Jugonostalgija ili respekt nekim prošlim vremenima?

• Začetnik teme Začetnik teme kyo.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta još dan danas imate u svojoj kući iz tog vremena?:

• 1) knjigu "Bilo je časno živeti sa Titom"

• 2) "Novi prilozi za biografiju J.B.Tita 1 i/ili 2 - Vladimir Dedijer

• 3) "Moj život uz Tita" (1982)

• 4) Opšta/opća enciklopedija Jugoslavenskog leksikografskog zavoda

• 5) neku drugu knjigu o Titu i/ili Jugoslaviji

• 6) imam Titovu sliku i/ili bistu u kući

• 7) imam himnu Hej Slaveni i/ili zastavu SFRJ u kući

• 8.) samo stare ploče exYu kantautora

• 9) nikad nisam/nismo kupovali SFRJ "suvenire"

• 10) sve što sam imao sam pobacao u smeće i/ili spalio

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I svi od reda bivsi Titini generali,pioniri,omladinci,istaknuti komunisti:whistling::whistling:

A,sad vidi sta je sve izrodio komunjarski sljam,pih

Zato se ''urbani'' tatin sine pokrij usima,i ne serinjaj vise

pa nije bas tako, shabane...........samo jedan je bio titin general, a i toga je tito 74, za vreme maspoka, isutirao nogom u boolju........podelio samare , i mirna juga...........

ostali su bili magacioneri, avlijaneri, chobani, stochari ,ratari, hill billy , cetnici pocetnici, alije sevdalije, i slican sljam , koji za tita, nije smeo na svetlo dana.........a onda je doslo njihovih pet minuta.............da ispuzu ispod kamenja, i zauzmu busije, zahvaljujuci takvima kao sto si ti............

pare su samo jedan, ne toliko vazan faktor, ako nisi provinicijalac u dushi........

pises da vozis bajs.......cool.....savetujem ti da sledece leto sednes na bajs, stavis neku sitnu kintu u dzep.......i polako po evropi......dokle stignes........

spavaj u youth hostelima, za jeftinu lovu......svercuj se u YCMA,,,,,niko te ne dira....upoznaj backpakere.........vidi malo sveta.......

lep je sabac.......ali, yebo ti zivot , kada ti je sabac i saran vrh spoznaje sveta;)

to sto sam rekao o sapcu i saranu davno bilo sada se spominjalo davno sam otisao iz sapca ;)sto se tice voznje bajsa provozao sam se malo po evropi sa par kolega krenuli smo iz austrije,italija,francuska,svajcarska austrija, prosao sam skoro celu spaniju sa majorkom. saran i sabac su bili samo odskocna daska za dalji zivot:super::bye:;):D

to sto sam rekao o sapcu i saranu davno bilo sada se spominjalo davno sam otisao iz sapca ;)sto se tice voznje bajsa provozao sam se malo po evropi sa par kolega krenuli smo iz austrije,italija,francuska,svajcarska austrija, prosao sam skoro celu spaniju sa majorkom. saran i sabac su bili samo odskocna daska za dalji zivot:super::bye:;):D

cool.:ok:.........a sada objasni ovom simpaticnom lavu, tako zatucanom i glupavom, kako ti je bilo lose od austrije do spanije...........:mrgreen:

jos jedan mali, bolesni , tuzni , decacic............:roll:

Jesi li video nekada Trst , muchenice???.........sumnjam.......sumnjam iskreno da si video i Pirot.........na koji se pozivas.......

I sto kaze Milunka........Trst nije bio samo kupovina farmerki........kapuchino i pizza u pauzi kada ne rade radnje.........pogled sa dvorca Belvedere........svracanje u Lipice, poseta Opatiji........sve se to moglo........

Sem Trsta, koji je ostao marker jednog vremena........putovalo se u London, Rim, Pariz............inter railom po celoj evropi za 120 DM.....mesec dana..........sve je to tebi danas neverovatno iz perspektive malog shabana koji ke nja u septicku jamu, a gazi blato do kolena kilometar do najblizeg asfalta.............

Moj djed je za DZ otputovao na Goli otok(i to ne na mjesec dana nego malo duze),koji je po meni veci marker tog vremena nego jedan Trst i sopingovanje.Mi smo se lozili na jbni Trst jer nam je vecini bio najblizi i najjeftiniji odlazak u inostranstvo.Trscani su nas obozavali,zato su nas i zvali SCAVI DI MERDI,a posto si bio cest posjetioc onda bi trebao znati zbog cega.Za tvoju utjehu,ni tamo vise nije kao prije,nema dzinsera,a sve je vise kineskih drangulija.

pa nije bas tako, shabane...........samo jedan je bio titin general, a i toga je tito 74, za vreme maspoka, isutirao nogom u boolju........podelio samare , i mirna juga...........

ostali su bili magacioneri, avlijaneri, chobani, stochari ,ratari, hill billy , cetnici pocetnici, alije sevdalije, i slican sljam , koji za tita, nije smeo na svetlo dana.........a onda je doslo njihovih pet minuta.............da ispuzu ispod kamenja, i zauzmu busije, zahvaljujuci takvima kao sto si ti............

Ma sta rece:hahaha::hahaha:

Bolje ti da cutis,da te ja vise ne ''samaram''

Sloba bio coban:hahaha::hahaha:
Milo bre bio omladinac od rodjenja:hahaha:,usao u politiku preko cuvenog SAVEZA KOMUNISTA,kao i mu tata Sloba.

Misko Vukovic vozao stafetu,joj koliko razne bivse komunjarske bagre koja je izdala druga Titu,ne bi mogli stati na pet strana,i od triglava do djevdjelije.

:mrgreen:

Ne razumem se u siptarske recepture,pitaj Tita:mrgreen:

Ipak ih on zaduzio.

IAV8 ne treba nikog da pitam nista, sto se tice kosova (da naglasim i ja sam srbin)krivi smo mi srbi niko drugi onih 1960tih i 1970tih godina kada su se srbi masovno iseljavali sa kosova jer su prodavali siptarima svoja imanja po svaku cenu koju su im zatrazili, siptari su jos u ono vreme znali sta rade i jos kada su pre nekoliko 100tina godina bili srbi u vecini niko njima nije kriv da su siptari u ovom 19 i 20 veku postali vecina na kosovu moji dragi srbi moraju samo kod sebe sami da traze krivca a ne kod drugih (gedzo srbine projo papriko prasiluku pusko kremenjaco ali bez kremena):bye:

Moj djed je za DZ otputovao na Goli otok(i to ne na mjesec dana nego malo duze),koji je po meni veci marker tog vremena nego jedan Trst i sopingovanje.Mi smo se lozili na jbni Trst jer nam je vecini bio najblizi i najjeftiniji odlazak u inostranstvo.Trscani su nas obozavali,zato su nas i zvali SCAVI DI MERDI,a posto si bio cest posjetioc onda bi trebao znati zbog cega.Za tvoju utjehu,ni tamo vise nije kao prije,nema dzinsera,a sve je vise kineskih drangulija.

ako su tebe, prijatelju tako nazivali u Trstu, to ce biti zato sto si prao noge u fontani kod Darwila, i komadao piletinu na klupama po trscanskim parkovima...........

BTW........malo kapiram italijanski, ali ne znam sta znaci SCAVI.....:???:

Sto se tice golog otoka, tu su isli rusofili, staljinovi obozavaoci, IBovci........i mislim da je goli bio mali , za ono koliko ih je tada trebalo poslati na letovanje..........

Isli su najcrveniji od najcrvenijih........staljinove marionete, spremne da predaju jugosalviju u sape sovjetskom savezu............srecom, nista od toga.......ali, vidim , trudite se da to uradite 60 godina kasnije......................

BTW.....nista licno.......iskreno mi je zao za tvoga dedu, i za svaku pojedinacnu tragicnu sudbinu logorasa na golom..........ali, da nije bilo golog otoka, juga bi bila rumunija ili bugarska u malom......a znajuci nas, bila bi jos gori lager od obe sovjetske kolonije

IAV8 ne treba nikog da pitam nista, sto se tice kosova (da naglasim i ja sam srbin)krivi smo mi srbi niko drugi onih 1960tih i 1970tih godina kada su se srbi masovno iseljavali sa kosova jer su prodavali siptarima svoja imanja po svaku cenu koju su im zatrazili, siptari su jos u ono vreme znali sta rade i jos kada su pre nekoliko 100tina godina bili srbi u vecini niko njima nije kriv da su siptari u ovom 19 i 20 veku postali vecina na kosovu moji dragi srbi moraju samo kod sebe sami da traze krivca a ne kod drugih (gedzo srbine projo papriko prasiluku pusko kremenjaco ali bez kremena):bye:

drage volje bih mu objasnio ali nazalost nece me on shvatiti vidis sta on zna sve sto je do sada napiaso svodi se na 5-6 reci takvom ajvanu nije moguce objasniti:bye:;)

A,sto je Tito smenio Rankovica,ajvanu jedan,samo se zapitaj.
I ti bi prodao,kada bi te neko nekaznjeno svaki dan ''guzio'' na razne nacine.Sve je to smisljeno u kuhinji ''druga Tite''.
A ustav iz 74-te sam ja doneo,kada je zapisana smrtna presuda Jugi.

Ma vi niste vredni ni ovoliko sto pisem,a ima toliko.

A kad se već pomenu šverc, i putovanja, kladim se da niko od vas nadripatriota novokomponovanih srba, što se sad tu nešto pro***ravate o SFRJ, a idu,na primer, u Solun, i okolna mesta, nikad se nije setio da ode do Zejtinlika, posetu Hilandaru "velikih-srba-ratnika-za-tastaturom" da ni ne pominjem.

.......zato, Milunka, sto su sve vreme bili ubedjeni da se tamo prodaje zejtin........:roll:

pa, kao , kontaju........nema vise u srbiji redova za isti......inace bi isli, garant....da uzmu po nekoliko flasa.........:dash:

A,sto je Tito smenio Rankovica,ajvanu jedan,samo se zapitaj.
I ti bi prodao,kada bi te neko nekaznjeno svaki dan ''guzio'' na razne nacine.Sve je to smisljeno u kuhinji ''druga Tite''.
A ustav iz 74-te sam ja doneo,kada je zapisana smrtna presuda Jugi.

Ma vi niste vredni ni ovoliko sto pisem,a ima toliko.

malisha.........idi , uradi likovno za sutra.........izvucice ti uciteljica ushi, ako nisi napravio rad:" jesen u mojoj stali"..............batali politiku :roll:

malisha.........idi , uradi likovno za sutra.........izvucice ti uciteljica ushi, ako nisi napravio rad:" jesen u mojoj stali"..............batali politiku :roll:

Jak ti argument urbana seljacino,jos samo od kojih ti ovaca dosao tajo na vojnu akademiju i sve ce nam biti jasno.

Jos samo da izvrsite kolektivno samoubistvo za druga masinbravara,i mirna Bosna:mrgreen:

A,za ovo malisa evo se valjam:rotf::rotf::rotf:

Nemas ti pojma,sem da prosipas budalastine

A kad se već pomenu šverc, i putovanja, kladim se da niko od vas nadripatriota novokomponovanih srba, što se sad tu nešto pro***ravate o SFRJ, a idu,na primer, u Solun, i okolna mesta, nikad se nije setio da ode do Zejtinlika, posetu Hilandaru "velikih-srba-ratnika-za-tastaturom" da ni ne pominjem.

Ma ne,samo si ti isla.Cemu tolika ironija kod tebe i Afrikanca?!I nije samo Zejtinlik,gdje su Vido,Guvija,...?Kad smo kod Zejtinlika-jel' Djordje jos ziv?

ako su tebe, prijatelju tako nazivali u Trstu, to ce biti zato sto si prao noge u fontani kod Darwila, i komadao piletinu na klupama po trscanskim parkovima...........

BTW........malo kapiram italijanski, ali ne znam sta znaci SCAVI.....:???:

Sto se tice golog otoka, tu su isli rusofili, staljinovi obozavaoci, IBovci........i mislim da je goli bio mali , za ono koliko ih je tada trebalo poslati na letovanje..........

Isli su najcrveniji od najcrvenijih........staljinove marionete, spremne da predaju jugosalviju u sape sovjetskom savezu............srecom, nista od toga.......ali, vidim , trudite se da to uradite 60 godina kasnije......................

BTW.....nista licno.......iskreno mi je zao za tvoga dedu, i za svaku pojedinacnu tragicnu sudbinu logorasa na golom..........ali, da nije bilo golog otoka, juga bi bila rumunija ili bugarska u malom......a znajuci nas, bila bi jos gori lager od obe sovjetske kolonije

Varas se,nisu mene tako zvali zbog zvaljanja po trscanskim parkovima,tako su nas zvali "u kompletu".Mnogi su otisli na G otok neduzni

Jak ti argument urbana seljacino,jos samo od kojih ti ovaca dosao tajo na vojnu akademiju i sve ce nam biti jasno.

Jos samo da izvrsite kolektivno samoubistvo za druga masinbravara,i mirna Bosna:mrgreen:

A,za ovo malisa evo se valjam:rotf::rotf::rotf:

Nemas ti pojma,sem da prosipas budalastine

Tajo doshao na vojnu akademiju iz rodnog mu Novog Sada:mrgreen:
Nesto nisam siguran da je tada NS bio preplavljen ovcama, ali , evo pitacemo novosadjane........oni znaju bolje............;)

Varas se,nisu mene tako zvali zbog zvaljanja po trscanskim parkovima,tako su nas zvali "u kompletu".Mnogi su otisli na G otok neduzni

naravno......salio sam se.......nisam ni mislio da su tebe tako zvali, ali moras priznati, da se tada po Trstu moglo svasta videti, sto te nateralo , ponekad da u radnji trazis robu na engleskom:roll:

od navedenih pranja nogu u fontani, do pilecih kostiju po trscanskim parkovima, koji su od tolikih pilecih kostura, nakon odlaska jugovica, izgledali ,kao "polja smrti"........:mrgreen:

Sto se golog tice........u svaki zatvor na svetu, zaglave i mnogi neduzni.....a kamoli ne u politicki zatvor........i danas mnogi neduzni robijaju u Zabeli ili Pozarevcu.....life is bitch:cool:

naravno......salio sam se.......nisam ni mislio da su tebe tako zvali, ali moras priznati, da se tada po Trstu moglo svasta videti, sto te nateralo , ponekad da u radnji trazis robu na engleskom:roll:

od navedenih pranja nogu u fontani, do pilecih kostiju po trscanskim parkovima, koji su od tolikih pilecih kostura, nakon odlaska jugovica, izgledali ,kao "polja smrti"........:mrgreen:

Sto se golog tice........u svaki zatvor na svetu, zaglave i mnogi neduzni.....a kamoli ne u politicki zatvor........i danas mnogi neduzni robijaju u Zabeli ili Pozarevcu.....life is bitch:cool:

Ma kakvi na engleskom-na zanzibarskom:cool:

Ma ne,samo si ti isla.Cemu tolika ironija kod tebe i Afrikanca?!I nije samo Zejtinlik,gdje su Vido,Guvija,...?Kad smo kod Zejtinlika-jel' Djordje jos ziv?
Ne, nisam samo ja, naravno. Ali, s obzirom na to koliki broj Srba je letovalo i letuje u tim krajevima, a srazmenro mali, da ne kažem - sramno mali broj njih je otišao da poseti ova mesta za nas tako značajna, vrlo je jasno čemu ironija. Ako je ironija uopšte, nego konstatovanje žalosne činjenice. Za Đorđa, koliko sam čula, živ je, ja sam tamo zadnji put bila '97.

Tajo doshao na vojnu akademiju iz rodnog mu Novog Sada:mrgreen:
Nesto nisam siguran da je tada NS bio preplavljen ovcama, ali , evo pitacemo novosadjane........oni znaju bolje............;)

Jes.jes:mrgreen::hahaha:pa mu bilo do upoznavanja suma i gora druga masinbravara.

Sta ces,coveka zadivio matori copavac koji u zivotu nije sastavio dve prosto prosirene recenice.

I kako je odbranio Jugu,dobijanjem i u uvlacenjem dupeta u stan na Vozdovcu,cisto iz urbanih razloga.:mrgreen::lol:

Pozeleo covek da bude komunjarski burzuj:hahaha:

Eh ta vojna lica JNA za vreme druga Tite.

A,potomci u 90%slucajeva klosari,kriminalci,drogasi slepani na tajovim ledjima.

Ne, nisam samo ja, naravno. Ali, s obzirom na to koliki broj Srba je letovalo i letuje u tim krajevima, a srazmenro mali, da ne kažem - sramno mali broj njih je otišao da poseti ova mesta za nas tako značajna, vrlo je jasno čemu ironija. Ako je ironija uopšte, nego konstatovanje žalosne činjenice. Za Đorđa, koliko sam čula, živ je, ja sam tamo zadnji put bila '97.

Kada neko prvi put ide u Solun,malo je teze da se snadje i potrefi groblje.Cak i Solunjane kad pitate za Zejtinlik,neki raskolace oci u cudu pa morate objasnjavati da je to francusko,srpsko,...groblje.To i jeste nekada davno,za vreme Turaka bila pijaca za prodaju maslinovog ulja.Bolje je pitati za Vardari trg(1,5km odatle je groblje-ulica Lagada).Treba otici,tek tamo ti prorade patriotska osjecanja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back