ... Legro je ocajno reagovao kod prvog gola a Grigera kod drugog (golcina Di Natalea) ...

Sa zdravom ekipom, ubedjen sam da Juve uzima skudeto ... Ne moraju svi biti zdravi, ali Kjelini, Bufon, Sisoko i DP su neophodni ... Bice to jos bolje kad se vrate Kamoranezi, Trezege (sada se vidi koliko nam fali, posto je Amauri pao u formi), Tiago i Braco Salihamidzic koji je bolje resenje ze beka od Grigere ...

Nadam se da ce do Celsija tim biti kompletan, a onda krece ono pravo i u LS i u kalcu ...

Ne kapiram vise Ranijerija i njegovo drzanje Nedveda svaku utakmicu 90 minuta, sta mu je covek zgresio pa ga kaznjava, Nedved vise ne moze na nivou da odigra ni 1 poluvreme a kamoli da igra svih 90 minuta...

Igramo ocajno i sa ovakvom igrom ja ne zelim da se zavaravam da cemo uzeti bilo sta ove sezone, zato sto necemo, ali nije ovo prva utakmica da ovako igramo, ovakvi smo cele sezone, razliku je pravio DP(ranijeri ima najlaksi posao na svetu, postavi igrace i moli se Bogu da ce biti neki faul do 35 m od gola, ili da ce DP dati neku genijalnu asistenciju...), bez njega mi ne mozemo nista da uradimo, sto se i pokazalo protiv Udinezea, kada smo imali ja mislim jedan sut u okvir gola...

Trenutno najbolje resenje bi bila formacija Bozicne jelke, posto Marchioni veze nema, bekovi nam veze nemaju, Nedved jedva stoji na terenu tako da napad po bokovima nema neku funkciju... u sredini bi bili Momo, Marchisio, Zanetti (Nedved, Tiago, Poulsen...), ispred njih DP i Giovinco i u napadu David(Amauri, Iaquinta), slicno nesto je bilo protiv Catanie u kupu i to je jedna od retkih utakmica ove sezone gde smo nadigrali protivnika (jos su tu Milan, Roma... ja vise ne znam ima li utakmica gde smo bili bas bolji od protivnika....)

Ne kapiram vise Ranijerija i njegovo drzanje Nedveda svaku utakmicu 90 minuta, sta mu je covek zgresio pa ga kaznjava, Nedved vise ne moze na nivou da odigra ni 1 poluvreme a kamoli da igra svih 90 minuta...
Ja na to gledam kao na neku nagradu za lojalnost, iako se ne slazem sa tim ... Fizicki - Pavel moze da izdrzi, mozda najvise od svih, ali po kvalitetu nije ni 5% nekadasnjeg igraca ...

Igramo ocajno i sa ovakvom igrom ja ne zelim da se zavaravam da cemo uzeti bilo sta ove sezone, zato sto necemo, ali nije ovo prva utakmica da ovako igramo, ovakvi smo cele sezone, razliku je pravio DP(ranijeri ima najlaksi posao na svetu, postavi igrace i moli se Bogu da ce biti neki faul do 35 m od gola, ili da ce DP dati neku genijalnu asistenciju...), bez njega mi ne mozemo nista da uradimo, sto se i pokazalo protiv Udinezea, kada smo imali ja mislim jedan sut u okvir gola...
Ovako bi mogao i Inter da okarakterises samo da stavis Ibrahimovica umesto Del Pjera ... Ili Milan a da Kaka bude protagonista ... Nijedna ekipa u kalcu ne briljira, mada bih ja pre rekao da ove ostale igraju odlicne a ne da vodeci igraju lose ... Igras dobro onoliko koliko ti protivnik dozvoli, a manje ekipe vise uopste nemaju respekta prema velikanima ...

Trenutno najbolje resenje bi bila formacija Bozicne jelke, posto Marchioni veze nema, bekovi nam veze nemaju, Nedved jedva stoji na terenu tako da napad po bokovima nema neku funkciju... u sredini bi bili Momo, Marchisio, Zanetti (Nedved, Tiago, Poulsen...), ispred njih DP i Giovinco i u napadu David(Amauri, Iaquinta), slicno nesto je bilo protiv Catanie u kupu i to je jedna od retkih utakmica ove sezone gde smo nadigrali protivnika (jos su tu Milan, Roma... ja vise ne znam ima li utakmica gde smo bili bas bolji od protivnika....)
Trenutno je najbitnije da se vrate Kjelini (bez njega u timu imamo ocajan skor) i Mauro da unese malo kreacije u vezni red ... Giovinco je jos zelen, i do kraja sezone ne sme dobijati preveliku sansu da ne bi izgoreo (pogledaj primer Balotelija, pa razmisli dal Ranijeri treba da forsira toliko Giovinca) ... De Celje i Markizio su sazreli pre njega, a ja mislim da je razlog tome italijanska stampa i prevelika ocekivanja u vezi Sebe ... Ranijeri tu pametno postupa, jer lagano smanjuje pritisak na njega ...

Od tekmi i ne ocekujem da mi razvaljujemo protivnike kao sto smo Kataniju, Djenovu i Milan ili Redjinu ... Ocekujem da strpljivom igrom i dodjes do sigurne pobede, iako vise volim ovakva razvaljivanja ...

Kaljari je najprijatnije iznenadjenje ove sezone u ligi, tako da nije juve bio apsolutni favorit ... Meni je mirisalo na X, al *** izgubismo ... I prvom delu sezone smo isto tako kiksali nekih 3-4 kola zaredom, pa smo kasnije zaredjali sa pobedama ... Jedna velika pobeda i krenuce serija ... Celsi je prva prilika ...

Kjelini i Bufon su se tek vratili u trening i ne ocekujem neke vanserijske partije od njih jos uvek ... I u prvom delu kad se Kjelini vratio posle povrede, kiksno je protiv Katanije i ostali smo bez bodova, a kad se malo uhodao bio je neprelazan ...

Ova losa serija se poklopila sa padom forme Amaurija, a on nas je drzo u 'manjim' tekmama ... Da je Trezegol kojim slucajem bio zdrav, imali bi sad bar 5 bodova vise ...

http://www.101greatgoals.com/videodisplay/2034078/

Umesto da lagano da dodjemo do pobede nakon poluvremena, primimo gol iz sugavog pasivnog ofsajda ... Najgluplje pravilo u fudbalu ... Posle ovog gola Amauri je trebao da stoji non-stop kod njihovog 16-erca, Markioni da stoji na desnoj strani, na nasoj polovini pola metra od centra, a ostalih 9 u 16-ercu, i onda Del Pjero izbaci Markionija (koji nije u ofsajdu), ovaj trci do 16-erca i da amauriju da postigne gol ...

Voleo bih ja da preterujem, ali povrede nas pokopase ove sezone ... Trezege ne igra od pocetka, Bufon je propustio ceo prvi deo, Kamoranezi je odigrao 2-3 tekme ove godine a to su tri jako bitna igraca ...

Salihamidzic, Tiago, Zaneti, Del Pjero, Nedved, Legro, Grigera, Poulsen su isto bili povredjeni ove godine, neki i po par puta ... Zebinu i Andreadea ni ne racunam, kao clanove kluba iako to i jesu ...

I Inter ima dosta problema sa povredama, ali opet mnogo manje nego Juve ...

Juventus dobio na penale, u drugom poluvremenu nadigran i treb'o da ispije nekih 2,3 komada.....
Kod penala:Napoli im'o odlucujuci(cini mi se penal), medjutim...mase ga...i sve se okrece na vodenicu Juvea

Zaboravio si da spomenes ponisten cist gol Trezeguetu,zbog navodnog ofsajda,kao i jos 2-3 odlicne sanse za Juve...

Ali ocajna igra, Ranijeri se veselio kao malo dete kada mu kupis lizalicu,izgleda da nam je primarni cilj ove sezone kup,sta se desilo sa mojom damom?

Nisam gledao ni kup ni protiv Katanije, ali bitnije od svega je da se Trezegol vratio i da moze pomoci kad se bude zakuvao skudeto, i kad se nadjemo sa Celsijem ... Jos bolje je dao gol na povratku ...

I Jakvinta je danas pokazao da se na njega moze racunati (bez obzira na glup faul), tako da nam napad nije problem ...

Sta se desilo sa damom? Dama se vratila iz serije b i pored bodovnog minusa, i odlaska 6-ice prvotimaca, i nakon prve sezone igrala odlicno i zasluzila skudeto na terenu ... Ove godine i pored maksimalnog broja povreda se i dalje drze u vrhu i u igri su i za skudeto i za LS? Ja sam prezadovoljan kako se stvari odvijaju, posto sam mislio da ce to ici malo teze ...

Sta ima veze ako se Ranijeri veselio kao malo dete? Prolaz u polufinale kupa je super rezultat (iako je po meni to sranje takmicenje), a igro si protiv odlicnog Napolija (koga su Milan i Inter kuci dobili nekim sumnjivim sudijskim odlukama) ...

Sta se desilo sa Milanom kad ne mogu da pobede poslednju Redjinu, a Kaka i Sedorf se raduju jos vise nakon onog ponistenog gola?

Sta se desilo sa Interom kad ne moze kuci da pobedi 18-ti Torino, a Burdiso se nakon gola raduje kao da je osvojio SP?

Prosla su Pinturikio vremena kad su Juve, Inter i Milan bili apsolutni favoriti protiv manjih ekipa, danas se moras 3x vise potruditi za 3 boda nego ranije ...

To je jedna velika istina...i jedino ne vazi za Barselonu:D
Barselona je druga prica ... Ona je za klasu-dve iznad svih ekipa trenutno ... Nebitno je dal igraju sa poslednjim ili Realom-Seviljom-Valensijom, oni non-stop dominiraju na terenu ... Ja odavno nisam video da neko igra tako ubojit i lep fudbal, ali sa onakvim igracima, Gvardiola ne moze da omane i da igra drugacije ... Ma samo jedan njihov igrac kad bi dosao u Juve, ja bih potpisao da je skudeto ili LS nasa :D ...

Back