Jubileji, romantika ili patetika?

gost 237967

Veoma poznat
Poruka
13.188
Elem, blizi mi se i taj strasan dan, a ja niti sam u tom fazonu niti imam ikakvu ideju o tome kako da obelezimo taj dan, da li da mu kupim nesto, i sta bih mogla da mu kupim... Mislim, bio bi red, a opet mozda mi zene i preterujemo sa forsiranjem jubileja... godisnjica braka, godisnjica veze, godisnjica veridbe... :think:
Kako vi obelezavate vase znacajne datume? Koliko vam znaci da se partner seti i jeste li ikad ostale bez teksta od silnog iznenadjenja i uzbudjenja?
Kolege forumasi, takodje mogu da se ucipe sa svojim iskustvima i zeljama... ustvari bas bi mi znacilo da cujem i kako muskarci gledaju na ovo, kao na bespotreban trosak ili gest vredan pamcenja? :D

obelezavamo tako sto odemo tradicionalno u Frans
pokloni su spram mogucnosti ali oboje znamo da je to manje vazno jer se savrseno poznajemo i znamo da je poklon uvek prigodan i adekvatan situaciji
ili pravimo porodicno rostilj na terasi i tada uzivamo svi zajedno
pored godisnjica braka, obelezavamo i rodjendane, svo troje, i tada ili idemo u restoran, a svecice duvamo kuci, ili okupimo neko manje drustvo najblizih prijatelja kuci uz posluzenje
a pokloni za rodjendane - uglavnom su skupi ili neobicni, ali se trudimo da ono drugo bas usrece

Elem, blizi mi se i taj strasan dan, a ja niti sam u tom fazonu niti imam ikakvu ideju o tome kako da obelezimo taj dan, da li da mu kupim nesto, i sta bih mogla da mu kupim... Mislim, bio bi red, a opet mozda mi zene i preterujemo sa forsiranjem jubileja... godisnjica braka, godisnjica veze, godisnjica veridbe... :think:
Kako vi obelezavate vase znacajne datume? Koliko vam znaci da se partner seti i jeste li ikad ostale bez teksta od silnog iznenadjenja i uzbudjenja?
Kolege forumasi, takodje mogu da se ucipe sa svojim iskustvima i zeljama... ustvari bas bi mi znacilo da cujem i kako muskarci gledaju na ovo, kao na bespotreban trosak ili gest vredan pamcenja? :D

Bitni su mi jedino deciji rodjendani i Bozic.
Ove bracne jubileje i rodjendane od nas matorih, to maksimalno simbolicno obelezimo...nekad se kupi i poklon neki...mozda se i ode na veceru...ali nije pravilo...sve kako smo upravo raspolozeni. Ne dajem tom obelezavanju toliko znacaja, niti vidim neku posebnu svrhu toga, sta znam...

Bitni su mi jedino deciji rodjendani i Bozic.
Ove bracne jubileje i rodjendane od nas matorih, to maksimalno simbolicno obelezimo...nekad se kupi i poklon neki...mozda se i ode na veceru...ali nije pravilo...sve kako smo upravo raspolozeni. Ne dajem tom obelezavanju toliko znacaja, niti vidim neku posebnu svrhu toga, sta znam...

A ako je 10 godina braka npr? :think:

Kod mene je to malo drugačije...
Suprug i ja nismo opterećeni time....
Međutim, moja Kamičak je vukla tatu da mi kupe poklon, izabrala buket cveća za mene i naravno stihove koji su bili predivni -svako slovo drugom bojom napisano...(mogu samo da zamislim mm dok je pisao :zcepanje: )
Stihovi su visili na lusteru...:mrgreen:
On je to više činio njoj nego meni...ali eto deca naprave atmosferu...

odavno verujem da su ti datumi čista malograđanština, čak i rođendan slavim nevoljno...mislim bitan je valjda taj dan kad sam se rodio a ne svaki sledeći sličan :confused:

Kako vi obelezavate vase znacajne datume?
Koliko vam znaci da se partner seti i jeste li ikad ostale bez teksta od silnog iznenadjenja i uzbudjenja?

1. Ništa specijalno, uvek isto svake godine, odemo na rucak ili veceru i to je to... :neutral:
2. Znacilo bi mi, mislim, volela bi kad bi me sa necim iznenadio, ali mm operisan od romantike i tih stvari... uvek dobijem kovertu sa parama... i već je dosadilo... :aha:
e ove godine mi je za rođendan kupio minđuše koje sam prokomentarisala da bih volela da imam, jer su u kompletu sa ogrlicom koju imam... i prsten(dva poklona za jedan rođendan :eek: ) i to pravi verenički, jer moj verenički nije on birao... i sve je sam birao, i potrefio... e to ja volim... p.s. garant te je mislio da ću riknuti... pa me još šokirao...:mrgreen:

godišnjica veridbe bila krajem avgusta, nismo se setili...
godišnjica braka nam je sad krajem septembra, mogu glavu da dam da se neće setiti...

ja obelezavam godišnjicu veze, nekako mi taj dan bitniji od ovih gore... to i rođendan su mi bitni datumi, a sklapanje braka na papiru i te gluposti, to mi nije bitno... ali naravno da bi mi prijala pažnja i neko iznenađenje, kakvo god... mislim, kome ne prija?

Nisam o tome razmisljao...imam jos tri godine fore. Ali mislim da ce biti slicno kao do sada....vecera i ovo-ono, eventualno neki poklon, i to je to.
Mene bi npr. oduševilo kad bi mi muž poklonio putovanje, al onako:dve karte zavezane mašnom... e to bi me baš obradovalo...
Ne mora biti neznamtijakakvo putovanje, ali takav gest bi mi baš prijao... i uvek bi se sećala te godišnjice po tom putovanju...
Pokušaj tako nešto...
Zar vama ne prija kad nekog obradujete ili oduševite poklonom?

odavno verujem da su ti datumi čista malograđanština, čak i rođendan slavim nevoljno...mislim bitan je valjda taj dan kad sam se rodio a ne svaki sledeći sličan :confused:
Slažem se...

Ja se dvoumim... Danas realno ljudi niti imaju vremena a ni mogucnosti da izlaze, kupuju poklone, bla, bla... pa kontam, eto, mozda taj neki specijalan dan u godini, moze stvarno da bude izgovor za neki neuobicjeni i nesvakidasnji gest. A onda opet, s druge strane, ne svidja mi se ni preterivanje i forsiranje i dobacivanje poklonima tek radi reda i broja na kalendaru.

Zabavljali smo se 6 godina ..onda se ona udala...to je bilo pre 20 godina...
Rođendan joj je na Veliku Gospojinu...Svake godine joj prvi čestitam..Poruka telefonom.u 12 : 01...i uvek je presrećna..tako bar zvuči...
Ona meni za Novu godinu..i mogu reći da je uvek prva...
Ne opterećujem se..ali mi je lepo uvek kad slavim nešto oseća se neka posebna atmosfera...Pa i Jubileji..samo da nisu baš neki bizarni..

Zabavljali smo se 6 godina ..onda se ona udala...to je bilo pre 20 godina...
Rođendan joj je na Veliku Gospojinu...Svake godine joj prvi čestitam..Poruka telefonom.u 12 : 01...i uvek je presrećna..tako bar zvuči...
Ona meni za Novu godinu..i mogu reći da je uvek prva...
Ne opterećujem se..ali mi je lepo uvek kad slavim nešto oseća se neka posebna atmosfera...Pa i Jubileji..samo da nisu baš neki bizarni..

reci da zahebavas! :sad2:

Ja se dvoumim... Danas realno ljudi niti imaju vremena a ni mogucnosti da izlaze, kupuju poklone, bla, bla... pa kontam, eto, mozda taj neki specijalan dan u godini, moze stvarno da bude izgovor za neki neuobicjeni i nesvakidasnji gest. A onda opet, s druge strane, ne svidja mi se ni preterivanje i forsiranje i dobacivanje poklonima tek radi reda i broja na kalendaru.

Po meni, kao i u svim situacijama u zivotu nije poenta ni u razbacivanju ni u zatrpavanju skupim poklonima

Treba da bude nesto specijalno nesto smisljeno samo za tu osobu i za taj dan...moze da bude samo sitnica, ali specijalno smisljena.

Moje misljenje je, ako ti ta osoba znaci, znacice ti i jubilej, koji god bio. nema tu ni romantike ni patetike. Jednostavno je tako.
Ako se rodjendani, godisnjice i sl. zaboravljaju, ili forsiraju bez zelje za tim, iz iskustva bih rekla da je kod tih osoba mnogo sto sta bitnog u medjusobnom odnosu izgubilo na znacaju.

Back