Joomla database problem

ForestGreen

Veoma poznat
Poruka
10.853
Имам један проблем. Покушавам да инсталирам Јоомлу на вамп сервер. Све иде лепо али ми не даје да створим датебасе. Излази ми ова грешка.

An error occurred while trying to create the database joomla_test. The user may not have enough privileges to create a database. The required database may need to be created separately before you can install Joomla!.)

Пратио сам основно упуство на јутубу и опет неће, одрадим све како треба али ми не дозвољава.

Ti moraš da imaš već kreiranu bazu pre instalacije, takođe moraš da stvoriš korisnika te baze koji ima sve privilegije potrebne za pravilnu instalaciju ako ne želiš da koristiš root korisnika. Sama instalacija ti pravi konfig fajl za povezivanje sa bazom i kreira tabele potrebne za čuvanje podataka.

па пише ти да тај корисник нема довољно права на базу података,
иначе вамп ради сам од себе, погледај када палиш сервер да палиш са администраторска права.

Направио сам datebase, одрадио као на нету. Вероватно wamp нисам ставио у админ моду и да због тога зеза. Хтео сам да пробам то али звао ме друг на пес где сам га ошурио. Пробам сутра и јављам а вама хвала на сугестијама ;)

Грешка приликом прављења базе joomlatest.
Корисник можда нема дозволу за креирање базе. Потребна база може бити инсталирана одвојено пре него што наставите са Joomla! инсталацијом.
Подесио привилегије у мајпхпадмин,створио датебасе али крајња инсталације јоомле не идееее.

Jesi li siguran da su ti username i password isti kao kada ulazis u phpmyadmin?

Да али излгеда да није до мене проблем. ВАМП стоји да је зелен али пише да је офлајн. Следеће, када унесем базу у phpmyadmin, када идем на ок да сачувам. Пише да је све сачувано али доле изађе следећа грешка.
A fatal JavaScript error has occurred. Would you like to send an error report?

Пише да је сачувано, кад уђем поново на подешавање привилегије, све је било опет на дефаулт.

Направио вамп да буде онлине, када сам ишао на креирај датабасе, ишао сам на нов унос и морао сам да унесем новог усера за привилегије. И сад ме одвело на завршни корак за инсталацију.

Да не отварам нову тему, мимо јоомле радим сајт од нуле. Прво сам направио опадајући мени што иде испод хедер слике. Хедер још нисам одрадио. Сад, ако хоћу да убацим одрађену слику у илустратору, како да чита путању где је та слика? Контам да треба направити имаге фолдер и ту ставити слику но да ли иде то тако?

Радим сајт за себе, схватио сам брзо неке ствари. После ако га направим да функционише, узимам хост и избацујем га али за то ће требати пуно времена.

Back