Juventus

Pa nema šta puno da se komentariše, postali su prosek u kalču, ne igraju LŠ-a, a i pisalo se o tome šta ne valja, tako ni ne treba ponavljati, a nema se puno šta novo reći ...

Ludaci oterju Đovinka, a on igra vrhusnki u Parmi, a u klubu nemaju igrača koji može da igra njegovu poziciji ... A Seba takođe može da igra i na strani, kao što Mesi igra ...

Melo je teški ludak, ili odigra fantastično ili sam usere celu utakmicu ... Sisoko je mnooogo pao u formi, pre 2 godine je bio jedan od najboljih def. veznjaka a sad je jako loš ... Akvilani je isto lepo krenuo, ali stao, a videćemo šta će biti sa Matrijem ...

Mada, i dalje su najveći problem bekovi, Juve većinu golova od onoga što sam gledao prima preko njih ...

Znam da nema nista novo,ali opet to nije razlog da ne komentarisete :) Ova tema je bas zamrla,kad jedan interista mora da je vraca u zivot:mrgreen:

Citam da je Anjeli ljut i da se sprema cistka na leto...

*

Juve - "pojačanja" mogu da se pakuju, samo Krasa nedodirljiv!
*

Novi neuspeh označiće odlazak velikog broja igrača jer Anjeli ne želi da trpi neuspehe. Porodica spremna da uloži ogroman novac, ali jedino Krasić ne mora da brine.
Juventus je po tvrdnjama medija u Italiji, spreman da se odrekne velikog dela igrača iz sadašnjeg sastava, jer, kako se navodi, istorija kluba ne trpi gubitnike.

Jedini fudbaler koji ima sigurnu budućnost, naravno uz legendu Del Pjera, je Miloš Krasić. Ostala letošnja pojačanja bi mogla posle jedne sezone da napuste Torino.

I Akvilani bi imao sličan status, ali da je u potpunosti igrač Juventusa. Ipak, Juve za njega ne želi da plati više od 6 miliona, dok matični klub, Liverpul, traži 20. Kako sada stoje stvari, plejmejker nije ubedio ljude iz kluba da može dobro da igra u kontinuitetu.

Sumnja se da su dani u klubu ''odbrojani'' Simoneu Pepeu, Horheu Martinezu, Leandru Rinaudu, Armanu Traoreu, Muhamedu Sisoku i Vićenci Jakinti.

Kjelini i Bonući bi trebalo da ostanu, ali bi ponuda Reala za "Kjela" mogla da natera ljude iz Juventusa da razmisle. Kvaljarela je zadovoljio, ali će brzina njegovog oporavka, odnosno procena lekara uticati na odluku da li će ga klub otkupiti od Napolija.

Više nije nedodirljiv ni Bufon, a u klubu nisu zadovoljni ponašanjem Mela.

Očekuju se nova lica u Torinu, a prvi na listi želja je Žoze Bosingva, koji skoro sigurno odlazi iz Londona. Juve će za njega da izdvoji oko 12 miliona evra.

Na spisku želja su i Andreas Bek, Mišel Bastos i Rikardo Montolivo, čime će biti ojačani bokovi i sredina terena.

Traži se i centralni napadač, sve upućuje na to da će Juve probati da dovede Đilardina iz Fiorentine.

Dakle, iz sadašnje grupe bi, osim Krasića, mogli da ostanu Bufon, Bonući, Kjelini, Del Pjero i Markisio, kao i nekolicina mlađih igrača poput Sorensena, dok za ostale ne bi bilo čudo da napuste klub.

Ma ovo je go ****... Losi potezi su napravljeni 2006, kada se nije trebala prihvatiti kazna, kao prvo, al ajde i to nekako, zatim su radjeni losi potezi svaki naredni mercato... Problem je duboko u klub, okrenuta su ledja principu i stilu koji je trajao citav vek, pljunuto je na istoriju, i zato se ovo ovako vraca...

Nece ovaj klub jos dugo biti ono sto je bio, tesko da ce skoro biti konkurent za bilo koji trofej, cist mediokritet u ovako jadnoj ligi...

Evo sada spominje se prodaja Buffona, i ne produzavanja ugovora sa Del Pierom, kao i dovodjenje Pirla...:pop:

Poslednja izmena:
Konacno i Krasić nešto da urdi, sjajn gol je dao danas ...

Ali kapiten je posebna priča, snaga ga polako izdaje, ali tehnika i genij su i dalje na najvišem mogućem nivou :worth: ... Prvo sjajna asistencija u prošlom kolu, a onda golčina danas ...

Suprotnom nogom u bliži ugao :worth: ...

Juventus11away-1.jpg

Dres za gostovanje sledece sezone. Kao da ga je devojcica od 5 godina dizajnirala.

Juve se srozava iz godine u godinu. Da nisu klub kome su sredjene finansije, pored trofeja, uvek bile prioritet (za razliku od milanskih i rimskih klubova ranije), prsli bi oni jos odavno.

Toliko novca su izgubili izbacivanjem u drugu ligu, a potom i na razna "pojacanja", pa sad izgleda nece ni drugu godinu zaredom uci u LS.

Juve potrošio 37.5 miliona za dan

Juventus danas otkupio Pepea, Kvaljarelu, Matrija i Motu, ali tek kreće u ofanzivu. Slede Lihštajner i Bastos, italijanski mediji prenose da je Aguero na vratima...

matri35337220110502163912.jpg

Sutra bi sastanak akcionara trebalo da odobri budžet od 100 miliona evra, od čega bi 70 moglo da bude iskorišćeno za transfere.

Na to treba dodati novac koji će zaraditi prodajom igrača, pa je jasno da će "stara dama" biti veoma agresivna na tržištu.

Stigli su Pirlo i Cigler kao slobodni igrači, do kraja nedelje za sumu od 10 miliona evra dolazi odlični desni bek Lacija Lihštajner.

Danas je Juventus otkupio ugovore četvorice igrača koji su bili na pozajmici.

Matri je plaćen 15.5 miliona, Fabio Kvaljarela 10.5, Pepe 7.5 i Marko Mota 3.75.

Ovaj poslednji će izvesno biti preprodat Parmi ili španskoj Malagi.

bastos36096020110514064506.jpg

No, prava ofanziva sledi, agent brazilskog reprezentativca Bastosa je izjavio da je dogovor Juventusa i Liona na pragu, suma je oko 13 miliona evra.

Naravno, navijači očekuju jednu veliku zvezdu, kako sada stvari stoje, u pitanju je Kun Aguero za koga je otišla ponuda od 35 miliona. Juče je generalni menadžer Marota razgovarao sa predstavnicima Atletika, dogovor je na pomolu, računa se da će Italijani još pojačati ponudu za Argentinca.

aguero26760020101211180516.jpg

Rezervna varijanta je bio Mirko Vučinić, ali je on u drugom planu, iako je dosta jeftiniji od Kuna.

Uslediće verovatno i prodaja Felipea Mela kako bi se otvorilo mesto ili za Inlera ili za Lasa Dijaru, što je prava želja Juventusa. U svakom slučaju, najveći italijanski klub će najviše i potrošiti u Seriji A, mada to u prošlim sezonama nije donelo neki napredak.

Iz kluba takođe odlaze Amauri i Jakinta, kao i rezervni golman Storari, i taj novac od obeštećenja, ali i njihovih plata biće upumpan u prelazni rok.

(спортске)

Juve se srozava iz godine u godinu. Da nisu klub kome su sredjene finansije, pored trofeja, uvek bile prioritet (za razliku od milanskih i rimskih klubova ranije), prsli bi oni jos odavno.

Toliko novca su izgubili izbacivanjem u drugu ligu, a potom i na razna "pojacanja", pa sad izgleda nece ni drugu godinu zaredom uci u LS.

I pored svega, jedini si italijanski klub koji posluje sa plusom, pred uvodjenje Fair Playa... Uz to izgradnjom sopstvenog stadiona, finansijski ce biti najmocniji tim u Italiji, i jedini koji ce moci da se takmici sa englezima, Realom i Barcelonom...

Sad treba da se stvori ekipa, dosli su Pirlo, Ziegler, Pazienza, bez odstete... Dosao je Lichsteiner za 10 miliona, ocekuje se Aguero, koji je dogovorio uslove sa klubom, ostaje da Juve da 45 miliona za transfer, da li ce se to desiti, ne znam, mozda i bude prevelik zalogaj, pa se klub okrene drugom resenju, sto bi po meni bila greska, jer transfer Aguera u Juventus, bi bio mnogo vise od transfera napadaca u Juventus...

A te pare bi se vratile tokom godinu dana od kupovine dresova, i nadam se da ih cena nece uplasiti i odvratiti...

Para ima, ostaje sada na Marotti, da pokaze da li je profesionalac, ili je mali igrac... Iduce sezone, da se izbori LS, ojacati tim sa 2-3 top igraca i iduce leto i polako pokusati napasti neki trofej...

Italijanski giganti posluju sa malim minusima ili cak u plusu za razliku od recimo Mancestera, Reala i Barse koji duguju fascinantne iznose...mene sad strah da ne lupim al radi se i stotinama miliona eura. Ako UEFA bude dosledna, kao sto nije, verovatno bi talijancici povratili primat u Evropi al nema od toga nista...zasto bi oni kaznjavali velikane kad mogu lepo da se sprrdaju sa boranijom: Srpskom reprezentacijom, Zvezdom, Partizanom, Legijom i ostalim "huliganskim" problemima.

Krasić: Očekujem sjajnu sezonu

Veliki Juventus u predstojećoj sezoni neće igrati u evropksim takmičenjima, ali reprezentativac Srbije iz redova "stare danme", Miloš Krasić očekuje dobru sezonu.

- Srećan sam jer pripreme dobro protiču i biću spreman za sjajnu sezonu - kazao je Krasić za klupski sajt i dodao da ambicije njemu i saigračima ne nedostaju - Imamo velike ambicije i u svakom meću pružićemo maksimum.

Umesto Luiđija del Nerija na klupi će sedeti Antonio Konte, a prema Srbinovim rečima svaki trener ima svoju filozofiju.

Pirlo unistio Parmu. Dve majstorske asistencije starog majstora :)
Pirlo sjajan, i sa pola kapaciteta je tata za 90% igrača na njegovoj poziciji ... Šteta što je propadao u Milanu zadnjih par sezona, trebao je ranije da promeni klub, i čudi me kako ga Barsa nije dovela ranije da ga upari sa jedinim igračem koji je na toj poziciji bolji od njega ...

Poezija :worth:

Pirlo sjajan, i sa pola kapaciteta je tata za 90% igrača na njegovoj poziciji ... Šteta što je propadao u Milanu zadnjih par sezona, trebao je ranije da promeni klub, i čudi me kako ga Barsa nije dovela ranije da ga upari sa jedinim igračem koji je na toj poziciji bolji od njega ...

Poezija :worth:

Na ovom klipu su Pirlovi potezi bolji :D Mislim da Pirlo ipak ima bolji sut i bolji je u odbrani, dok su u ostalom isti...... Cavi ima vise pasova i dobrih resenja po utakmici nego pirlo ali jednostano Barca je toliko pokretljiva ekipa, ne vredi ni da ih nabrajam sad sve , dok je pirlo uz sebe u milanu imao jednog- dva igraca da protrce u napad i sedorfa da sa njim nesto odigra.......a sta ce kad pored sebe u sredini ima gatuza, ambrozinija.... a u napadu gilardina,huntelara....... seti se samo kad je sheva igrao za milan....pa u jednoj sezoni mu je pirlo asistirao desetak puta na istu foru, lopta sa sredine preko svih igraca shevi na grudi ,ovaj je spusti i to je siguran gol..... pa to niko nije mogao da zaustavi :)

A realno jeste trebao otici i ranije iz milana jer jednostavno nije imao vise motivacije :( :( :( steta, jedan od mojih omiljenih igraca.........ali da je otisao u barsu dok je bio na vrhuncu pa to jednostavno ne bi bilo humano..,.... drago mi je da je zavrsio u juveu da se ne gubi kvalitet lige.

Poslednja izmena:
Na ovom klipu su Pirlovi potezi bolji :D Mislim da Pirlo ipak ima bolji sut i bolji je u odbrani, dok su u ostalom isti......
Pirlo ima svakako bolji šut, i to je po meni jedino u čemu je bolji ... Ćavi je jednostavno prototip savršenog centralnog veznog igrača, dominantan je i bez snage, brzine, skoka i šuta, a to dovoljno govori o njegovim savršenim tehničkim i mentalnim sposobnostima ...

Cavi ima vise pasova i dobrih resenja po utakmici nego pirlo ali jednostano Barca je toliko pokretljiva ekipa, ne vredi ni da ih nabrajam sad sve , dok je pirlo uz sebe u milanu imao jednog- dva igraca da protrce u napad i sedorfa da sa njim nesto odigra.......
Ja bih rekao da ih Ćavi čini toliko pokretljivima, jer ima ogroman radijus kretanja i on je glavni u tom protoku lopte ... On ne zavisi od drugih pa mora da se kreće i traži prostor, nego drugi zavise od njega, i njegov primarni zadatak je da traži prostor saigračima, a to radi savršeno i zato je Barsa toliko pokretljiva ekipa ... Stavi Ćavija u Milan i videćeš koliko će Gatuzo ili Ambrozini da napreduju tehnički ... Seti se kako je Van Bomel izgledao u Barsi a kako izgleda sada u Milanu i Holadniji ...

Back