jos malo pa.....

Narod sto dobro razmislja :)
01020629251005df.jpg

pg34.jpg

1.Naivno je verovati da Albanci s Kosova nece zeleti pripajanje Albaniji kada dobiju neavisnost
2.U Makedoniji je vec bilo sranja i tamo je EU samo krpila situaciju.....sada je prioritet Kosovo a zapadna Makedonija ce se ponovo "aktivirati"kada se situacija s Kosovom razresi.
3.Tvrdnje o integrisanosti Albanaca u bilo koje drustvo van matice su isto tako naivne......pa normalno je da su glasali za nezavisnost da bi ostvarili svoje dugorocne ciljeve.
4.Po meni Velika Albanija je realnost...mozda za manje od 50 godina.......a 50 godina je na Balkanu ko 1000 za celu Evropu sto se promena tice.
5.Jedino sto moze urusiti velikoalbanski nacionalni projekat je ako postanu previse gramzivi pa krenu i na pogranicni pojas Albanije sa Grckom......mislim da tada EU pa i Amerika vise nece to tolerisati i moze doci do zaokreta u politici....inace sve ostalo ide,samo je pitanje vremena.

@frozen...ne znam da li ce zeleti pripajanje,ali izgleda tako da je politika sila sada takva da nece sigurno dozvoliti stvaranje velike albanije.sta ce i kako biti za 50 godina ne znamo..
makedonija je problem stabilizovala ohridskim sporazumom,u chemu je ucestvovala eu,i ona predstavlja bezbedonosni projekat evropske unije,koja tamo ima i bezb.misiju.tesko da albanci bilo sta mogu postici starim metodama u zemlji koja vec ima status kandidata za clanstvo u eu,i pocinje pregovore o clanstvu.mislim da su oni tamo postigli maximum.
-koliko sam ja nesto chitao,kosovo je sad centar "albanstva",i postoji netrpeljivost i rezerve albanaca prema albancima sa kosova...mada,mislim da,posle nezavisnosti kosova,ni albanci nisu toliko glupi da opet pocinju neka sranya,jer znaju da im to ne bi donelo rezultate..pogotovo ne u grckoj...
mada,sto kazesh,tesko da shiptari bilo gde mogu biti lojalna manjina...

Giovanna:
Petre...mozda gresim ali zar se juce nije obratio Siptar koji je izjavio da ce Albanci u samostalnoj Crnoj Gori traziti svoja prava....Kao da je njih neko ugrozavao dole dok je bila zajednica a tek sad,to je samo pocetak...

da trazit ce svoja prava
skolu na albanskom jeziku(imaju je i srbi,mađari,romi itd u hrvatskoj )
u djelovima gdje ima puno albanaca bit ce dvojezicnost(imaju je talijani u istri,hrvati u austriji,srbi u istocnoj slavoniji)

ak to ne smeta cijeloj europi zasto bi smetalo crnogorcima

Back