Jun u ljubičastom - berba lavande

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.739
Sezona je cvetanja lavande. :zaljubljena:

Na više mesta u Srbiji postoje polja i održavaju se razne manifestacije berbi, radionice, večeri, vašari.
Ukoliko znate gde se održava nešto vezano za lavandu tu podelite sa nama

giphy.gif

Ja sam za sada našla ovu manifestaciju u Bačkoj Topoli.

vrrr.jpg

Sezona je cvetanja lavande. :zaljubljena:

Na više mesta u Srbiji postoje polja i održavaju se razne manifestacije berbi, radionice, večeri, vašari.
Ukoliko znate gde se održava nešto vezano za lavandu tu podelite sa nama

giphy.gif

Ja sam za sada našla ovu manifestaciju u Bačkoj Topoli.

Lepo izgleda,mada ako nastavi ovakvo vreme teško da će biti berbe ove godine.

Nije daleko ni Tihany od nas. Tamo je sve od lavande...pivo, vino, supa, kreme za lice, parfemi, ulice, kuće...:lol:
Sada ima više turističkih agencija koje nude i jednodnevne izlete.

20964006_1334682_49eec21a206ec51118374eb18e98cbdc_wm.jpg
originalne farbe su mnogo blaze. Ovaki fotosi su samo za da se namame turisti u te regione di raste lavanda.
Bio sam u Valensole u Francusku i mnogo tuzno , i to sredinom Jula kada treba da pocinje zetva, farbe sumorne i blede. Jedino lepo sto ceo region u radijusu od desetak km oko Valensole jako mirise na lavandu, toliko da ponekad i oci zasuze.

originalne farbe su mnogo blaze. Ovaki fotosi su samo za da se namame turisti u te regione di raste lavanda.
Bio sam u Valensole u Francusku i mnogo tuzno , i to sredinom Jula kada treba da pocinje zetva, farbe sumorne i blede. Jedino lepo sto ceo region u radijusu od desetak km oko Valensole jako mirise na lavandu, toliko da ponekad i oci zasuze.
Verujem da je tako, ali meni je ovo prelepo...

Bila sam u Topoli...Mislim realno ko nije u blizini ne preporučujem, ovako kao izlet uz Zobnatičko jezero je simpa.
Biće u punom cvatu tek za oko nedelju dana.
Nisam puno slikala pošto sam nosila malu živuljku sa sobom. :)
Nije mnogo veliko, eto toliko je kao na slici. Jedno veće dvorište, mala livadica :)

l1.jpg

l2.jpg

krajolik na putu do lavande

pan1.jpg

Back