Jozef Visarionovic Dzugasvili-Staljin

To znaci da nisu samo nemci napali SSSR , nego zdruzeno , vecina evropskih naroda .

samo 200 hiljada Madjara je poginulo u SSSR , bili su Rumuni , Italijani, ( nisam siguran za Bugare i ako znam da su bili u silama osovine ) . Le Penovi Francuzi , Hrvati , Sloenci , Austrijanci , Siptari , Bosanski Muslimani , ( koji se tada nisu zvali Bosnjaci ), Litvanci , Ukrainci , Slovaci ( do duse mobilisani na silu ) , vojnici iz gotovo svih skandinavskih zemaloja i zemalja beneliksa . Nisu Bili Britanci i Srbi .
Zato kazem Evropljamni . Inace , ovo nije nikakvo cudo . Uvek su se svi sakupljali kad treba da se napadne taj prostor , i taj narod .
Prvo su isli u golu pljacku , jos od Aleksandra Nevskog ( Najezda Teftonskih vitezova, sa kojima su isli vitezovi bezemljasi iz Cele Evrope . ), Pa Invazije Poljaka i Litvanaca 1606 - 16012 , opet sa vojskom iz veceg dela Evrope , pa cak i iz Spanije .Pa Napoleon , u cijoj vojsci je bilo svega i svacega , i koju su doduse predvodile elitne Francuske jedinice . Pa Krimski rat , gde su se svi udruzili protiv Riusije . I tako dalje . Prvo pljacka . Posle im je navodno smetao Carizam , a kasnije Kumunizam .
A ovde im KJumunizam nije smetao , nego su fa cak i instalirali .
Jos se moze reci da nisu bili oni koji su ziveli na teritrtoriji Svajcarske .

E pa nije baš tako.

Taj prodor na istok o kojem ti govoriš nema veze ni sa kim osim sa Fincima i eventualno Rumunima.
Slovačko i Mađarsko prisustvo je simbolično, a Italijani se pojavljuju tek u julu (divizije "Posubio", "Torino" i "Čelere").

Ova ostala bagra o kojima ti pišeš pojavila se tek kasnije i sa "prodorom na istok" nema veze.

Ono što si napisao, isto je kao da si rekao Srbi, koje su predvodili Vojvođani, napali su Šumadiju.
Kao što je Šumadija Srbija, tako je i Rusija Evropa.

E pa nije baš tako.

Taj prodor na istok o kojem ti govoriš nema veze ni sa kim osim sa Fincima i eventualno Rumunima.
Slovačko i Mađarsko prisustvo je simbolično, a Italijani se pojavljuju tek u julu (divizije "Posubio", "Torino" i "Čelere").

Ova ostala bagra o kojima ti pišeš pojavila se tek kasnije i sa "prodorom na istok" nema veze.

Ono što si napisao, isto je kao da si rekao Srbi, koje su predvodili Vojvođani, napali su Šumadiju.
Kao što je Šumadija Srbija, tako je i Rusija Evropa.

ovo sto sam napisao , uzeo sam iz jedne ruske knjige , koja se bavi drugim svetskim ratom .

Nije bas originalno moja Ideja z:lol:

A na primer , i Madari kazu da je Madjarskih vojnika U SSSR poginulo 200 hilljda . Naravno da je i Rusija u Evropi . Jedino sto postoji stalna teznja ostalih evropskih naroda , da okupitraju , ili opljackaju Rusiju , pa posle i SSSR . Ja zaista nisam nikakav postovalac SSSR . Bas Suprotno .

E sad , ovo sto kazes Srbi , Sumadija , Vojvodjani . Pa znas kako , tu se radi o istom narodu ... Srbima . A ovde se radi o razlicitim narodima . O redu, Ukrainci sebe smatraju razlicitim narodom , no to nije bitno .

Ono sto sam hteo da naglasim da su svi ovi u manjoj ili vecoj meri ucestvovali u ratu protiv SSSR , a da na primer, Srbi nisu .

A sto se tice Saljina , Rusi su izracunali da je za vreme njegove vladavine stradalo ni manje ni vise nego 40 miliona Rusa , na razne nacine . Najveci deo direktno u pogromima . Cak je paravio kazu i eksperimente , tako sto je neka manja podrucja ostavljao bez ikakve hrane , dok ne pomru od gladi .
Ima , eto jedna crtica koju Rusi pricaju skoro kao salu . Tamo negde trijes i neke , NKVD je za jedno pre podne otkrio i povatao 32 hiljade Spijuna .
Da nije tuzno bilo bi smesno .

Poslednja izmena:
Интересује ме да ли је Стаљину ношена Штафета, и да ли га је неко видео у смокингу? И да ли је имао најстарији војнички чин у СССР-у и много других мегаломанских испуњених жеља, са којима су се одликовали други диктатори. И одаклен те особине неких диктатора или револуционера а код неких их нема. Од свих код којих их није било, могу издвојити само Стаљина и Мао Це-Тунга. Мало чудно, зар не? Да ли се то може сматрати неком болешћу или култури и не знању?.

ovo sto sam napisao , uzeo sam iz jedne ruske knjige , koja se bavi drugim svetskim ratom .

Nije bas originalno moja Ideja z:lol:
Ne znam koja je to knjiga, ali u onom početnom prodoru na istok nema nikoga osim onih koje sam ja nabrojao i to se vrlo lako može provjeriti - ima masa članaka i knjiga na netu.

Drugo je ako je autor te knjige mislio na cijeli tok rata ... e tada je već bilo svega.
U svom izlaganju, na Zasjedanju Asocijacije istoričara WWII (1998), general-pukovnik Krivošev pominje da su i građani Jugoslavije (Srbije) učestvovali u borbama protiv Sovjeta (nije pri tome mislio na Hrvate, jer je o njima govorio ranije).
A na primer , i Madari kazu da je Madjarskih vojnika U SSSR poginulo 200 hilljda .
200.000 Mađara je nestalo u akcijama i zarobljeništvu. No u to su uračunati ne samo gubici na teritoriji SSSR-a nego i žrtve u Debrecinskoj i Budimpeštanskoj operaciji, kao i u nekim relativno "manjim" sukobima na teritoriji Mađarske, Rumunije i Jugoslavije.

Najteži poraz Mađara je bio u jan. 1943. kada su imali 80.000 mrtvih (no od toga je bila 1/3 nasilno mobilisanih Jevreja).
Naravno da je i Rusija u Evropi . Jedino sto postoji stalna teznja ostalih evropskih naroda , da okupitraju , ili opljackaju Rusiju , pa posle i SSSR .
Postojanje te težnje je "u neku ruku normalno".
Ona je bazirana na shvatanju da je nepravedno da jedan narod raspolaže sa tako velikom teritorijom i toliko ogromnim resursima.
E a onda da to ne bi bilo ipak tako prozaično, po potrebi se uvija u vjerski, civilizacijski, rasni ili ideološki celofan.
Ja zaista nisam nikakav postovalac SSSR . Bas Suprotno .
Ja državu koja je pobjedila najveće zlo u istoriji, uz sve moguće ograde, ipak uvažavam.

Ne znam koja je to knjiga, ali u onom početnom prodoru na istok nema nikoga osim onih koje sam ja nabrojao i to se vrlo lako može provjeriti - ima masa članaka i knjiga na netu.

Drugo je ako je autor te knjige mislio na cijeli tok rata ... e tada je već bilo svega.
U svom izlaganju, na Zasjedanju Asocijacije istoričara WWII (1998), general-pukovnik Krivošev pominje da su i građani Jugoslavije (Srbije) učestvovali u borbama protiv Sovjeta (nije pri tome mislio na Hrvate, jer je o njima govorio ranije).

200.000 Mađara je nestalo u akcijama i zarobljeništvu. No u to su uračunati ne samo gubici na teritoriji SSSR-a nego i žrtve u Debrecinskoj i Budimpeštanskoj operaciji, kao i u nekim relativno "manjim" sukobima na teritoriji Mađarske, Rumunije i Jugoslavije.

Najteži poraz Mađara je bio u jan. 1943. kada su imali 80.000 mrtvih (no od toga je bila 1/3 nasilno mobilisanih Jevreja).

Postojanje te težnje je "u neku ruku normalno".
Ona je bazirana na shvatanju da je nepravedno da jedan narod raspolaže sa tako velikom teritorijom i toliko ogromnim resursima.
E a onda da to ne bi bilo ipak tako prozaično, po potrebi se uvija u vjerski, civilizacijski, rasni ili ideološki celofan.

Ja državu koja je pobjedila najveće zlo u istoriji, uz sve moguće ograde, ipak uvažavam.

Da . Odnosi se na ceo rat , i ko je sve bio na teritoriji Rusije .

U koliko je zelja za osvajanjem bazirana na verovanju da jedan narod ne moze da raspolaze tolikm resursima , zar se to ne moze reci i za Kanadu , na primer , ili za SAD .
A rek za Britaniju , da i ne govorim . Ako je normalno da Rusi ne treba da rzaspolazu tolikim bogatstvom , zar nije isto tako normalno da Britanija ne moze da raspolaze onolikom Indijom u ono vreme , ili onolikom drugim prostranstvima i drzavama . Pa se u Evropi nikada nije napravila zaista tako siroka koalicija protiv Britanije , kao protiv Rusije .
. Rusi ce s pravom braniti svoju teritoriju , kao sto su je branili i u proslosti . Uspesno .

Ja licno SSSR dozivljavam kao anti-rusku tvorevinu , koja je donela mnogo zla , pre svega Rusima . A upravo ti Rusi , zapravo odolevaju stolecima raznim pljackasima .

Poslednja izmena:
Da . I jos nesto . Nisam razumeo zasto je vazno ko je ucestvovao u prvom prodoru , a ko se prikljucio nesto kasnije ..
cinjenica je da su svi ovi ucestvovali u ratu protiv SSSR gde su zrtve bili Rusi , zar ne . A Rusea je stradalo 29 miliona od njih .
Potpuno je sve jedno , da li su ubijeni 41 , ili 42 godine .

U koliko je zelja za osvajanjem bazirana na verovanju da jedan narod ne moze da raspolaze tolikm resursima , (...)
Naravno da je bazirana na tome, idejni celofan je tu uglavnom zbog motivacije masa.
(...) zar se to ne moze reci i za Kanadu , na primer , ili za SAD.
A rek za Britaniju , da i ne govorim . Ako je normalno da Rusi ne treba da rzaspolazu tolikim bogatstvom , zar nije isto tako normalno da Britanija ne moze da raspolaze onolikom Indijom u ono vreme , ili onolikom drugim prostranstvima i drzavama .
Naravno da se može reći i naravno da nije normalno.
Pa se u Evropi nikada nije napravila zaista tako siroka koalicija protiv Britanije , kao protiv Rusije .
Možda protiv V. Britanije te koalicije nije bilo, ali protiv Francuske pred kraj Napolenove vladavine, tadašnja Evropa je postigla izuzetan stepen jedinstva.
Rusi ce s pravom braniti svoju teritoriju , kao sto su je branili i u proslosti . Uspesno .
Hvala Bogu.
Ja licno SSSR dozivljavam kao anti-rusku tvorevinu , koja je donela mnogo zla , pre svega Rusima . A upravo ti Rusi , zapravo odolevaju stolecima raznim pljackasima .
Najvećoj opasnosti po svoj opstanak upravo su odoljeli dok su bili SSSR.
Da . I jos nesto . Nisam razumeo zasto je vazno ko je ucestvovao u prvom prodoru , a ko se prikljucio nesto kasnije ..
Isključivo radi preciznosti.
Ja sam reagovao na ono "evropljani".
To me podsjetilo na stalne pokušaje na pdf politika da se SS ili uopšte Hitlerova politika povežu sa idejom ujedinjene Evrope .., odnosno ne radi se samo o povezivanju, nego se čak u njima traži korijen evropskog zajedništva.

Back