Još jedna zemlja ulazi u NATO?

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626

Još jedna zemlja ulazi u NATO?​

Finska bi mogla da uđe u NATO, saopštila je premijerka ove skandinavske države Sana Marin.

IZVOR: SPUTNJIK NEDELJA, 2.01.2022. | 18:44.

"Mi imamo mogućnost da podnesemo zahtev za članstvo u NATO i smatramo to realnim. Takođe cenimo slobodu izbora da sami donosimo odluke u oblasti bezbednosti", izjavila je Marinova, prenosi finska televizija Yle.

Ona je dodala da Finska jača vojnu saradnju sa EU.

Kako se navodi, trenutno se vrši procena situacije u regionu nakon čega će se doneti odluka o podnošenju zahteva za supanje u gorenavedeni vojni blok.

Ranije je predsednik Finske Sauli Niniste izjavio da su zahtevi Rusije, koji su upućeni SAD i NATO, u suprotnosi sa evropskim bezbednostnim poretkom.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=01&dd=02&nav_category=78&nav_id=2082031

Žao mi je Fisnke ako uđe u NATO. Samo da mi ne uđemo.

Allahu akbar!

Adolph PutIer i russoguzzija na haparatima.... z:D:super::vatromet:

@Тихи @sasasta @milance19 @27E Šta je ovo?

Rusija i Kina prdnuli u čabar!
Nemoj tako bre
Oladi malo

Ok
Ne voliš Rusiju
Ali nemoj da navijaš ni za čiju propast
I Rusija i Kina i Amerika i Engleska su zemlje pune divnih ljudi
Politika samo kvari ljudske odnose
A Život običnih ljudi je pun lepih stvari i iznenađenja

Finska bi mogla da uđe u NATO, saopštila je premijerka ove skandinavske države Sana Marin.

"Mi imamo mogućnost da podnesemo zahtev za članstvo u NATO i smatramo to realnim. Takođe cenimo slobodu izbora da sami donosimo odluke u oblasti bezbednosti", izjavila je Marinova, prenosi finska televizija Yle.

Kako se navodi, trenutno se vrši procena situacije u regionu nakon čega će se doneti odluka o podnošenju zahteva za supanje u gorenavedeni vojni blok.

Ranije je predsednik Finske Sauli Niniste izjavio da su zahtevi Rusije, koji su upućeni SAD i NATO, u suprotnosi sa evropskim bezbednostnim poretkom.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=01&dd=02&nav_category=78&nav_id=2082031

Yebes tu vojnu silu u kojoj su Crna Gora,Hrvatska i Finska.

Финци су паметан народни то чланство им сем проблема не доноси ништа корисно.
Имају добре односе са Русијом и зашто би их кварили за туђе интересе?
То што имају и они Милићку па је још и премијер, то не значи ништа!
Све је ово у контексту тензија на релацији НАТО-Русија.
Нису ступили у НАТО када су односи између НАТО и Русије били релаксирани па ће баш сада да ступе и себи праве проблеме?
Глупост!

Ukoliko ne postoji izravna ugroza od Rusije, Finskoj bi bilo pametnije ostati izvan vojnih saveza. Ipak je u neposrednom susjedstvu Rusije.

Yebes tu vojnu silu u kojoj su Crna Gora,Hrvatska i Finska.
Doista misliš da 20 patuljaka ne mogu pošteno namlatiti jednog visokog snagatora? Ne bih se kladio.

Финци су паметан народни то чланство им сем проблема не доноси ништа корисно.
Имају добре односе са Русијом и зашто би их кварили за туђе интересе?
То што имају и они Милићку па је још и премијер, то не значи ништа!
Све је ово у контексту тензија на релацији НАТО-Русија.
Нису ступили у НАТО када су односи између НАТО и Русије били релаксирани па ће баш сада да ступе и себи праве проблеме?
Глупост!
Kako bilo, ali postane li Finska članicom NATO-a, neće biti lako Rusima. Steže se obruč.

Kako bilo, ali postane li Finska članicom NATO-a, neće biti lako Rusima. Steže se obruč.
Био сам више пута у Финској и имао прилику да видим какав су народ.
Прво, памте како су живели под Швеђанима а како под Русима.
И дан данас у старом делу Хелсинкија стоје руски споменици. Нису их рушили!
Зашто би данас, када је Русија најјача војна сила, себи правила проблеме?
Паметни су и знају да улазак у НАТО није у њиховом интересу него у америчком.
Зашто би сутра гинули за туђе интересе? Нису они Хрвати па да то раде!

Finska vlada. :lol:

https___specials-images.forbesimg.com_imageserve_5df247c825ab5d0007ce4033_0x0.jpg

Back