Još jednom o Srebrenici

prenosim sta drugi kazu. inace to bi vise vama trebalo koristiti nego drugima. vreme je da se probudite
ps. "mrzi" me da bas svakome ko me prozove odgovram. razlog ne moram navoditi

И због чега мислиш да неке будалаштине,
нека наклапања типа
"Што је баби мило...
које нико живи не признаје (осим злонамерних)
треба да нас интересују ???
Исто тако си могао, додуше мање глупости да пренесеш и са памфлета разноразних Сорошевих НВО, или са Пешчаника, или ....

Не брини се и не секирај ти за нас ... Хвала ти на труду ...
И ово није "прозивање" него одговор на провокативан памфлет и изношење истине о квалитету истог ...
То што се теби не свиђа коментар,
јер си очекивао да ти неки од "Западних сусједа" удели бону
није мој проблем, већ твој ...

И због чега мислиш да неке будалаштине,
нека наклапања типа
"Што је баби мило...
које нико живи не признаје (осим злонамерних)

треба да нас интересују ???
Исто тако си могао, додуше мање глупости да пренесеш и са памфлета разноразних Сорошевих НВО, или са Пешчаника, или ....

Не брини се и не секирај ти за нас ... Хвала ти на труду ...
И ово није "прозивање" него одговор на провокативан памфлет и изношење истине о квалитету истог ...
То што се теби не свиђа коментар,
јер си очекивао да ти неки од "Западних сусједа" удели бону
није мој проблем, већ твој ...

boldovan deo bi trebao glasiti...
koji svako ziv priznaje [osim "dobronamernih"]

odavno sam shvatio da sa ljudima sa one strane drine ne vredi razgovarati,ali !!!
posto moja drzava nece tvojoj drzavi ili medjunarodnoj zajednici da postavi neka pitanja...postavicu ja...po cenu da na njih neces odgovoriti ....
1-koliko vojnika 28 divizija je angazovala na drini i sa kojim zadatkom ?
2-od kada i zasto sreberenica postaje zasticena zona UN ??
3-koliko je zrtava srpske nacionalnosti nastradalo oko sela u srebrenici posle proglasenja medjunarodnog protektorata ???
4-koliko je oruzja oduzeto muslimanima 95 jula meseca ????
5-odakle muslimanima naoruzanje ako je to bila demilitarizovana zona vise godina ????
6-ako je bila nemilitarizovana zona o kakvim muslimani zarobljenicima pricate????
7-kako to da niko od komandnog KADRA 28 DIVIZIJE NIJE KAKO UBIJEN<TAKO STRELJAN.....NI ZAROBLJEN.....????????????????????????????????????
8-kako niko od muslimana nije optuzio nijednog srbina koji je zapoceo streljanje---PO IMENU I PREZIMENU ?????????????????????????????????????????????????
Znas dobro da ja odgovaram na pitanja. K tome, ti si ovdje jedan od razumnijih srpskih forumasa, pa zasto da ne?

1. Ne znam tacan broj vojnika. U svakom slucaju, broj vojnika koji je 28. divizija imala u svom sastavu bio je znacajan i vrlo vjerovatno veci od broja srpskih vojnika angazovanih na istom podrucju. Problem je bila vrlo slaba naoruzanost i obucenost istih te jako slaba organizacija. Cilj je bio borba protiv srpskog agresora i pokusaj povezivanja sa glavninom ABiH (do demilitarizacije). Nakon 93. broj vojnika je dramaticno opao, jer goloruke ljude i jos k tome u civilnoj odjeci ne mozemo smatrati vojnicima i to je bila "divizija" samo na rijecima a ni slucajno u praksi.
2. Od aprila 93., nakon ofanzive srpskih snaga pocetkom godine koje su enklavu svele na 1/5 prijasnje teritorije.
3. Ne znam, daj neki spisak ili link ako imas. U svakom slucaju, manje od onoga sto srpska propaganda tvrdi, a cak je i Carla del Ponte naglasila da srpska propaganda manipuliše sa brojem žrtava, kao i da se poginuli vojnici i policajci ne mogu poistovjećivati sa civilnim žrtvama.
4. Vecinu bosnjackog oruzja je drzao Dutchbat pod svojim nadzorom. Ipak, jedan dio nikad i nije predan - to oruzje (nesto pusaka, rucnih bombi i par rucnih bacaca) ogromnom vecinom uslo je u sastav kolone koja je izvrsila proboj prema Tuzli. Dakle, ono sto ste zarobili je a) ono sto je ionako drzao Dutchbat i b) ono sto ste zarobili prilikom zarobljavanja dijela kolone. Narocito je vazno podvuci da je Dutchbat odbio vratiti oduzeto oruzje Bosnjacima na njihov zahtjev prilikom srpskog napada na enklavu.
5. Zona nikad nije bila u potpunosti demilitarizovana. Vlada Bosne i Hercegovine sa bosanskim Srbima započela pregovore o demilitarizaciji po nagovoru Ujedinjenih nacija. Iako je istina da se bosanski borci u Srebrenici nisu potpuno demilitarizovali, ipak su to učinili u dovoljnoj mjeri da UNPROFOR 21. aprila 1993. godine izda saopštenje za javnost u kojem je objavio da je proces demilitarizovanja uspio. Posebnim uputstvima UNPROFOR-u je iz sjedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku poručeno da ne bude previše uporan u traženju bošnjačkog oružja i, poslije, da Srbi trebaju povući svoju tešku artiljeriju prije nego Bošnjaci predaju svoje oružje. Srbi nikada nisu povukli svoje teško naoružanje.
6. Mizeran pokusaj da se opravdaju strijeljanja. Jer cak i da su svi zarobljeni bili vojnici - a velika vecina su doista bili civili - to nije nikakvo opravdanje.
7. Koji komandni kadar? Jedini pravi komandant u enklavi bio je Naser Oric a on i nije bio tu u vrijeme napada. Dio nizeg komandnog kadra jeste stradao.
8. Pa mrtva usta ne govore, moj Pajo. Ali eno ti Erdemovica pa nek ti ih on nabroji imenima, bar djelimicno.

ako si bio ozbiljan, mogu pronaci sto na nasim, sto na tudjim sajtovima priblizne brojke za sest pitanja. i normalno da cu postovati samo neutralne i verodostojne izvore[koliko je to moguce]. ali imam dva uslova,prvi je: nova tema, drugi, nesto nisam pratio sudjenje nasim ljudima, iako znam da su neki osudjivani na pravim sudovima za nedela, tako da na ovo ne bih gubio vreme, mada je glavni razlog, vi biste tu strpali pola kosova.

Otvori slobodno novu temu, prepiši ova pitanja i daj nam odgovore...
Razlog je jednostavan, ja ne znam albanski, a siguran sam da postoje i brojni podaci na tom jeziku...
Upotrebi koji god izvor želiš, ali bih ipak voleo da vidim iz tih "tvojih izvora" kako barataš ovim ciframa.

P.S. a što nisi pratio suđenja i ostalo albanskim zločincima, kada već ovako pratiš nešto što se tebe ne tiče - dešavanja oko Srebrenice...

Znači, čekam tvoje odgovore...

Otvori slobodno novu temu, prepiši ova pitanja i daj nam odgovore...
Razlog je jednostavan, ja ne znam albanski, a siguran sam da postoje i brojni podaci na tom jeziku...
Upotrebi koji god izvor želiš, ali bih ipak voleo da vidim iz tih "tvojih izvora" kako barataš ovim ciframa.

P.S. a što nisi pratio suđenja i ostalo albanskim zločincima, kada već ovako pratiš nešto što se tebe ne tiče - dešavanja oko Srebrenice...

Znači, čekam tvoje odgovore...

http://forum.krstarica.com/threads/298697

извини брате ал већ искористио твоја питања сам
мислим да се љутити нећеш

Znas dobro da ja odgovaram na pitanja. K tome, ti si ovdje jedan od razumnijih srpskih forumasa, pa zasto da ne?

1. Ne znam tacan broj vojnika. U svakom slucaju, broj vojnika koji je 28. divizija imala u svom sastavu bio je znacajan i vrlo vjerovatno veci od broja srpskih vojnika angazovanih na istom podrucju. Problem je bila vrlo slaba naoruzanost i obucenost istih te jako slaba organizacija. Cilj je bio borba protiv srpskog agresora i pokusaj povezivanja sa glavninom ABiH (do demilitarizacije). Nakon 93. broj vojnika je dramaticno opao, jer goloruke ljude i jos k tome u civilnoj odjeci ne mozemo smatrati vojnicima i to je bila "divizija" samo na rijecima a ni slucajno u praksi.
2. Od aprila 93., nakon ofanzive srpskih snaga pocetkom godine koje su enklavu svele na 1/5 prijasnje teritorije.
3. Ne znam, daj neki spisak ili link ako imas. U svakom slucaju, manje od onoga sto srpska propaganda tvrdi, a cak je i Carla del Ponte naglasila da srpska propaganda manipuliše sa brojem žrtava, kao i da se poginuli vojnici i policajci ne mogu poistovjećivati sa civilnim žrtvama.
4. Vecinu bosnjackog oruzja je drzao Dutchbat pod svojim nadzorom. Ipak, jedan dio nikad i nije predan - to oruzje (nesto pusaka, rucnih bombi i par rucnih bacaca) ogromnom vecinom uslo je u sastav kolone koja je izvrsila proboj prema Tuzli. Dakle, ono sto ste zarobili je a) ono sto je ionako drzao Dutchbat i b) ono sto ste zarobili prilikom zarobljavanja dijela kolone. Narocito je vazno podvuci da je Dutchbat odbio vratiti oduzeto oruzje Bosnjacima na njihov zahtjev prilikom srpskog napada na enklavu.
5. Zona nikad nije bila u potpunosti demilitarizovana. Vlada Bosne i Hercegovine sa bosanskim Srbima započela pregovore o demilitarizaciji po nagovoru Ujedinjenih nacija. Iako je istina da se bosanski borci u Srebrenici nisu potpuno demilitarizovali, ipak su to učinili u dovoljnoj mjeri da UNPROFOR 21. aprila 1993. godine izda saopštenje za javnost u kojem je objavio da je proces demilitarizovanja uspio. Posebnim uputstvima UNPROFOR-u je iz sjedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku poručeno da ne bude previše uporan u traženju bošnjačkog oružja i, poslije, da Srbi trebaju povući svoju tešku artiljeriju prije nego Bošnjaci predaju svoje oružje. Srbi nikada nisu povukli svoje teško naoružanje.
6. Mizeran pokusaj da se opravdaju strijeljanja. Jer cak i da su svi zarobljeni bili vojnici - a velika vecina su doista bili civili - to nije nikakvo opravdanje.
7. Koji komandni kadar? Jedini pravi komandant u enklavi bio je Naser Oric a on i nije bio tu u vrijeme napada. Dio nizeg komandnog kadra jeste stradao.
8. Pa mrtva usta ne govore, moj Pajo. Ali eno ti Erdemovica pa nek ti ih on nabroji imenima, bar djelimicno.

ocekivano !!!!
uopsteno,tendenciozno,povrsno....poluistinito...subjektivno...nerealno....
daljnja rasprava bila bi sizifov posao...uzaludno trosenje vremena...
ps.spiskove ubijenih muslimana i sve druge podatke koji optuzuju srbe mozes da nadjes
ali zato svi podaci srpskih zrtava su za tebe nedostupni ????

ocekivano !!!!
uopsteno,tendenciozno,povrsno....poluistinito...subjektivno...nerealno....
daljnja rasprava bila bi sizifov posao...uzaludno trosenje vremena...
ps.spiskove ubijenih muslimana i sve druge podatke koji optuzuju srbe mozes da nadjes
ali zato svi podaci srpskih zrtava su za tebe nedostupni ????

Ne, nasao sam na dosta mjesta spisak od 3200+ poginulih Srba, ali ne mogu da nadjem odvojeno spisak vojnika i spisak civila.

http://forum.krstarica.com/threads/298697

извини брате ал већ искористио твоја питања сам
мислим да се љутити нећеш

Naravno da neću.
Hvala ti što si to uradio umesto mene...
E sad, samo da sačekamo adema i ostale "itinoljubive i objektivne" antisrbe da nam iznesu "verodostojne" podatke CNN-a, BBC-a, CIA-e, SAS-a, Vatikana i iz ostalih objektivnih i nepristrasnih izvora ;)

Zar zaista misliš da će oni koji negiraju ratne zločine Hrvata, Muslimana i Albanaca nad Srbima zaista pogledati ovaj snimak...

Ja čisto sumnjam, a ako i pogledaju verovatno će njihov komentar biti da su batinama prisilili ovog koljača da to kaže ili tako nešto...

Zato, zalud tvoj trud... nažalost.

Eno gore postavih link "Lična karta Srebrenice". niko se nije ni osvrnuo na to, a tu SVE argumentovano piše, pa ko velim da im postavim i video, prostom svetu nekako lakše da odgleda nego da čita! Za ovo ne treba da budu ni pismeni!

Back