Joomla Web Shop

Ordinary Player

Iskusan
Poruka
6.040
U petak mi je ispit,gori pod nogama :roll: ,imam pismeni deo,seminarski rad ,i treba da se uradi web shop u joomli (online kupovina),nista preterano zahtevno,par strana,artikala...

imam besplatan host,ima php,mysql,sada se upload-uju fajlovi Joomle 1.5,pa cu da je instaliram

1.jel zna neko odakle da skinem template da ne gubim vreme na to,da ima neke artikle ako moze iz IT sfere,a i ne mora,da je graficki vec odradjen koliko toliko
ja cu se vec nekako snaci sa instalacijom tog template-a

2.da bi se izvrsila kupovina treba da se korisnik prvo registruje,kako se to radi,predpostavljam da se povezuje sa bazom u access-u ili tako nesto?

3.kad se klikne na korpu za kupovinu sta se radi sa podacima,jel bi trebalo njih proslediti na odredjen mail,uvrstiti u neku bazu ili...logicno mi je da se prosledi narudzbenica na neki mail npr. prodaja@fox87.com i da se korisniku posalje njena kopija

4.planiram i da osim placanja pouzecem i licnog preuzimanja,ubacim neku opciju tipa karticom ili tako nesto,naravno nemam ideju kako to ide

Za sada toliko,ako neko moze da me uputi nekim odgovorom na pitanja,a ja cu se vec snaci nekako,tu je YT i tutorijali,al mi treba smernica da znam sta da trazim i radim

Hvala :hvala:

Kad Joomla ne bi bagovala zajedno sa pluginima,modulima zivot bi mi bio mnogo lepsi.
Odradio sam dosta stvari,ubacio pesme koje se pustaju,spotove,slike koje se uvecavaju sa slide show opcijom,evo sad i virtuemart sa nekim proiyvodima ,ali u procesu eksperimentisanja ukljucio sam jednu stavku koju sad nikako ne mogu da nadjem,a bio sam ubedjen da je u Configuration u virtuemart-u,kad kliknem na kupovinu i korpu otvara se nov prozor a pre je bilo u okviru web stranice,ovaj flyout prozor useca podatke koji su u njemu pa me zato i nervira,gde je ta opcija da je vratim,ili sam slep ili je nestala :dash:

Poslednja izmena:
resenje problema

Configuration u VM-u,katirca Site-Layout sekcija Select the theme for your Shop opcija Configuration
Nije ni cudo sto je nisam mogao naci

2rfsenr.jpg

Evo i sajta,za prvi put nije lose,ko hoce neka lajkuje stranicu u Home Page-u,a ja se nadam da cu stici da naucim 160 pitanja i seminarski do petka i dobijem neku osmicu :lol:

je pomogao

Poslednja izmena:

Back