Jovo Kapičić: Neka nagrade izdajnike sa Golog otoka!

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
48.824
Срамота да се жртве Голог Отока и њихове породице годинама понижавају .

По чему смо то ми издајници Капичићу , а по чему си ти херој:confused:

Да ли си херој зато што си уништио животе невиних људи , прогласио их издајницима и шпијунима ,а ко зна за кога си радио.

Очигледно да се нисмо борили за исту земљу и идеологију , ти си своје другове и народне хероје цинкарио
и уништавао живот њиховим породицама.

Када ћеш ти Капичићу да одгвораш ?

Ako je država spremna da im plati, neka to uradi. Što se tiče nagrada, neka prodaju svoje pantalone i cipele i nagrade izdajnike, kaže Jovo Kapičić
Besan... Jovo Kapičić
BEOGRAD - Došlo na naplatu.
Da greške počinjene u prošlosti kad-tad stižu potomcima na naplatu, pokazuju višemilionske odštete koje država Srbija svake godine isplaćuje logorašima s Golog otoka. Tako je, prema podacima Ministarstva pravde, država ove godine na ime odštete za boravak na Golom otoku i u zatvorima za 102 osobe isplatila oko 57.300.000 dinara.

Još sporazuma

Najgore je što ovaj iznos nije konačan, već će u polupraznoj državnoj kasi morati da se nađe novca za obeštećenje za još 127 osoba. To znači da će ukupna svota koja će biti isplaćena u toku ove godine za odštete po ovom osnovu preći 100 miliona dinara.

Ako se tome doda i iznos od 16,5 miliona dinara, koliko je na ime odštete za Goli otok i zatvore država isplatila za 20 osoba prošle godine, nije teško izračunati da će budžet u ovu svrhu ukupno biti olakšan za 118,8 miliona dinara. Prema jučerašnjem srednjem kursu evra, to je više od 1.041.191,94 miliona evra.

Nekadašnji general Udbe Jovo Kapičić, koji se smatra idejnim tvorcem Golog otoka, kaže za Kurir da, ako je država spremna da golootočanima plati odštetu, on nema ništa protiv.

- Neka ih proizvedu u heroje. Dobro je biti izdajnik i biti dobro plaćen. Ako je država spremna da im plati, neka to uradi. Ja ih nisam ni hapsio ni oslobađao, a što se tiče nagrada, neka prodaju svoje pantalone i cipele i nagrade izdajnike. Ako imaju para, neka daju, nemam ništa protiv - kaže Kapičić.

http://www.kurir-info.rs/jovo-kapicic-neka-nagrade-izdajnike-sa-golog-otoka-clanak-1058917

И не треба нико њих да проглашава херојима , они су већ хероји за разлику од тебе Капичићу , ђубре безобразно!

Није истина комунисти су прошли кроз пакао 1948 а ова ваша буржоазија на чаелу са Капичићем је ваше горе лист, ви сте му дали закон у руке
40 година сте љубили дупе Титу и нисте хтели да видите буржуазиску подвалу пролетерату

Ne lupetaj.Mi nacionalisti nismo imali veze sa ovim sljamom koji vam je valjao,a to sto je tile bio vise hrvat i zapadnjak...to je vala birao Staljin.
Ova boranija srpska od komunista su samo aminovali,dal kominternovske odluke dal hrvatske.

Ne lupetaj.Mi nacionalisti nismo imali veze sa ovim sljamom koji vam je valjao,a to sto je tile bio vise hrvat i zapadnjak...to je vala birao Staljin.
Ova boranija srpska od komunista su samo aminovali,dal kominternovske odluke dal hrvatske.

Стаљин није изабрао Тита , него ви !

Мој деда се побунио због Титове власти а шта сте ви радили и сада је мој деда за Капичића издајник, човек који се борио за земљу у сваком смислу против диктатора

Стаљин није изабрао Тита , него ви !

Мој деда се побунио због Титове власти а шта сте ви радили и сада је мој деда за Капичића издајник, човек који се борио за земљу у сваком смислу против диктатора

Ko mi?..ako smo mi Srbi,a jesmo...mi ga birali nismo.
A drugo je pitanje ko si ti u tom slucaju.
Tito je izabran na celo Partije ,ne voljom Srba,vec vas komunista.

- - - - - - - - - -

Za mene je i Kapicic izdajnik,a vala i drugi komunisti.

Ух, заебах се. Изгледа да је глумац.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:225300-Kapicici-za-sve-generacije

- - - - - - - - - -

Iako mu je otac Milo studirao bogosloviju u Rusiji i bio profesor u cetinjskoj gimnaziji, Jovo je sa 15 godina ušao je u SKOJ, a sa 17 u KPJ i bio izbačen iz te škole. Kao komunista bacio je dimnu bombu na bana u Cetinjskom pozorištu. U Beogradu je kao ilegalac i student medicine organizovao demonstracije.

.....

Ko mi?..ako smo mi Srbi,a jesmo...mi ga birali nismo.
A drugo je pitanje ko si ti u tom slucaju.
Tito je izabran na celo Partije ,ne voljom Srba,vec vas komunista.

- - - - - - - - - -

Za mene je i Kapicic izdajnik,a vala i drugi komunisti.

Ја сам српкиња као и мој деда , који се нагалашавам борио против такце власти и диктатуре буржоазије.

Мој деда је једнако робовао због тога и ту смо ми чисти али који си онда ти ?

Ја сам српкиња као и мој деда , који се нагалашавам борио против такце власти и диктатуре буржоазије.

Ja rekoh vec ko sam...Srbin.
Deda ti se borio da dovede umesto kako ti rece diktature burzuazije,diktaturu proleterijata..
Pa evo sa kim ti se dekara borio Kapicicem...nije tvom dedi ovaj smetao pre rata,i u toku...dok ste umesto da se borili sa ustasama...klali se sa cetnicima.
zali se ti najbolje Brozu.
znas gde je
i to je to...ili ovom Kapicic Jovi.

Није истина комунисти су прошли кроз пакао 1948 а ова ваша буржоазија на чаелу са Капичићем је ваше горе лист, ви сте му дали закон у руке
40 година сте љубили дупе Титу и нисте хтели да видите буржуазиску подвалу пролетерату

Капичић је комуниста. То што је он прогонио једну фракцију комуниста, а подржавао Титову фракцију, не чини га мање комунистом. Баш напротив.

На крају крајева и Стаљин је поубијао и уклонио једну комунистичку фракцију (Троцкијеву). Па да ли то сад значи да Стаљин није био комуниста.

Тито се, иначе, да ти кажем и то са стаљинистима обрачунао типичним Стаљиновим методама. Што и није чудно јер је Тито био један од главних Стаљинових ликвидатора. Дакле, Тито је био добар ђак Стаљинов.

Ne možeš biti u isto vreme srpkinja i komunistkinja. Odluči se više.

On je budala ali ne mozes biti komunista i los covek u 99% slucajeva jer sama ideologija ne podrzava lose ljude.

Лењин, Троцки, Тито, Капичић итд- они су све, само не добри људи. И Руси су имали свог Капичића (Јежова) тај се напио много руске крви.

Комунистичка идеологија је атеистичка, материјалистичка и антиљудска (јер су они говорили да људи нису браћа, већ класни непријатељи који треба да се покољу).

Конунизам (као и неолиберални капитализам) желе човека да сведу на ниво економске животиње (иначе Дарвиунова ,,мајмунска теорија", јесте један од основа комунизма), што и није чудно јер обе идеологије потичу из исте глобалистичке кухиње.

Нико нема право да народоног хероја назива издајником , по чему су људи и њихове породице са Голог Оотка издајници , по чему сам ја издајник
Мој деда који је био против Тита је за њих издајник , исто тако су oни издајници за мене .

Они су издали социалистички пут и товариш Сталина и Русију а не ја и мој деда.

Ко је онда ту издајник?

Нико нема право да народоног хероја назива издајником , по чему су људи и њихове породице са Голог Оотка издајници , по чему сам ја издајник
Мој деда који је био против Тита је за њих издајник , исто тако су oни издајници за мене .

Ко је онда ту издајник?

Ima li tu negde recimo Srbije i Srba?

Ко је онда ту издајник?

Истина је само да су издали Стаљина и СССР (а не Русију, јер она тада није постојала; постојао је само СССР). Али, они су и даље остали комунисти.

Као што сам већ рекао: то што су Тито и Капичић помлатили једну комунистичку фракцију не чини их мање комунистима. Напротив.

Па и Стаљин је помлатио једну комунистичку фракцију (Троцкијеву) па јел то сад значи да Стаљин није био комуниста? Тако да твоја прича да Капичић, Тито и остали тобоже ,,нису били комунисти" једноставно не пије воду.

Ne možeš biti u isto vreme srpkinja i komunistkinja. Odluči se više.

Nije ona komunistkinja nego staljinistkinja .. to je Staljinova obožavateljica, kao Frida Kalo ..
self-portrait-with-stalin-1954.jpg!xlMedium.jpg

Tita ne podnosi jer je Staljinu '48. rekao NE ..

Back