JS i dobrovoljno davanje krvi

odakle ti da je potrebns krv za takvu operaciju
Uuuuups,ja muskarac i pobrkao loncice..dakle po tebi je sasvim nerealno pretpostaviti da se u toku otvaranja abdomena i naravno materice nikako ne moze desiti bilo kakva komplikacija koja bi prouzrokovala gubjenje krvi ?
...ili je takav gubitak nebitan po zivot porodilje pa bi umesto krvi proslo..sta ja znam,mozda i par decilitra vode ?

Pa gluposti pises. Sta ima veze sto je zena Js. Svako odlucuje o sebi.
Ima, jer je prvobitno, zbog svoje religije, odlucila da ne zeli operaciju, posto joj je predoceno da ce tokom operacije morati da primi transfuziju.
Ne znam sta si uopste hteo sa time. Znaci ako je neko pravoslavac pa se ubije onda ste vi samoubice?
Nijedan pravoslavac, katolik, protestant ili musliman nije odbio operaciju zbog transfuzije krvi.
Naucite malo da raxmislhate. Ne znate nista o Js pa lupate i generalizujete.
Nije nikakva generalizacija, ako si procitala uopste sta sam napisao, procitala bi da sam opisao slucaj jedne osobe koja inicijalno nije zelela da operise kicmu zbog transfuzije krvi, ali se predomislila kada joj je predoceno da ce ostati invalid, a verovatno i ubrzo umreti, ako se ne operise.

Ne razumem zasto se ponasas kao da sam tebi nesto licno rekao?
Naveo sam jednostavan primer iz prakse, a ti meni kazes "pisem gluposti".
Nisi mi objasnila, sta je tu glupost?

Jehovini svedoci nisu dobrovoljni davaoci krvi, jer to nije u skladu sa
njihovim uverenjima. O beskrvnoj medicini otvorite temu na Zdravlju.
Mi ovde ni smo stručni da uređujemo takve teme.

Možete recimo da raspravljate o tome kako je to u Bibliji utemeljeno,
a ako nastavite o medicini zaključaću.

gomila tih stvari je uvek bila besmislena...to je priroda Jehove da daje besmislene i loše zakone da bi se osvetio svom narodu zato što nisu apsolutno poslušni

Jezekilj 20,25Zato im i ja dadoh uredbe ne dobre i zakone kroz koje neće živjeti.
Niko nije Izraelu dao dobra koliko je dao Jehova.
Pogazili su zavet koji su dali i na njih je došlo prokletstvo po zakletvi...
Imali su i mir i blagoslov kao ni jedan drugi narod...Ali dolaze nove generacije koje zaboravljaju savez i ostaju bez blagoslova...

Slično je Hristovom savezu...'šta poseješ to ćeš požnjeti'...
Pa ko ti kriv ako te snađu nevolje..?
Ne može iz lošeg semena dobar rod...
Bog sa tim nema ništa...

Uuuuups,ja muskarac i pobrkao loncice..dakle po tebi je sasvim nerealno pretpostaviti da se u toku otvaranja abdomena i naravno materice nikako ne moze desiti bilo kakva komplikacija koja bi prouzrokovala gubjenje krvi ?
...ili je takav gubitak nebitan po zivot porodilje pa bi umesto krvi proslo..sta ja znam,mozda i par decilitra vode ?
Svaka operacija se moze izvrsiti beskrvno.
Ali trebas znati sta je beskrvna medicina i koje se sve metode tu koriste.
Dakle edukujte se malo na tu temu

Niko nije Izraelu dao dobra koliko je dao Jehova.
Pogazili su zavet koji su dali i na njih je došlo prokletstvo po zakletvi...
Imali su i mir i blagoslov kao ni jedan drugi narod...Ali dolaze nove generacije koje zaboravljaju savez i ostaju bez blagoslova...

Slično je Hristovom savezu...'šta poseješ to ćeš požnjeti'...
Pa ko ti kriv ako te snađu nevolje..?
Ne može iz lošeg semena dobar rod...
Bog sa tim nema ništa...

seti se slučaja Saula u SZ...Bog mu naredi da pobije sve Amalićane uključujući i decu na sisi i sve životinje...Saul sačuvao kralja Amalićana da mu bude sluga i probrao životinje da se on i vojska počaste posle genocida...al Jahve njemu kaže a ne ti si neposlušan i ne možeš više vladati...

pretpostavimo za trenutak da Jehova zaista jeste Bog Svedržitelj što je po meni izuzetno malo verovatno....Bog može da radi šta hoće....legitimno je da Bog može da kaže da su ljudi kažnjeni jer nisu apsolutno poslušni njemu, samo to onda nije dobri milostivi bog ljubavi nego surovi ljudomrzac kome ne trebaju ljudi vernici nego sluge roboti bez integriteta... legitimno je i da ti obožavaš takvog boga jer imaš pravo da biraš u šta veruješ ali nemoj mi pominjati ljubav i dobrotu Božiju jer Jehova takav nije....

to je kratko objašnjenje zašto ne verujem da je Jehova zaista Bog Svedržitelj

Ima, jer je prvobitno, zbog svoje religije, odlucila da ne zeli operaciju, posto joj je predoceno da ce tokom operacije morati da primi transfuziju.

Nijedan pravoslavac, katolik, protestant ili musliman nije odbio operaciju zbog transfuzije krvi.

Nije nikakva generalizacija, ako si procitala uopste sta sam napisao, procitala bi da sam opisao slucaj jedne osobe koja inicijalno nije zelela da operise kicmu zbog transfuzije krvi, ali se predomislila kada joj je predoceno da ce ostati invalid, a verovatno i ubrzo umreti, ako se ne operise.

Ne razumem zasto se ponasas kao da sam tebi nesto licno rekao?
Naveo sam jednostavan primer iz prakse, a ti meni kazes "pisem gluposti".
Nisi mi objasnila, sta je tu glupost?
To kako neko odluci je licna stvar...
A takodje JS nalaze lekare koji rade beskrvno operacije i to sve.
Koga zanima kako se to radi nek se edukuje o beskvnoj medicini.
Ti ne znas ko jeste a ko nije kao pojedinac odbio transfuziju ili operaciju.
To je licni stav i stvar. Mnogi imaju takav stav ali su JS trn u oku drugih
Taj primer nista ne govori govori samo o usamljenom slucaju
da gluposti su ako generalizujes i pogresno povezujes.

seti se slučaja Saula u SZ...Bog mu naredi da pobije sve Amalićane uključujući i decu na sisi i sve životinje...Saul sačuvao kralja Amalićana da mu bude sluga i probrao životinje da se on i vojska počaste posle genocida...al Jahve njemu kaže a ne ti si neposlušan i ne možeš više vladati...

pretpostavimo za trenutak da Jehova zaista jeste Bog Svedržitelj što je po meni izuzetno malo verovatno....Bog može da radi šta hoće....legitimno je da Bog može da kaže da su ljudi kažnjeni jer nisu apsolutno poslušni njemu, samo to onda nije dobri milostivi bog ljubavi nego surovi ljudomrzac kome ne trebaju ljudi vernici nego sluge roboti bez integriteta... legitimno je i da ti obožavaš takvog boga jer imaš pravo da biraš u šta veruješ ali nemoj mi pominjati ljubav i dobrotu Božiju jer Jehova takav nije....

to je kratko objašnjenje zašto ne verujem da je Jehova zaista Bog Svedržitelj
Bio je pomazanik Božiji...A srce ko kamen.
Misliš da je bez razloga izgubio Božiju milost?

Hajde mi navedi jednog koji je bio celim srcem okrenut Jehovi a da je izgubio njegovu milost i podršku... Nema ga ni jedan, svi su žnjeli bezbroj blagoslova u svakom smislu.

Seti se Hristovih reči...'kome je mnogo dato od njega će se mnogo tražiti'...

Ove ti reči objašnjavaju suštinu Božijeg delovanja...i onda i u budućnosti...
Uvek smo više dobili nego što smo Bogu vratili...da ne nabrajam...
Mi ni u malom ne umemo da vratimo ni onda ni sada...Sila i moć čoveka ponesu i danas pa i Saula...
Mnogo mu je dato i od njega se mnogo očekivalo...žnjeo je ono što je posejao...nisu direktno od Jehove dolazile nevolje...već su okolnosti u koje je sam sebe doveo bile neizbežne...

Moj ti je prijateljski savet da ne gledaš mnogo istoriju već sadašnjost...jer ne znamo mi sve okolnosti...Gledaj šta si ti lično dobio od Boga...nije li isti taj Bog sve stvorio...Hrist je potvrdio...nije li i svog sina dao za tebe...itd...
Usmeri pažnju na ono dobro što dolazi od Boga...a loše je samo posledica ličnog i društvenog destruktivnog delovanja...

To kako neko odluci je licna stvar...
A takodje JS nalaze lekare koji rade beskrvno operacije i to sve.
Koga zanima kako se to radi nek se edukuje o beskvnoj medicini.
Ti ne znas ko jeste a ko nije kao pojedinac odbio transfuziju ili operaciju.
To je licni stav i stvar. Mnogi imaju takav stav ali su JS trn u oku drugih
Taj primer nista ne govori govori samo o usamljenom slucaju
da gluposti su ako generalizujes i pogresno povezujes.

Sta bi ti uradila na njenom mestu?

I da te prosvetlim, odredjeni problemi ne mogu da se rese drugacije osim operacijom za koju je potrebna transfuzija, kao sto je bio opisani slucaj.

Dopunio sam prethodni post: konkretan problem nije bilo moguce resiti bez operacije koja zahteva transfuziju.
Alternativa je bila da zena ostane invalid, a verovatno ubrzo i premine.
To kaze ko?
kazem ti nasli bi lekare koji rade beskrvno.
Svaka operacija se moze obaviti bez krvi... Ili na nacin koji je prihvatljiv u odnosu na veru...
Sad treba da ti navodim koji sve nacini postoje?
To je iz domena medicine...

To kaze moja supruga koja radi u jednoj od 10 najopremljenijih bolnica u Evropi i koja je izvrstan neurohirurg.

Dakle ne pricam ti price koje mi je neeko ispricao nego ti pricam konkretan slucaj sa kojim sam upoznat.
Pa ok ne radi u bolnici gde se radi beskrvno
Otisla bih u takvu bolnicu.
da li znas da u Evropi postoje citave klinike koje rade beskrvno.

Bio je pomazanik Božiji...A srce ko kamen.
Misliš da je bez razloga izgubio Božiju milost?
ma briga me za Saula..Jehova je od njega tražio da počini genocid i on je počinio..to je njegov pad a ne to što je sačuvao kralja Amalićana i nešto životinja za žrtvu i gozbu...međutim Jehova ga ne kažnjava zato što je počinio genocid nego zato što nije počinio veći genocid...tu vidimo svu zlobu Jehove....
takav Jehova ne može biti Bog Svedržitelj jer sa zlim Bogom Svedržiteljem koji želi hladne apsolutne poslušnike bez srca i uma ovaj svet nema smisla....

e sad pošto su Jevreji bili svi kao Saul kroz istoriju...slušaju ga gde im nije na štetu Jehova zamislio da im se osveti tako što će da im da loše zakone koji usmrćuju....
Jezekilj 20,25Zato im i ja dadoh uredbe ne dobre i zakone kroz koje neće živjeti.

kakav je to Bog? Zlo..kažnjava li time neposlušne ili kažnjava one koji će da budu poslušni?

zato je SZ huljenje na pravog Boga jer ga prikazuje kao surovog čovekomrzca koji naređuje genocid i očekuje apsolutnu poslušnost....

možda ja postradam zbog toga ali mene surovi Bog bez integriteta ne interesuje
ja biram da verujem u Boga koji jeste ljubav a ne u ovog koga iz straha kite da je dobar i pun ljubavi

Hajde mi navedi jednog koji je bio celim srcem okrenut Jehovi a da je izgubio njegovu milost i podršku... Nema ga ni jedan, svi su žnjeli bezbroj blagoslova u svakom smislu.

Seti se Hristovih reči...'kome je mnogo dato od njega će se mnogo tražiti'...

Ove ti reči objašnjavaju suštinu Božijeg delovanja...i onda i u budućnosti...
Uvek smo više dobili nego što smo Bogu vratili...da ne nabrajam...
Mi ni u malom ne umemo da vratimo ni onda ni sada...Sila i moć čoveka ponesu i danas pa i Saula...
Mnogo mu je dato i od njega se mnogo očekivalo...žnjeo je ono što je posejao...nisu direktno od Jehove dolazile nevolje...već su okolnosti u koje je sam sebe doveo bile neizbežne...

Moj ti je prijateljski savet da ne gledaš mnogo istoriji već sadašnjost...jer ne znamo mi sve okolnosti...Gledaj šta si ti lično dobio od Boga...nije li isti taj Bog sve stvorio...Hrist je potvrdio...nije li i svog sina dao za tebe...itd...
Usmeri pažnju na ono dobro što dolazi od Boga...a loše je samo posledica ličnog i društvenog destruktivnog delovanja...
ja Boga volim...samo ne verujem da Bog ima ikakve veze sa vašim Jehovom iz jevrejskih bajki za malu decu

Back