Jonizatori vazduha kao ključ prevencije i lečenja kovida

Schrodinger

Veoma poznat
Poruka
14.368
O ovom kljucnom problemu naseg vremena nigde ne sme da se govori i zato je ovako kako je. Ne znam koliko su zastupljeni u bolnicama a svakako bi ih trebalo rasporediti svuda po javnim mestima.
Ono sto svako moze da nabavi i koristi je mali usb jonizator na radnom mestu...
1637349071066.jpeg

gde se one koriste
Trebale bi da se koriste u svakom javnom objektu ili prevoznom sredstvu. Svetlost ne sme da "izlazi " iz kutije u kojoj se nalazi germicidna lampa
,(može da se ošteti vid u vrlo kratkom roku) , ali ventilator kroz sito uvlači vazduh koji se u delu sekunde steriliše od svih virusa i izlazi na drugu stranu bez virusa , bakterija i hemijskog tretmana.

Trebale bi da se koriste u svakom javnom objektu ili prevoznom sredstvu. Svetlost ne sme da "izlazi " iz kutije u kojoj se nalazi germicidna lampa
,(može da se ošteti vid u vrlo kratkom roku) , ali ventilator kroz sito uvlači vazduh koji se u delu sekunde steriliše od svih virusa i izlazi na drugu stranu bez virusa , bakterija i hemijskog tretmana.
Najbolje i jonizator i lampa zajedno.

Bakterije unistava, ali viruse?
Nesto ne znam za to dejstvo...
U svakom slucaju nisu preterano skupe, kod nas ih prodaju od 400 do 2200 dinara, ako su uvc neonke..
Medjutim postoje i led cob varijante ni one nisu skupe, ali ne znam da li ih ima u Srbiji.

Ali nije problem proveriti na covid i aids virusima, njih imamo uvek u blizini...
Herpes, HPV i hepatitis viruse takodje bi trebalo proveriti ali detaljno..
Kazem meni nije poznato da uvc ubija viruse, a znam za bakterije..

Evo na brzaka, kazu da UVC jace snage inaktivira sars, ali nije pokazala neku preteranu efikasnost kod covid koji se razlikuje od sars..
Kucne lampe su relativno male snage za unistavanje virusa, ali su dovoljne snage za bakterije..
Od 2 do 8 mWs po cm^3 je neka potrebna snaga za viruse...i to ako su direktno izlozeni...
A to su prilicne snage..
Jeste moze da se zatvori u aluminijumsku kutiju i da se produvava, da se naredjaju uvc cobovi i tako produzi rok trajanja , ali postavlja se pitanje zasto se to nije radilo, mislim ne verujem da je samo meni padalo na pamet od pocetka epidemije, narocito ne ko radi na medicinskoj opremi za bolnice...tamo je to preko potrebna oprema...

Samo oprez ovolike snage mogu da vas oslepe za 5 min....jedan od razloga zasto se gleda kroz staklo kod zavarivanja je bas uv svetlo..

Ja racunam da su inzenjeri i kreatori med opreme mnogo iskusniji sa tim nego ja koji sa tim nemam prakticne veze, pa verovatno ima razloga zasto nije reagovano na tu stranu...
A mozda bi pokvarilo posao biznismenima koji su ulozili u pcr i vakcine..

Jonizator napravis za 200 dinara.
Da to radi odavno bi epidemija bila okoncana
Naravno da bi bila ali niko nista ne preduzima sto pokazuje da nije cilj da se okonca. Sad narod ima i pratece destruktivne navike kao sto je neprovetravanje...
Dalje desava se upravo obrnut proces, jona* je sve manje zbog nagle digitalizacije, da ih ima ne bi ni doslo do epidemija alergija i korone kao logicnih posledica.
*gde se moze naci podatak koliko ih ima u uobicajenom okruzenju, gde se vrsi monitoring?? nigde...
Dobra reklama za proizvodjace jonizatora ,u sustini bacanje para.
ljudi ne mogu da disu a da bi se nadisali dovoljan je besplatan boravak pored fontane i vodopada...
i gde si zadnji put video takvu reklamu?

Bakterije unistava, ali viruse?
Nesto ne znam za to dejstvo...
U svakom slucaju nisu preterano skupe, kod nas ih prodaju od 400 do 2200 dinara, ako su uvc neonke..
Medjutim postoje i led cob varijante ni one nisu skupe, ali ne znam da li ih ima u Srbiji.

Ali nije problem proveriti na covid i aids virusima, njih imamo uvek u blizini...
Herpes, HPV i hepatitis viruse takodje bi trebalo proveriti ali detaljno..
Kazem meni nije poznato da uvc ubija viruse, a znam za bakterije..
UV- C spektar zasigurno ubija viruse .

Back