Јово Бакић: Без спремности на опасне уличне борбе после избора, нема победе над овим режимом, јер мафија добровољно неће отићи с власти

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
уторак, 07. септембар 2021.
Добро би било да опозиција пред изборе створи референдумску атмосферу, али овде није проблем само режим председника СНС, него систем који је стварна и фиктивна опозиција претходно створила, каже за Данас социолог Јово Бакић, коментаришући став потпредседника Народне странке Здравака Поноша да је победа над Александром Вучићем на предстојечим председничким изборима могућа ако би се изазивала референдумска атмосфера – за или против.
%D1%98%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%9B.jpg

Понош је у интервјуу порталу нова одговарајући на питање како и са ким види могућу сарадњу пред изборе навео да се Народна странка залаже за по једну листу праве опозиције на свим нивоима.
„Ако буде услова за изборе, треба да створимо референдумску атмосферу – с једне стране они који хоће да мењају Србију на боље, а с друге стране овај режим и његови трабанти. Јасан бинарни избор и на београдским и на републичким и на председничким изборима. То је најбољи сценарио и Народна странка је спремна да подметне леђа за ту варијанту. Али не зависи само од нас да ли ће бити та варијанта“, рекао је Понош.
Упитан да ли је то реално и могуће, Бакић за наш лист каже да се не зна ко је овде опозиција.
Но, могуће је мафију избацити из државних структура, а за то је неопходна, иако не и довољна, победа на изборима. Без спремности на тешке и опасне уличне борбе после избора, нема победе над овим режимом, јер мафија добровољно неће отићи с власти
„Не зна се овде ко је опозиција, па сам сумњичав. Добро би било да се створи, али требало би да смо свесни да овде није проблем само режим председника СНС-а, него и систем који су многи од опозицонара, стварних или фиктивних, претходно направили, па стога не уживају поверење грађанства, а председник СНС-а искористио за сопствене потребе”, указује Бакић.
Како додаје, осим тога, периферијски положај у светском капиталистичком систему са специфичним цртама, попут раширене корупције и зависности како од великих сила тако од крупног капитала, није лако променити, независно од личности на власти.
“Но, могуће је мафију избацити из државних структура, а за то је неопходна, иако не и довољна, победа на изборима. Без спремности на тешке и опасне уличне борбе после избора, нема победе над овим режимом, јер мафија добровољно неће отићи с власти”, закључује Бакић.
(Данас)

da znam jovo revolucionar iz fotelje...poznajem takve...jedan je čak i bio stvarni revolucionar spavao na tlu i brisao gujicu lišćem i uz to ***** 30 god mlađe studentkinje da bi nakon rat njegovi podanici digli kameni obelisk s natpisom....ovdje je titov pas poginuo i spasio život našem vođi ...parafraziram...nitko nije spomenuo da je na tom istom mjestu i u isto vrijeme poginuli španski borci i revolucionari...

Бакићу, Војводо!!!

Повједи нас у слободу, попут Саве Ковачевића!!!!
ah da ...sjetih se...na sutjesci postoji mjesto gdje je označeno mjesto savine pogibije...niitko nije tekstom napomenuo da je na tom mjestu u istom danu poginuo njegov otac,brat i od strica maloljetni sin...

ah da ...sjetih se...na sutjesci postoji mjesto gdje je označeno mjesto savine pogibije...niitko nije tekstom napomenuo da je na tom mjestu u istom danu poginuo njegov otac,brat i od strica maloljetni sin...
Komunisti satiru porodicu u korenu, opasni su to satanisti.
Kovacevic je bio opasna konkurencija za ljubicicu od 100kila.

да, то је она половина фамилије коју друг Саво Ковачевић није побио сам.

да, то је она половина фамилије коју друг Саво Ковачевић није побио сам.
reko mi jedan borac na 30 god. proboja...znaš sretan je naš sava bio....ja upitah - kako, pa pogibe...a ovaj mi odgovori bolje poginut u borbi nego na golom otoku u kamenolomu...

reko mi jedan borac na 30 god. proboja...znaš sretan je naš sava bio....ja upitah - kako, pa pogibe...a ovaj mi odgovori bolje poginut u borbi nego na golom otoku u kamenolomu...
Саву су убили његови, због крвне освете. нису Немци. ал незгодно да се прича.

Саву су убили његови, због крвне освете. нису Немци. ал незгодно да се прича.
a moguće i zbog čizama...imao ljepe njemačke čizme...dedijer kad je prolazio pored pokraj save mrtvog nije ih vidio...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back