Jovan I. Deretić

Uh ala je covek lupetao za vreme svog zivota. Srbi najstariji narod na svetu, srbica najstarije pismo u evropi, Aleksandar Veliki bio Srbin...
Da su Srbi najstariji narod, tvrdio je Grk Halkokondil u 15.veku. Da je Aleksandar bio Srbin, tvrdio je pisac Aleksandride jos u 14.veku.

Ako osecas gnev prema ovim tvrdnjama onda je fer taj gnev usmeriti prema tvorcima tvrdnji a ne prema Dereticu.

aleksandar makedonski
Da su Srbi najstariji narod, tvrdio je Grk Halkokondil u 15.veku. Da je Aleksandar bio Srbin, tvrdio je pisac Aleksandride jos u 14.veku.

Ako osecas gnev prema ovim tvrdnjama onda je fer taj gnev usmeriti prema tvorcima tvrdnji a ne prema Dereticu.
Tesko da osecam gnev samo iznosim stvari koje je on tvrdio.

Istina jeste da se nalupetao kao retko ko u poslednjih stotinu leta u Srpstvu, ali zar je to stvarno sve što želiš da napišeš o nečijoj smrti, i to na dan kada se to dogodilo?
Ljudi umiru svaki dan ( odatle i ono dole sto pise ispod ), samo sam napisao po cemu ga pamtim i po cemu ce ostati zapamcen kod 99.9999% ljudi. Da sam napisao sutra bilo bi ok?

Upravo ti kazem da je on ponavljao ono sto je zapisano u veoma starim knjgama i pitam te da li gajis identicna osecanja prema tim drevnim piscima kao sto gajis prema Dereticu?

Problem nije u tome da li je zapisano to negde pre nego što je spomenuo, već to što on to predstavlja kao nepobitnu istinu.

Kao npr. sada Slaven777 napiše u 2021. godini "Napoleon Srpski car Veliki" i onda 2637. godine tako neko tvrdi da je Napoleon bio srpski car. I onda kao odbranu koristi "šta me kritikuješ, rekao jedan dosta stari pisac pre 500 godina".

Problem nije u tome da li je zapisano to negde pre nego što je spomenuo, već to što on to predstavlja kao nepobitnu istinu.

Kao npr. sada Slaven777 napiše u 2021. godini "Napoleon Srpski car Veliki" i onda 2637. godine tako neko tvrdi da je Napoleon bio srpski car. I onda kao odbranu koristi "šta me kritikuješ, rekao jedan dosta stari pisac pre 500 godina".
I Halkokondil je to smatrao nepobitnom istinom, jer je napisao da pouzdano zna. Zasto Halkokondil nije anatemisan kao i Deretic?

Ti nisi Srbin. Po stavovima vise cenim albanca nego tebe. Ti Srbin nisi. Pljuvnjem po pokojnom gospodinu Dereticu stajes u red sa sertifikovanim albancima.
Ja mogu da dokazem svoje poreklo sa ovih prostoa nekih 2v unazad. Ti sumnjam, ljudi kojiimaju osecaj da brane nesto kao ti su najmanje to, tako da ko zna kojim su vozom tvoji dosli na ove prostore i odakle...

Back