Još jedna zemlja ulazi u NATO?

Još jedna zemlja ulazi u NATO?​

Finska bi mogla da uđe u NATO, saopštila je premijerka ove skandinavske države Sana Marin.

IZVOR: SPUTNJIK NEDELJA, 2.01.2022. | 18:44.

"Mi imamo mogućnost da podnesemo zahtev za članstvo u NATO i smatramo to realnim. Takođe cenimo slobodu izbora da sami donosimo odluke u oblasti bezbednosti", izjavila je Marinova, prenosi finska televizija Yle.

Ona je dodala da Finska jača vojnu saradnju sa EU.

Kako se navodi, trenutno se vrši procena situacije u regionu nakon čega će se doneti odluka o podnošenju zahteva za supanje u gorenavedeni vojni blok.

Ranije je predsednik Finske Sauli Niniste izjavio da su zahtevi Rusije, koji su upućeni SAD i NATO, u suprotnosi sa evropskim bezbednostnim poretkom.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=01&dd=02&nav_category=78&nav_id=2082031

Žao mi je Fisnke ako uđe u NATO. Samo da mi ne uđemo.
CNN-ova provokacija.

Био сам више пута у Финској и имао прилику да видим какав су народ.
Прво, памте како су живели под Швеђанима а како под Русима.
И дан данас у старом делу Хелсинкија стоје руски споменици. Нису их рушили!
Зашто би данас, када је Русија најјача војна сила, себи правила проблеме?
Паметни су и знају да улазак у НАТО није у њиховом интересу него у америчком.
Зашто би сутра гинули за туђе интересе? Нису они Хрвати па да то раде!
Nisu rušili ruske spomenike, jer im je bilo bolje pod Rusima nego pod Šveđanima? Eto, samo si odgovorio ujedno i na pitanje zašto u Hrvatskoj nema više spomenika napravljenih između 1918. i 1941. godine koji veličaju Karađorđeviće. :mrgreen:

Dalo bi se popričati s ministricama u četiri oka. :mrgreen:

Da nismo bili prodani i te kako bi nas vi videli.
Da je moja baba muško, zvala bi se Duško.

Nisu rušili ruske spomenike, jer im je bilo bolje pod Rusima nego pod Šveđanima? Eto, samo si odgovorio ujedno i na pitanje zašto u Hrvatskoj nema više spomenika napravljenih između 1918. i 1941. godine koji veličaju Karađorđeviće. :mrgreen:
Ne treba ih biti ni u Srbiji jer je kralj Aco izdao i prodao SRBIJU za nekakvu šugavu Jugoslaviju, ravnopravnu zajednicu sa Hrvatima i ostalim papkarima! :zcepanje:

Sve je to Ok njihov izbor,ali ne smiju da zaborave da im je država 100% zavisna o ruskom plinu. Najvjerovatnije i oko 80% nafte im stiže iz Rusije. Ako budu zagužvali odnose sa Rusijom cijene energenata će im rasti. Rast cijena energenata znači poskupljena nekih drugih proizvoda.
lako za to! Što je više zemalja u NATO-u, to će lakše Rusi ( i Kinezi) da skupe informacije o organizaciji, standardima, protokolima i ostalim detaljiima u vezi NATO-a!

Eto, samo si odgovorio ujedno i na pitanje zašto u Hrvatskoj nema više spomenika napravljenih između 1918. i 1941. godine koji veličaju Karađorđeviće. :mrgreen:

У СР Хрватској нема тих споменика, јер су претежно клерофашистичка земља.
Да су Карађорђевићи католици, свакако да би сваки њихов споменик био изгланцан.

Još jedna zemlja ulazi u NATO?​

Finska bi mogla da uđe u NATO, saopštila je premijerka ove skandinavske države Sana Marin.

IZVOR: SPUTNJIK NEDELJA, 2.01.2022. | 18:44.

"Mi imamo mogućnost da podnesemo zahtev za članstvo u NATO i smatramo to realnim. Takođe cenimo slobodu izbora da sami donosimo odluke u oblasti bezbednosti", izjavila je Marinova, prenosi finska televizija Yle.

Ona je dodala da Finska jača vojnu saradnju sa EU.

Kako se navodi, trenutno se vrši procena situacije u regionu nakon čega će se doneti odluka o podnošenju zahteva za supanje u gorenavedeni vojni blok.

Ranije je predsednik Finske Sauli Niniste izjavio da su zahtevi Rusije, koji su upućeni SAD i NATO, u suprotnosi sa evropskim bezbednostnim poretkom.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=01&dd=02&nav_category=78&nav_id=2082031

Žao mi je Fisnke ako uđe u NATO. Samo da mi ne uđemo.
Da se ne ispale kao CG? :whistling:

Mnogo to košta, mislim to je mačji kašalj za njih, ali ovo pre tumačim kao jasno stavljanje do znanja Rusiji da to što imaju (maltene) zajedničku prošlost ne znači ništa za budućnost.

Био сам више пута у Финској и имао прилику да видим какав су народ.
Прво, памте како су живели под Швеђанима а како под Русима.
И дан данас у старом делу Хелсинкија стоје руски споменици. Нису их рушили!
Зашто би данас, када је Русија најјача војна сила, себи правила проблеме?
Паметни су и знају да улазак у НАТО није у њиховом интересу него у америчком.
Зашто би сутра гинули за туђе интересе? Нису они Хрвати па да то раде!

НАТО се развлачи по целом римланду около Русије !

Русија има вишевековна знања како се ратује у таквим условима

Poslednja izmena od moderatora:
У СР Хрватској нема тих споменика, јер су претежно клерофашистичка земља.
Да су Карађорђевићи католици, свакако да би сваки њихов споменик био изгланцан.
Зато су подигли споменик Барешићу и сличним. Он је велики хрватски јунак, убио амбасадора Роловића!

Back