Joomla+naša slova+IE=problem

nsservisracunara

Početnik
Poruka
26
Počeo sam da pravi sajt zasnovan na template-u JA TELINE IV instalirao sam ga iz quickstart-a koji ide uz template, problem se javio kada sam poceo da ubacujem članke sa slovima č,ć,š... Firefox ga otvara sasvim normalno, Opera - normalno a IE (sve verzije) nikako, cim dodje do prvog članka koji sam ja pisao - zakuca se, a na nekim stranama umesto članka stavlja oznaku <!--[endif]-->. Postoji li neko podešavanje encodinga u samom template-u ili nesto slično što bi mi pomoglo da resim ovaj problem? :dash: Unapred hvala!

PS U zavisnosti od toga u kom modulu je prikazan prvi članak sa domaćim slovima pojavljuje se i greška u IE

Webpage error details

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.2; OfficeLiveConnector.1.4; OfficeLivePatch.1.3; SLCC1; Tablet PC 2.0; .NET4.0C)
Timestamp: Mon, 14 Feb 2011 22:35:59 UTC


Message: 'JA_NewsHeadline' is undefined
Line: 201
Char: 3
Code: 0
URI: http://........../
 

cvrlebg

Aktivan član
Poruka
1.529
A jesi pogledao tu liniju koda? Ajde probaj da aktiviras drugi template i vidi kako ce se IE ponasati. Ako bude radilo sve kako treba, problem je u tempalte-u, a da bi ga optimizovao za IE moraces da se igras sa kodom. Ili da instaliras neki modul koji ce proveravati pretrazivace i ukoliko neko pristupi sa IE na tvoj sajt da izadje modul, koji ga obavestava da sajt nije optimizovan za taj pretrazivac i da mu ponudis da skine neki drugi.
 

cvrlebg

Aktivan član
Poruka
1.529
To to je funkcija koja skracuje sadrzaj odredjenog teksta. Mislim da tu opciju iskljucujes u podesavanjima vezanim za tekst ili dok kucas novi tekst, nisam bas siguran. To sto pokazuje Read more, tako i treba, mislim da ti je tu problem template i moraces nesto od ovoga da uradis:
1. da ga optimizujes za IE;
2. ubacis novi template;
3. ubacis neki modul, kao onaj gore sto sam ti spomenuo.
 

Top