ccaterpillar
Legenda
- Poruka
- 56.059
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Priču si ti (i slični tebi) pokrenuli. Ja nikada ne pominjem prvi Jevreje.
Koga bi oni uopšte zanimali da nije vas koji vjekovima generišete kako mržnju prema njima, tako i iracionalne dubioze u vezi sa njima.
I nije on pominjao taj procenat nego ja.
A to što su njihovi intelektualci mahom učestvovali u revoluciji to je apsolutno logično i ja bi da sam ruski Jevrej sa radošću svrgavao carski režim.
Prvo pitanje bih preskočio da ne preterujem sa oftopikom. Što se drugog tiče, jedno objašnjenje, dosta jednostavno, kaže da su Jevreji u carskoj Rusiji, a i ne samo carskoj, bili strahovito progonjeni, kao što i znamo da jesu. Prirodno je stoga da su činili važan revolucionarni činilac.
Dobro ccaterpillar, jel mora svaka tema da se završi sranjima protiv Jevreja i protiv pedera. Imaš brate Stormfront pa razmenjujte utiske.
2. Zbog čega je među revolucionarima bilo tako mnogo Jevreja.
Gledao sam i dokumentarac o tome da su i Holivud u suštini osnovali Jevreji - begunci iz Rusije.
Time se objašnjava da je ideologija Holivuda u osnovi do dana današnjeg ostala slobodoumna i u osnovi subverzivna čak do dana današnjeg, razume se, gledano u referentnim okvirima američkog društva.
Што се тиче "диспропорције" Јевреја као постотак становника Русије и као постотак државног врха СССР-а је стварно глупо коментарисати.
Ако ћемо реално Јевреји су генији, сви од реда. Саставите одељење од 30 ученика, од њих један Јеврејин. Шта мислите који је Јеврејин? Па онај који се највише истиче.
Pa zar nije i Staljin bio Jevrej?
Dzug znaci Jevrej na Gruzinskom. Srpski pandan prezimenu "Dzugasvili" bi bilo Jevrejovic.
Чуо сам да Џуга на грузинском значи Јеврејин, слично се изговара као енглеско Jew (Џу). Швили значи син, дакле, нешто као Ericsson, Ериков син, Џугашвили, јеврејски син.
Колик оје ово тачно не знам, али изгледа да је јеврејска револуционарна врхушка веровала да је он један од њих, а он је то вешто искористио...
ebraeli / ებრაელიи ја сам чуо, ал сам прочитао негде да се Јеврејин на грузијском не каже тако већ другачије, на е, чини ми се.
Stvarno danas, a i sutra najvjerovatnije neću imati vremena, ali jednostavno na neke stvari ne mogu a da ne odgovorim.Чуо сам да Џуга на грузинском значи Јеврејин, слично се изговара као енглеско Jew (Џу). Швили значи син, дакле, нешто као Ericsson, Ериков син, Џугашвили, јеврејски син.
Колик оје ово тачно не знам, али изгледа да је јеврејска револуционарна врхушка веровала да је он један од њих, а он је то вешто искористио...
Baš je glupa i neuka ta "јеврејска револуционарна врхушка"!али изгледа да је јеврејска револуционарна врхушка веровала да је он један од њих, а он је то вешто искористио...
Koliko si ti u tom svom neznanju uporan, pa to je strašno!По неким теоријама Стаљинови су осетинског порекла, можда на осетинском Џуга значи нешто друго, а можда и грузијски да тако кажем сленг користи ту реч за Јевреје.
Gruzinski spada (koliko ja znam) u porodicu kartvelskih jezika, koja je sa indoevropskim povezana kroz zajedničku pripadnost u makroporodici nostratičkih jezika.А то што енглески и грузијски немају везе један с другим (а није да сасвим немају, оба језика су индоевропска) није аргумент, енглеско Jew долази од речи драгуљ итд.. Уосталом, имена народа су свуда иста, међу свим другим народима, један народ од другог преузима име, част изузецима. Тако су Грци свуда грци осим код куће, где су Хелени...
Што се осталог тие, или је јеврејска врхушка била глупа, или је Стаљин био паметан, у сваком случају надиграо их је, толико да је међу Јеврејима остао виц:
"У чему је разлика између Мојсија и Стаљина?
Мојсије је извео Јевреје из Египта, а Стаљин из Централног Комитета"
Ne uči se istorija iz agencijskih vijesti .., zna se iz čega se istorija uči.
Захваљујући Стаљину ћирилица је стигла прва у свемир.
Осим тога, заузео је оно што су руски цареви могли само да сањају - стари словенски град Брлин.
Ono što izostaje na wikiju ili na raspravi u Un, a to su krajnji kupci .Holodomor je bio strahovita stvar, kosa mi se dize na glavi od same pomisli koliko je ljudi umrlo u mukama. Ipak, danas se on koristi kao politicko oruzje. Ukrajinci ga koriste kao anti-rusku propagandu kad god mogu i gde god stignu. I ne samo Holodomor, to je citav spektar propagandnih mera od kojih je Holodomor jedna od najefikasnijih.
Vecina savremenih istoricara istrazuje Holodomor kao deo velike gladi koja je pogodila Sovjetski Savez 1932-33. Ta glad je pogodila prakticno celu zitnicu Sovjetskog Saveza: Juznu Rusiju, Ukrajinu, Moldaviju i delove Kazahstana. Medjutim, Ukrajinci insistiraju na tome da su restriktivne mere narocito bile zestoke u Ukrajini, i da je zato najvise stradalo Ukrajinaca. Ispada da je ovo bio neki Staljinov obracun sa ukrajinskim nacionalizmom, ali danas ukrajinski nacionalisti insistiraju da je to prakticno zlocin Rusa nad Ukrajincima. Vetar u ledja ukrajinskim nacionalistima duvaju "istoricari" sa Zapada ciji je "ovonedeljni zadatak" da pokazu da je Staljin bio gori od Hitlera, a ustvari pravi zadatak na dugi rok im je da pokazu da su Rusi genocidna nacija jos gora od Nemaca.