Josif Staljin

Priču si ti (i slični tebi) pokrenuli. Ja nikada ne pominjem prvi Jevreje.
Koga bi oni uopšte zanimali da nije vas koji vjekovima generišete kako mržnju prema njima, tako i iracionalne dubioze u vezi sa njima.

I nije on pominjao taj procenat nego ja.

A to što su njihovi intelektualci mahom učestvovali u revoluciji to je apsolutno logično i ja bi da sam ruski Jevrej sa radošću svrgavao carski režim.

Увек ми је била фасцинантна та замена теза где се сваки покушај чепркања по историјским чињеницама ради откривања истине проглашава мржњом.
И једна је ствар учествовати, а нешто сасвим друго организовати и водити (револуцију).
Једна је ствар бити топовско месо, а сасвим друга ствар организовано финансијски блокирати империју у сарадњи са сународницима преко океана.

Али ето, изгледа да би неко волео да се и даље не види шума од дрвећа, и да ни не покушавамо да саберемо два и два..

Prvo pitanje bih preskočio da ne preterujem sa oftopikom. Što se drugog tiče, jedno objašnjenje, dosta jednostavno, kaže da su Jevreji u carskoj Rusiji, a i ne samo carskoj, bili strahovito progonjeni, kao što i znamo da jesu. Prirodno je stoga da su činili važan revolucionarni činilac.

Каква гнусоба.
Ти исти Јевреји су половином 19. века добили могућност да живе и раде изван Зоне насељавања. План Александра II је био постепено стапање Јевреја са осталим становницима Империје. Уместо тога, Империја бива ухваћена у јеврејску финансијску мрежу у спрези са прекоокеанским банкарима, а општа ситуација у њој погоршана. Приступ Универзитетима, државној управи и администрацији ционисти користе за подривање државе, Цар Александар који је тако наивно веровао да ће интегрисати Јевреје пада у атентату као њихова жртва.
Ситуација у држави бива све гора, невидљиве нити завере се плету свуда, атентати, убиства државних службеника постају учестали, банкарски систем земље служи за њено подривање.
Пјотр Столипин између осталих пада као жртва атентата, право име атентатора- Мордехај Богров

За свега 130 година од када су укључени у састав Русије, Јевреји од Царства праве рушевину.

Dobro ccaterpillar, jel mora svaka tema da se završi sranjima protiv Jevreja i protiv pedera. Imaš brate Stormfront pa razmenjujte utiske.

А ко каже да се завршила, ја само преносим оно што сам читао на више страна, волео бих да неко да другачији образложени став, нема разлога да га не прихватим..

2. Zbog čega je među revolucionarima bilo tako mnogo Jevreja.

Gledao sam i dokumentarac o tome da su i Holivud u suštini osnovali Jevreji - begunci iz Rusije.

A sta oni nisu osnovali? U Britaniji je 80% stampe u njihovim rukama.

Time se objašnjava da je ideologija Holivuda u osnovi do dana današnjeg ostala slobodoumna i u osnovi subverzivna čak do dana današnjeg, razume se, gledano u referentnim okvirima američkog društva.

Dragi moj, gledano iz referentnih okvira americkog drustva, napad na Libiju se smatra uzvisenim cinom humanizma. Izvesti intervenciju u jednoj zemlji zbog 50 nastradalih u sukobima rezima i demonstranata a zatim vojno intervenisati i pobiti preko 60000 ljudi.... ma daj, molim te. Ah da, zaboravih naftu! Ali nisu oni tamo bili zbog nafte pa zato to i nije toliko bitno ;)
Veruj mi, Dzong Ilova televizija je isto tako slobodoumna i u osnovi subverzivna gledano u referentnim okvirima severnokorejskog drustva :hahaha:

Што се тиче "диспропорције" Јевреја као постотак становника Русије и као постотак државног врха СССР-а је стварно глупо коментарисати.

Ако ћемо реално Јевреји су генији, сви од реда. Саставите одељење од 30 ученика, од њих један Јеврејин. Шта мислите који је Јеврејин? Па онај који се највише истиче.

Што се тиче "диспропорције" Јевреја као постотак становника Русије и као постотак државног врха СССР-а је стварно глупо коментарисати.

Ако ћемо реално Јевреји су генији, сви од реда. Саставите одељење од 30 ученика, од њих један Јеврејин. Шта мислите који је Јеврејин? Па онај који се највише истиче.

Mozda i jesu geniji (sto cisto sumnjam), ali oni tu svoju ``genijalnost`` ne koriste u dobre svrhe.

Postoji ono jedno istrazivanje o IQ u razlicitim populacijama. Secam se da je prednjacio Hong Kong sa 109 ili 110, dok je Izrael imao 94.

Ali ajde da se mi vratimo Staljinu, odosmo daleko od teme

Чуо сам да Џуга на грузинском значи Јеврејин, слично се изговара као енглеско Jew (Џу). Швили значи син, дакле, нешто као Ericsson, Ериков син, Џугашвили, јеврејски син.
Колик оје ово тачно не знам, али изгледа да је јеврејска револуционарна врхушка веровала да је он један од њих, а он је то вешто искористио...

Чуо сам да Џуга на грузинском значи Јеврејин, слично се изговара као енглеско Jew (Џу). Швили значи син, дакле, нешто као Ericsson, Ериков син, Џугашвили, јеврејски син.
Колик оје ово тачно не знам, али изгледа да је јеврејска револуционарна врхушка веровала да је он један од њих, а он је то вешто искористио...

и ја сам чуо, ал сам прочитао негде да се Јеврејин на грузијском не каже тако већ другачије, на е, чини ми се.

Stvarno danas, a i sutra najvjerovatnije neću imati vremena, ali jednostavno na neke stvari ne mogu a da ne odgovorim.

Džuga je oblast u Osetiji odakle su Staljinovi.
Samo mozak antisemite može to Džuga da poveže sa engleskim Jew (Džu) .., ta dva jezika nemaju veze jedan sa drugim .., ali kod judeofoba sve može.

Na gruzinskom se Jevrej kaže Ebraeli, a sin Jevreja bi bio Ebrašvili (znam to zato što mi je vjenčani kum Gruzin) tako da je i ovo samo još jedna u nizu antisemitskih izmišljotina.

A najbolje je ovo
али изгледа да је јеврејска револуционарна врхушка веровала да је он један од њих, а он је то вешто искористио...
Baš je glupa i neuka ta "јеврејска револуционарна врхушка"!
:D

По неким теоријама Стаљинови су осетинског порекла, можда на осетинском Џуга значи нешто друго, а можда и грузијски да тако кажем сленг користи ту реч за Јевреје.
А то што енглески и грузијски немају везе један с другим (а није да сасвим немају, оба језика су индоевропска) није аргумент, енглеско Jew долази од речи драгуљ итд.. Уосталом, имена народа су свуда иста, међу свим другим народима, један народ од другог преузима име, част изузецима. Тако су Грци свуда грци осим код куће, где су Хелени...

Што се осталог тие, или је јеврејска врхушка била глупа, или је Стаљин био паметан, у сваком случају надиграо их је, толико да је међу Јеврејима остао виц:

"У чему је разлика између Мојсија и Стаљина?
Мојсије је извео Јевреје из Египта, а Стаљин из Централног Комитета"

По неким теоријама Стаљинови су осетинског порекла, можда на осетинском Џуга значи нешто друго, а можда и грузијски да тако кажем сленг користи ту реч за Јевреје.
Koliko si ti u tom svom neznanju uporan, pa to je strašno!

Riječ Džuga uopšte ne postoji u gruzinskom jeziku!

A postoje inače dvije verzije porijekla Staljinovog prezimena.
Po jednoj (raširenijoj i čiji je tvorac gruzinski istoričar Maisuradze) Staljinovi preci su došli iz oblasti Džuga i sela Džugani u Kahetiji.

Po drugoj (njezin tvorac je je K. Baučidze) Staljinovo prezime u osnovi ima osetinsku riječ Džuga (staja).

Staljinov čukundjed Ivan Džugati je u Gruziju došao iz Osetije.
Tako da je Džugašvili gruzinska verzija njihovog prezimena.
Neposredni preci Staljina su se po očevoj liniji zvali Zaza (pradjed), Vano (djed – on se naselio u Didi-Lilo) i Visarion (otac).
Majka Staljinova Keka (Ekaterina) Geladze rođena je u kmetovskoj porodici, o očevom i imenu i prezimenu ima nedoumica, ali za majku se zna zvala se Melanija Homezurašvili.
Uglavnom Jevreje ne pominje niko.

O jevrejskom porijeklu prvo su počeli govoriti trockisti u emigraciji .., a zatim je to dohvatio Abver, a ond i svi ostali antisemiti.

I da, Gruzini imaju dva izraza za Jevreja – Ebraeli i Urija. Tako da jevrejev sin bi bilo ili Ebrašvili ili Urijašvili.
А то што енглески и грузијски немају везе један с другим (а није да сасвим немају, оба језика су индоевропска) није аргумент, енглеско Jew долази од речи драгуљ итд.. Уосталом, имена народа су свуда иста, међу свим другим народима, један народ од другог преузима име, част изузецима. Тако су Грци свуда грци осим код куће, где су Хелени...
Gruzinski spada (koliko ja znam) u porodicu kartvelskih jezika, koja je sa indoevropskim povezana kroz zajedničku pripadnost u makroporodici nostratičkih jezika.
Што се осталог тие, или је јеврејска врхушка била глупа, или је Стаљин био паметан, у сваком случају надиграо их је, толико да је међу Јеврејима остао виц:

"У чему је разлика између Мојсија и Стаљина?
Мојсије је извео Јевреје из Египта, а Стаљин из Централног Комитета"

Ne uči se istorija iz agencijskih vijesti .., zna se iz čega se istorija uči.

Lenjinova baka sa očeve strane – Ana Aleksejevna Smirnovljeva kćer je pokrštenog Kalmika.
Taj podatak je prva iznjela još (čini mi) se 1938. Marita Šaginjan u svojoj knjizi “Porodica Uljanovih” .., knjiga je naravno vrlo brzo nakon izlaska zabranjena.

Ana Aleksejevna i Nikolaj Vasiljevič Uljanov (djed) imali su petero djece: Aleksandra (umro još kao dijete), Vasilija, Ilju (otac Lenjinov), Mariju i Feodosiju.

Sa majčine strane Lenjinov djed Aleksandar Dmitrijevič Blank i njegov brat su krajem 20-tih godina 19. vijeka prešli na pravoslavlje (djed se ranije zvao Izrael Mojševič).

Djed mu je ostao poznat i po tome npr. što je 1846. na adresu ministra unutrašnjih poslova Perovskog poslao jednu poslanicu u kojoj je predlagao načine na koje ruske Jevreje treba natjerati da pređu na pravoslavlje.
Perovski je sa njom upoznao čak i cara Nikolaja I. Poslanicu mu je toplo preporučio, istaknuvši da ona sva odiše iskrenom brigom za hrišćanstvo u Rusiji.

Žena Aleksandra Dmitrijeviča (Lenjinova baka) – Ana Grigorijevna Groskopf je Njemica, u kojoj ima i švedske krvi.
Njih dvoje su imali 5 kćeri: Anu, Ljubov, Sofiju, Mariju (Lenjinova majka) i Katarinu.

I Lenjinov otac i majka su bili izuzetno obrazovani i načitani (iako majka istina nije završila fakultet) i veoma, veoma religiozni.

Lenjinova sestra Ana Iljiničnaja Uljanova-Jelizarova je 1925, u sklopu naučnog rada o porodici Uljanov na Institutu Lenjina (čiji je bila i jedan od osnivača), napisala kako je njihov otac bio iskreni i duboki vjernik i kako je u tom duhu vaspitavao i svoju djecu.

Sam Lenjin je jednom prilikom 1922. rekao kako je do svoje 16. god. bio ubijeđeni pravoslavac. Do tih godina je bio i član Društva prepodobnog Sergija Radonješkog, u kojem su mu otac i majka važili za uglednije i aktivnije članove.

E pa vidis, Kraut... protiv ovakvog pisanija ja nemam nista protiv. Ovo je faktografija a ne ono da je Dzuga = jevrej :mrgreen:
Inace, "dzuga" je bio antisemitski raspolozen.

Ali ne ide kada branis poziciju da je normalno da u Klintonovoj vladi imas pola Jevreja (a oda mu se "slucajno" i kcerka uda za Jevreja). Inace, Klinton je vise bio jevrejski nego americki patriota. Jednom sam citao njegove javne govore pred americkim Jevrejima. Kakvo je to poltronstvo, covece....

Ili ono za ruske oligarhe iz 90-ih.... mozes li dokazati da 6 od 7 najuticajnijih nisu Jevreji? I kako moze ruski narod koji je prepatio te teske 90-te da na sve to gleda blagonaklono? Naravno da ce se pojaviti mrznja prema svemu jevrejskom. Slicno je bilo i u Nemackoj.

Ti mozes da mislis da je to normalno. To je tvoja stvar.
Ja tako ne mislim.

Захваљујући Стаљину ћирилица је стигла прва у свемир.
Осим тога, заузео је оно што су руски цареви могли само да сањају - стари словенски град Брлин.

Čudo dinastije Brandenburg
Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Čudo dinastije Brandenburg je naziv za događaj iz 1762. godine

Tijekom sedmogodišnjeg rata 1756. -1763. godine između s jedne strane Pruske i Velike Britanije i s druge strane Rusije, Francuske, Švedske, Austrije i Španjolske ruske trupe su bile osvojile po drugi put Berlin i praktički potpuno uništile vojsku Fridrika Velikog.

U tim vojno-politički uvjetima iznenada je preminula ruska carica Elizabeta koja je bila pokretačka snaga svojeg vojnog saveza. Kako je njen nasljednik Petar III. bio ljubitelj svega pruskog on odmah po stupanju na prijestolje sklapa bezuvjetni mir s poraženim protivnikom ne tražeći nikakve financijske ili teritorijalne ustupke. Taj događaj je u Prusiji prozvan čudom dinastije Brandenburg.

Gotovo dva stoljeća kasnije kada se Hitlerova Njemačka 1945 godine također našla na rubu poraza putem medija se počela prizivati obnova toga čuda koje će državu ponovno spasiti od propasti. Na vijest o smrti Franklina D. Roosvelta 12. travnja 1945. godine nacistički vrh je napravio veliku proslavu zbog uvjerenja da će se čudo ponoviti, no to se nije dogodilo.

Holodomor je bio strahovita stvar, kosa mi se dize na glavi od same pomisli koliko je ljudi umrlo u mukama. Ipak, danas se on koristi kao politicko oruzje. Ukrajinci ga koriste kao anti-rusku propagandu kad god mogu i gde god stignu. I ne samo Holodomor, to je citav spektar propagandnih mera od kojih je Holodomor jedna od najefikasnijih.

Vecina savremenih istoricara istrazuje Holodomor kao deo velike gladi koja je pogodila Sovjetski Savez 1932-33. Ta glad je pogodila prakticno celu zitnicu Sovjetskog Saveza: Juznu Rusiju, Ukrajinu, Moldaviju i delove Kazahstana. Medjutim, Ukrajinci insistiraju na tome da su restriktivne mere narocito bile zestoke u Ukrajini, i da je zato najvise stradalo Ukrajinaca. Ispada da je ovo bio neki Staljinov obracun sa ukrajinskim nacionalizmom, ali danas ukrajinski nacionalisti insistiraju da je to prakticno zlocin Rusa nad Ukrajincima. Vetar u ledja ukrajinskim nacionalistima duvaju "istoricari" sa Zapada ciji je "ovonedeljni zadatak" da pokazu da je Staljin bio gori od Hitlera, a ustvari pravi zadatak na dugi rok im je da pokazu da su Rusi genocidna nacija jos gora od Nemaca.
Ono što izostaje na wikiju ili na raspravi u Un, a to su krajnji kupci .
Odnosno kome je Sovjetski savez morao da proda ( izveze) žito ?
Iako je tema za istoriju , da li neko ima informacije.

Back