JKP Infostan

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
Grejanje je poskupelo 20% a usluga ostala ista - tacnije temperatura u dobrom delu dana pada ispod 12 stepeni a grejanja nema...
Po obicaju odugovlace sa pustanjem sistema a tamo negde u martu ga pre vremena iskljucuju...
I to sve gradjani placaju celih 12 meseci iako vise od pola tog vremena ni ne koriste uslugu grejanja...

Troškovi zarada, naknada zarada i ostalih ličnih rashoda za 2254 zaposlenih u Beogradskim elektranama za 2011. godinu iznose 2.746.060.000,00 dinara, t.j. 101.525,00 dinara mesečno po zaposlenom.

a kome da se bunis.generalno,gradjani nikad nemaju kome da se zale

to je zato sto sebe ne smatraju potrosacima od kojih zavisi funkcionisanje sistema vec kao nekog ko je obavezan da placa bez obzira na cenu i kvalitet usluge.
udruzenje potrosaca ovde ne postoji a samim tim ni nikakva reakcija na poskupljenje,zakidanje od strane pruzaoca usluga i otvoreni bezobrazluk.
evo recimo,na racunu za struju sto je stigao sad a za septembar vec su obracunali novu stopu pdv-a 20% a ta uredba stupa na snagu tek 1.oktobra.
reakcija na to je jedan veliki muk. da ne spominjem i samo povecanje PDV-a.
sve se svodi na takozvane pozive gradjana koji nicemu ne sluze sluze da bi se sitnice stavljale kao najkrupniji problemi a bahatost infostana,EDB-a,parking servisa i jos gomile fantomskih gradskih firmi koji bukvalno samo zaposljavaju stranacke burazere ne postoji po njima,mislim na takozvane servise gradjhana tipa studio b,beogradska hronika i slicno...
ni reci o tome da je do 12 sati pre podne temperatura ispod 12 stepeni a posle 5 sati popodne isto ispod 12 stepeni i da su radijatori hladni... + odsustvo reakcije na poskupljenje od 20%+ odsustvo debate o tome zasto se placa ravnomerna suma cele godine a samo 5 meseci aktivno se koristi usluga...

zato nisam ni uzo centralno lepo smederevac 400 kinti metar drva i cao

to je super ali ako ti je stan vezan na toplanu onda nemas izbora
to CG je postalo veliki balast ljudima,ali pogledajte koja je naplativost usluga infostana
nikakva!
jedino sto preko socijalnog mozes ostvariti popust 50% na usluge ali moraju ti svi u kuci biti nezaposleni a ti prijavljen na jos jednu fantomsku stranacku ekspozituru - NSZ

Grejanje je poskupelo 20% a usluga ostala ista - tacnije temperatura u dobrom delu dana pada ispod 12 stepeni a grejanja nema...
Po obicaju odugovlace sa pustanjem sistema a tamo negde u martu ga pre vremena iskljucuju...
I to sve gradjani placaju celih 12 meseci iako vise od pola tog vremena ni ne koriste uslugu grejanja...

Zato placamo ravnomerno. Pitaj koliki su racuni za struju onima koji se na nju greju (i imaju bojlere naravno) zimi.

Takvi npr. u aprilu imaju vece racune za struju nego ja (bez klime, tokom leta, racun mi bude manje od 2000 sa sve rts-om zajedno), pa kad sve saberes, sumnjam da prolazimo lose.

Zato placamo ravnomerno. Pitaj koliki su racuni za struju onima koji se na nju greju (i imaju bojlere naravno) zimi.

Takvi npr. u aprilu imaju vece racune za struju nego ja (bez klime, tokom leta, racun mi bude manje od 2000 sa sve rts-om zajedno), pa kad sve saberes, sumnjam da prolazimo lose.
ja sam stanovala u nekom starom vecem stanu,zidovi od pune cigle,grejali smo ceo stan sa 2 ta peci.nisam prelazila 4500struju,i bila sam bas zadovoljna.al centralno je ipak centralno.toplo brate svuda,i ravnomerno

ja sam stanovala u nekom starom vecem stanu,zidovi od pune cigle,grejali smo ceo stan sa 2 ta peci.nisam prelazila 4500struju,i bila sam bas zadovoljna.al centralno je ipak centralno.toplo brate svuda,i ravnomerno

Najveca razlika je kad nas zadesi kao sto je februar bio. Ja sam imao jedno 38 dana grejanja bez prekida 24h. Nicim drugim to ne moze da se postigne za te pare.

neće baš biti tako,za stan od 44 kvm sam plaćala 6000,00 infostan i nisam se kao čovek ugrejala nijedne zime,
sad plaćam struju,zimi mi račun ne prelazi 3000,00 din. za ta peć od 4,5 kv i hodam po stanu u majici s kratkim rukavima
plus naravno i bojler i šporet i tv i komp i frižider i veš mašina :aha:

danas su svakako trebali da pocnu sa grejanjem tu je negde oko 12 stepeni a ujutru i uvece par stepeni manje
naravno,radijatori su hladni,a racuni uredno stizu...
za to vreme gradjani na tu cenu grejanja koju vec placaju moraju da se dogrevaju na struju i povecavaju ionako veliku cenu grejanja koju su nametnuli iz infostana...

neće baš biti tako,za stan od 44 kvm sam plaćala 6000,00 infostan i nisam se kao čovek ugrejala nijedne zime,
sad plaćam struju,zimi mi račun ne prelazi 3000,00 din. za ta peć od 4,5 kv i hodam po stanu u majici s kratkim rukavima
plus naravno i bojler i šporet i tv i komp i frižider i veš mašina :aha:
bukvalno svi podstanari koje znam beze od stanova sa CG ko djavo od krsta...
zato se takvi stanovi izdaju za manje para od istih bez CG sa etaznim grejanjem recimo

bukvalno svi podstanari koje znam beze od stanova sa CG ko djavo od krsta...
zato se takvi stanovi izdaju za manje para od istih bez CG sa etaznim grejanjem recimo

imam etažno grejanje,tako sam kupila stan,ulazi u cenu i opremu,ali nisam ga palila ni jednom,mnogo je i to skuplje od TA peći,
ne radim,ceo dan kod kuće,koliko god da paziš,namestiš termostat,sudeći po komšijskim pričama,opet prolazim bolje od njih,
računi su im oko 9000,00,plus-minus par hiljada odozgo kad su veliki minusi...

Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom su određene minimalne i maksimalne cene grejanja koje će toplane primenjivati u novoj grejnoj sezoni, rekla je Zorana Mihajlović, ministarka energetike.
Sa PDV-om, maksimalne cene će iznositi 98,35 dinara za toplane koje koriste gas, 122,41 dinar za mazut, 89,04 za ugalj i 111,79 za biomasu.

Dakle, Đilas će morati da snizi cenu grejanja sa 106,60 na najviše 98,35 dinara.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/348674/Najvisa-cena-grejanja-11335-dinara-po-kvadratu

Temperatura u 12 sati je iznosila 9 stepeni,grejanja naravno nema...
meteorolozi su rekli za danas 20 stepeni i to je zvanican podatak za toplane a ne realna temperatura vazduha

Back