Još jedan prosrbin

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Dačić: Ne interesuje me, bre! Neka prave vladu, ja ću u opoziciju, šta me briga

Beta | 14. 06. 2012. - 14:18h | Komentara: 1
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas u Novom Sadu da trenutno postoji "konfuzija" oko pitanja formiranja Vlade Srbije i za to optužio Demokratsku stranku i Srpsku naprednu stranku.

- Zašto mene pitate zbog čega se ne formira vlada? Pa neka je formiraju bez mene, šta me briga. Zašto bih ja ušao u vladu u kojoj će neko sutra da kaže da mora da se prihvati sve što traži EU? Ili, zašto bih ja ušao u vladu koja kaže da mi ne možemo uopšte da pregovaramo sa EU? - rekao je Dačić novinarima u Novom Sadu.

Ponovio je da su Ujedinjeni regioni Srbije neprihvatljivi za DS, dok s druge strane SPS ne želi da pristane na to da treći partner bude Liberalno-demokratska partija i da od nje zavisi parlamentarna većina.

Dodao je da postoje pritisci i iz Vašingtona, i iz Brisela, i iz Moskve, kada je u pitanju formiranje Vlade Srbije.

- Ja ne reagujem na pritisak. Ja nisam ni proruski, ni proevropski, ja sam prosrpski - kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, mora se razgovarati o tome kakvu će politiku nova Vlada Srbije imati, pritom vodeći računa i o nacionalnim pitanjima, koja nisu rešena.

- Kako će se naša vlada ponašati za dva meseca, kada EU bude rekla da moramo da otvorimo kancelariju u Prištini? Kako će se ponašati za nekoliko meseci, kada kažu da mora Kosovo da dobije poseban telefonski pozivni broj? To nikako nisu bezvezna pitanja, to su ozbiljne stvari za ovakve vrste neozbiljnih razgovora koji se vode, po principu ko će koga da pređe i ko je lud, a ko je zbunjen - rekao je Dačić.

Dodao je da na njega ne mogu da vrše pritisak "ni tajkuni", jer mu "nisu dali pare" za izbore.

- Neka vrše pritisak na one kojima su dali pare za izbore - rekao je Dačić.

On je ocenio da se na SPS vrši pritisak samo da bi se pod svaku cenu vlada što pre formirala.

- Ma ne interesuje me, bre! Neka prave vladu, neka idu u vlast, ja ću da idem u opoziciju, šta me briga. Ko hoće da pravi vladu, neka nađe parlamentarnu većinu i neka mi se javi. Doviđenja - rekao je Dačić i okrenuo se i otišao, odbivši da dalje odgovara na novinarska pitanja.


http://www.blic.rs/Vesti/328332/Dac...ka-prave-vladu-ja-cu-u-opoziciju-sta-me-briga

ovi niču ko pečurke posle kiše
 
scaled.php
 

Back
Top