JKP Infostan

Pročitala sam da su uvećani računi infostana onima koji su imali subvencije
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/...fostana-za-oko-60-000-beogradana/136018.phtml
Jel zna neko, jel su se cene komunalija menjale u odnosu na januar ove godine? Da mi ne dođe gazdarica sa žvakom da je i njoj uvećan račun iako nije imala pravo ninakakve subvencije.

Subvencije su prakticno prepolovljene, to je jedina promena, nema drugih. Uostalom ako bude terala mak na konac - neka pokaze racun.

Ima nekoliko načina merenja potrošene toplote... ovaj sistem sa digitalnim merenjem na radijatorima ja sam u Švajcarskoj video pre 25 godina, i to u zgradi koja je tad bila stara barem 100 godina, a video sam posle to i kod nas... ali tu je očitavanje manuelno. Danas postoji isto to, ali se očitava daljinski i nema veze sa starošću radijatora, dok god postoji ventil kroz koji prolazi voda određene temperature. E sad, lako je izračunati potrošnju - podstanica meri koliko je u svaku zgradu ili blok otišlo toplote, a pojedinačni radijatori pokazuju koliko je ko potrošio... ukupna energija minus zbir svih radijatora jednaka je gubicima, a oni se dele srazmerno potrošnji, i sve je čisto i jasno.

Više sam nego siguran da postoji neki način koji je nemoguć, i da je osoba iz toplane mislila upravo na taj nemoguć način, ali sam takođe više nego siguran da postoji način koji je moguć čak i u starim zgradama (ovaj iznad).

eto prilike za pljačku potrošača :lol:

Sasvim sam siguran da i cene gasa padaju, posto su srazmerne nafti, ali ...

Gas kod nas poskupljuje, i oni koji ga imaju po kućama, masovno isključuju i prelaze na struju.

Jutros je Neša iz STB išao u Infostan da pita pa su rekli da oni samo sprovode naloge Elektrana, a ovi su rekli da je zbog poskupljenja gasa.

I politicari se mesaju u bacanje drvlje i kamenja na Srbijagas - ali ta firma vrlo malo uopste duguje (u odnosu na histerisanje tabloida). Oni imaju problem sto im je naplata ogranicena mnogim glupostima (cak i time da kad prodaju evre ne mogu da dobiju vise od 99 dinara... sumanuto) i oni moraju da se izbore za ono sto im zaista pripada.
Da sacekamo pa da vidimo sta ce da bude sa ostalim cenama.

Back