jezik za zube

firedragon9

Iskusan
Poruka
6.042
Uvek me je interesovao fenomen ljudi koji ne postuju tudju, pa cak ni svoju privatnost...
Da li su takve osobe suvise znatizeljne, nevaspitane, priglupe, previse otvorene...?
U kakve ste sve situacije licno ili posredno dolazili?
Ako zelite, dajte neke primere...

Poslednja izmena:
Naravno, ovde ne mislim na slucajeve psihickih poremecaja gde su ljudi euforicni, sa svima su kao sa najboljim prijateljima, zabavni, brbljivi, vec na svakodnevne situacije gde ljudi svoje i tudje situacije, ne mogu da verbalno iskontrolisu...

Знаш како.. Ја исто волим све да знам, али не тражим да ми људи кажу оно што не желе.. Мсм сазнам ја то на друге начине, али не форсирам причу. :)

И то наравно важи само за људе који ме интересују на неки начин, не идем ја тако редом и свима..

А што се мене тиче, мени је приватност колико имам у џепу, кога у кревету, и тако те ствари.. А то што сматрам за приватност знам само ја, и нико други.

Знаш како.. Ја исто волим све да знам, али не тражим да ми људи кажу оно што не желе.. Мсм сазнам ја то на друге начине, али не форсирам причу. :)

И то наравно важи само за људе који ме интересују на неки начин, не идем ја тако редом и свима..

:ok: bas tako...

a kad je dosao do izrazaja pojam ''previse otvoren''?jel kapiras sta to znaci..da su ljudi otisli u k i da na taj nacin zatvaranja pokazuju strah i neznanje..bojazan da ce nesto glupo reci..ili cuti sto bi ih povredilo..krajnje retardirano

a kad je dosao do izrazaja pojam ''previse otvoren''?jel kapiras sta to znaci..da su ljudi otisli u k i da na taj nacin zatvaranja pokazuju strah i neznanje..bojazan da ce nesto glupo reci..ili cuti sto bi ih povredilo..krajnje retardirano

Ne, ne, kapiram ja da ne treba ici u drugu krajnost, ali "laprdati" o drugima i o sebi o krajnje privatnim stvarima bez imalo postovanja prema drugome i prema sebi, ne kapiram taj fenomen...

a znas kakav je razgovor s takvim kako bi ih nazvao..uplasenim osobama..sta god pricali..kakvo god pitanje im postavis..cute 1 minut..pa onda lupe glupost..mislim ne kapiram kakve su to osobe cija se komunikacija svede na kakvo je vreme napolju..zasto bih ja imao problem da se vidim s tobom ili bilo kim..i da me pitas sta god zelis..kakve imam probleme..zelje..bilo sta u zivotu sto mi se desilo..sta gubim time sto cu ti sve SVE reci?

Malogradjani.

@georgejune

Ne verujem da ovde misli na ucaurivanje pojedinca iz nekih odbrambrenih razloga, a ponajmanje u musko-zenskim odnosima, gde je to o cemu pises mozda najvise dolazi do izrazaja. Imas bre ljude imbecile koji ne znaju sta se sme, a sta ne bi trebalo. Zabadaci nosa u tudj zivot, mrzim ih. Sta bre ima da boli uvo jelenu iz racunovodstva s kim ja spavam ili se muvam. Ne dopire mi do pameti da neko ima obraza da razvlaci tudj zivot kao da je rec o tricama. Pa znas koliko mi se samo puta desilo da moram da izadjem iz kancelarije da ne bih skocila kroz prozor.

a znas kakav je razgovor s takvim kako bi ih nazvao..uplasenim osobama..sta god pricali..kakvo god pitanje im postavis..cute 1 minut..pa onda lupe glupost..mislim ne kapiram kakve su to osobe cija se komunikacija svede na kakvo je vreme napolju..zasto bih ja imao problem da se vidim s tobom ili bilo kim..i da me pitas sta god zelis..kakve imam probleme..zelje..bilo sta u zivotu sto mi se desilo..sta gubim time sto cu ti sve SVE reci?

Uopste ne mislim na to sto pricas, to jeste tako, ali postoje neke stvari koje se drugima ne govore i zabijanje nosa tamo gde ljudima nije mesto...
Ovo je vise u smislu... znam nesto o nekome i sada idem da tracarim, a pritom ispadnem "budala" jer se tako izblamiram i tu osobu i sebe ujedno, a ne vidim da blamiram prvenstveno sebe time i pokazujem svoje pravo lice...
Kada od sume ne vidis drvo...

Malogradjani.

@georgejune

Ne verujem da ovde misli na ucaurivanje pojedinca iz nekih odbrambrenih razloga, a ponajmanje u musko-zenskim odnosima, gde je to o cemu pises mozda najvise dolazi do izrazaja. Imas bre ljude imbecile koji ne znaju sta se sme, a sta ne bi trebalo. Zabadaci nosa u tudj zivot, mrzim ih. Sta bre ima da boli uvo jelenu iz racunovodstva s kim ja spavam ili se muvam. Ne dopire mi do pameti da neko ima obraza da razvlaci tudj zivot kao da je rec o tricama. Pa znas koliko mi se samo puta desilo da moram da izadjem iz kancelarije da ne bih skocila kroz prozor.
ok to kapiram kad vec poznajes neku radio milevu i kad nemas potrebu s njom praviti bilo kakav otvoren odnos...ali sa nekim ljudima sam se vidjao..recimo razmenimo telefone i pocne bas otvaranje prica o svemu..ali kad se vidimo druga prica..strah se pojavi onog trenutka kad sam ja previse otvoren..znaci uopste ne ispitujem..niti bilo sta licno pitam..samim tim mojim postupkom otvaranja drugi se zatvaraju..i sta je sad gore?

Svakome od nas prija razlicita doza otvorenosti i to bi trebalo postovati. Jedno je ako ja tebi nesto, sto je po prirodi ili po nekoj drustvenoj konvenciji privatno, kazem, ali je drugo ako me ti tako nesto pitas.

Uopste ne mislim na to sto pricas, to jeste tako, ali postoje neke stvari koje se drugima ne govore i zabijanje nosa tamo gde ljudima nije mesto...
Ovo je vise u smislu... znam nesto o nekome i sada idem da tracarim, a pritom ispadnem "budala" jer se tako izblamiram i tu osobu i sebe ujedno, a ne vidim da blamiram prvenstveno sebe time i pokazujem svoje pravo lice...
Kada od sume ne vidis drvo...
dolazimo do toga da kad ti neko postavi licno pitanje..da ti vec o njemu nesto znas..i na osnovu toga procenjujes da li je on podoban za otvorenu pricu ili je zabadanje nosa u tudje stvari..a ja te sad pitam,..odakle tebi ta prednost?

Svakome od nas prija razlicita doza otvorenosti i to bi trebalo postovati. Jedno je ako ja tebi nesto, sto je po prirodi ili po nekoj drustvenoj konvenciji privatno, kazem, ali je drugo ako me ti tako nesto pitas.
ok..dodjemo na zurku..nas 10 se skupi i igramo igru istine ili da se drznemo nesto da uradimo..vrtimo flasu i zezanje..da li bi ti ucestvovala u toj igri gde nekog znas nekog ne?

ok to kapiram kad vec poznajes neku radio milevu i kad nemas potrebu s njom praviti bilo kakav otvoren odnos...ali sa nekim ljudima sam se vidjao..recimo razmenimo telefone i pocne bas otvaranje prica o svemu..ali kad se vidimo druga prica..strah se pojavi onog trenutka kad sam ja previse otvoren..znaci uopste ne ispitujem..niti bilo sta licno pitam..samim tim mojim postupkom otvaranja drugi se zatvaraju..i sta je sad gore?

Nista nije gore samo po sebi, ja mislim. Meni se ljudi mnogo vise otvaraju nego ja njima, cak mi bude ponekad i malo neprijatno jer cesto oni sa kojima se ne znam dobro iznose svoju intimu preda mnom. Ne zbog sadrzine onoga sto kazu, vec jer znam da ne mogu da uzvratim istom merom. A ljudi vole reciprocitet, smatraju da je to fer, a nije uvek. Jako se tesko otvaram i moram nekoga da volim da bih to mogla. To kada se radi o nekim meni bitnim stvarima. Kada ne volim, nemam zelju da pricam o "bitnom".

ok..dodjemo na zurku..nas 10 se skupi i igramo igru istine ili da se drznemo nesto da uradimo..vrtimo flasu i zezanje..da li bi ti ucestvovala u toj igri gde nekog znas nekog ne?

Igru istine verovatno ne bih, ako moram da odgovorim na apsolutno svako pitanje, a ne smem da slazem. Da uradimo nesto drugo, ne znam na sta si mislio. Ja se sasvim fino zezam i sa onima koje znam i sa nepoznatima, samo sto pokusavam da kazem da neke stvari govorim svima, neke nekim ljudima, neke nekima od tih nekih, a neke nikom.

dolazimo do toga da kad ti neko postavi licno pitanje..da ti vec o njemu nesto znas..i na osnovu toga procenjujes da li je on podoban za otvorenu pricu ili je zabadanje nosa u tudje stvari..a ja te sad pitam,..odakle tebi ta prednost?
Tako je, ali ne mora ni da postavi pitanje, svako procenjuje, naravno...
Ima ljudi koji pricaju sve o svima i sve o sebi i ne procenjuju - o tome se radi...

Igru istine verovatno ne bih, ako moram da odgovorim na apsolutno svako pitanje, a ne smem da slazem. Da uradimo nesto drugo, ne znam na sta si mislio. Ja se sasvim fino zezam i sa onima koje znam i sa nepoznatima, samo sto pokusavam da kazem da neke stvari govorim svima, neke nekim ljudima, neke nekima od tih nekih, a neke nikom.
ok sve samo i jeste poenta istine i sta smo spremni da uradimo u toj igri za koju nije svako..skoro je na zdravlju devojka otvorila temu kako ne znam koliko ima godina i blam je da ode kod ginekologa zbog neke tegobe..znaci nju je sramota sto ce neki tamo ginekolog kog vidi prvi a moze biti i jedini put u zivotu sramota sto je u tim godinama nevina..znas mogu da razumem nije svako da se popenje na scenu i otpeva pesmu pred 10 000 ljudi..ali zato i postoje karaoke da se malo ljudi opuste i experimentisu..mnogo smo zastranili..samim tim podesavanjem profila na fejsu..kao privatnost..ko je podoban da nam vidi slike..pa se pojavi neka budala i istraumira i onda zatvaranje..mnogo je to veci problem i nesagledive razmere nego cisto otvaranje i licna prica

Ima ljudi koji pricaju sve o svima i sve o sebi i ne procenjuju - o tome se radi...
nisi mi odgovorila..odakle tebi prednost..da nesto vec znas o toj osobi i da ona nije podobna za otvaranje?zar ne mislis da nije fer uopste komunicirati s nekim ko ti se vise otvara?

nisi mi odgovorila..odakle tebi prednost..da nesto vec znas o toj osobi i da ona nije podobna za otvaranje?zar ne mislis da nije fer uopste komunicirati s nekim ko ti se vise otvara?
Mislim da me ne kapiras, ja sam jako otvorena za razgovor i bas zbog svega toga me cudi da neki ljudi nemaju postovanje i samopostovanje, vec idu naokolo i brbljaju... :)

Da bi neku licnost upoznaili ona mora nesto reci o sebi, taman i da nas laze barem cemo znati da je lazov i ograditi se od te osobe.

Jer uspostavljanje bilo kakvog odnosa ne samo prijateljskog vec i neprijateljskog kljucno je da ta licnost bude donekle otvorena. A i mi moramo biti otvoreni prema toj osobi naravno u nekim granicama e sad sto neko nema granice njegov problem.

Ja nesto i ne volim one koji su cutljivi, a opet ne volim i brbljive koje mnogo pricaju ali malo toga kazu.

da napisem nesto licno..ja se svakom previse otvorim..i jasno da je pogresno..znam da bih mnogo bolje prosao i svasta nesto za sebe korisno dobio narocito od zena..i posle svega nije mi krivo sto nisam kalkulisao i dozirao..nego sto su zaista retke osobe koje cene iskrenost..i koje bi rekle da sam pouzdana osoba s kojom bi vredelo graditi zdrav otvoren odnos..znaci da njima prija truo odnos gde ne sto manje zna..zato i najebu na kraju kad ne znaju da je neko imao paralelnu vezu

Najgore je kada neko sam procenjuje tudji zivot i donosi zakljucke, a jos gore kada te svoje zakljucke siri uokolo kao istinu.
Ako mi je neko nesto rekao, ne bih to prenela drugom, a pogotovo ne nesto sto sam ja proizvoljno sama zakljucila.
Ti ljudi su za mene veliki problem i uzrocnici glavobolje.
A to koliko sam i kome rekla dobrovoljno, je druga prica. Zna se kome se moze sta reci, ali desi se svakome da se nekada i pokaje. Ako se kaje cesto onda ima problem samokontrole.

Back