Јеврејски покољ Руског цара и његове фамилије.

@Deratizator

Pa nisam znao da si Ti stručnjak i za jevrejsko pitanje .., ja sam mislio da se razumiješ samo u problematiku crnaca i da Ti je uža specijalnost povlašten položaj istih u JAR-u za vrijeme aparthejda.
Moram priznati da si me iznenadio - rasista, al' kompletan - što jest' jest. Aferim junačino.

@El Muerte II

"..... Ja sam tu kad se pojavi demagogija." (ha!)

"... ali trebao bi ,kad si vec tamo, da se malo i raspitas podrobnije o necemu o cemu si se raspisao, a ne da ispadas neobavest pred profesionalcem (sic!) , bar sto se necijeg porekla.
Jos jednom , raspitaj se, ako si vec tamo dole blizu gruzije, pre no sto krenes u bilo kakvu polemiku sa bilo kim!"

Jel' ono Ti reče "prozvanosti" ili "patološke prepotencije" .., nešto se ne sjećam.

Drugim riječima:"Ti će' da mi kažeš!"

krauterbox:
@Deratizator

Pa nisam znao da si Ti stručnjak i za jevrejsko pitanje .., ja sam mislio da se razumiješ samo u problematiku crnaca i da Ti je uža specijalnost povlašten položaj istih u JAR-u za vrijeme aparthejda.
Moram priznati da si me iznenadio - rasista, al' kompletan - što jest' jest. Aferim junačino.

@El Muerte II

"..... Ja sam tu kad se pojavi demagogija." (ha!)

"... ali trebao bi ,kad si vec tamo, da se malo i raspitas podrobnije o necemu o cemu si se raspisao, a ne da ispadas neobavest pred profesionalcem (sic!) , bar sto se necijeg porekla.
Jos jednom , raspitaj se, ako si vec tamo dole blizu gruzije, pre no sto krenes u bilo kakvu polemiku sa bilo kim!"

Jel' ono Ti reče "prozvanosti" ili "patološke prepotencije" .., nešto se ne sjećam.

Drugim riječima:"Ti će' da mi kažeš!"

" Patoloska prepotencija"??!

Uveren sam da si neobavesten o temi koju "razglabas", a svaki tvoj niskobudzetni verbalni pokusaj demagogije zadrzi za sebe i svoje neobavestene Gruzine i .....!!

Pozz

El Muerte II: "Uveren sam da si neobavesten o temi koju "razglabas", a svaki tvoj niskobudzetni verbalni pokusaj demagogije zadrzi za sebe i svoje neobavestene Gruzine i .....!!"

Stvarno si nevjerovatan. Ne znam samo da li je ta Tvoja nadmenost ipak fundirana na nekom znanju ili je kao što pretpostavljam jednostavno crta Tvog karaktera.

Prvi put kada si je ispoljio mislio sam:»'ajd nema veze, dešava se svakome», ali kada Ti se to desilo i drugi put, tada mi je postalo jasno da Ti drugačije ne znaš i da je bahatost izgleda armatura Tvog polemičkog diskursa.
Pošto su mene učili da je podcjenjivački nastup prema bilo kome znak pomankanja kulture odlučio sam da Te ignorišem.
I vjeruj mi tako bi i bilo da ne bi ova Tvoja dva zadnja posta, naročito ovaj posljednji ... s njim si brate pretjerao. Sada vidim da se kod Tebe ne radi o nekakvom pomankanju kulture, nego o nekulturi kao stilu.

Nadam se da je ovo gore dovoljno invektivno da Te ponuka da izneseš neke činjenice u vezi Staljinovog jevrejskog porijekla i da tako dokažeš da je ovo samo još moj jedan «niskobudžetni verbalni pokušaj demagogije» (usput ono «verbalni» je višak, demagogija je uvijek povezana sa riječima, pisanim ili izrečenim).

Prije nego što počneš dozvolićeš mi samo jednu napomenu. Lijevo od mog kompjuterskog stola je prelijepa ogromna vitrina, prelijepa zato što je puna knjiga (opsesija su mi religija, nacija i totalitarizam). E u toj vitrini po katalogu koji vodim je devet knjiga kojima je tema Staljin i njegov život (koliko je onih u kojim se on takođe obrađuje, da budem iskren ne znam – nije mi se dalo brojati), a u kompjuteru imam mapu pod imenom tog Jevreja, a unjoj 91 objekt (216,04 MB).
Ovo gore sam napisao vjeruj mi iz isključivo jednog razloga da paziš na šta se pozivaš, jer ja to možda imam.

P.S. Zapravo lažem,ipak sam ја to napisao uglavnom zbog onog Tvog «neobavešten» i za polemiku nespreman.

(usput ono «verbalni» je višak, demagogija je uvijek povezana sa riječima, pisanim ili izrečenim).

Psihoanaliza se ucila na drugom fakultetu (sigurno nisi bio tamo)!!
Demagogija je mnogo siri pojam od tvoje konstatacije i ne prenosi samo putem reci,tj. monologa, dijaloga.....hmm pisana rec se ubraja u " verbalno" ?....jos jedna tvoja neobavestenost....Postoji mnogo razlicitih nacina za demagosku projekciju, jedan od njih je npr. FILM!! ili i on spada pod pojam verbalno??
Stvarno ne znam ko je u ovoj prici nadobudan, a ko obavesten!!
I pored 200MB virtuelnog Staljina, ja i dalje tvrdim da nemas dovoljno GB o njemu.
Ako si u Novorasijsku, znaci blizu si Gruzije, nadji neke druge Gruzine pa se raspitaj pre nego sledeci put izletis na ( plošćatku )!!

Pa Ti si znači onda psiholog.
Izuzetna nauka. Prije nekih 10- tak godina objavio sam članak o povezanosti istorije i psihologije, ali svejedno, bez obzira na to, priznajem bez imalo stida da je ja naravno poznajem mnogo, mnogo slabije od jednog psihologa.
Mada, da budem iskren, evo i sada mislim da je bez verbuma ipak nemoguće demagoški izvesti kompletnu ideološku indoktrinaciju. No Ti kažeš da je moguće i kao psihologu ja ću Ti vjerovati.

Tačno je ono što si rekao da se psihoanaliza na istoriji ne uči (uči se psihologija– istina jedan semestar), ali izgleda da se kod vas ne uči logika, vidi ovo:
.....hmm pisana rec se ubraja u " verbalno" ?....
Priznajem da je to veoma široko tumačenje «verbalnog», ali na osnovu «verbuma» kao etimona može nekako proći.
Međutim Ti se sa tim ne slažeš, e ali ako je to tako kako si onda mogao ono što sam ja napisao proglasiti za:
... niskobudzetni verbalni pokusaj demagogije ...
Klasični logički lapsus.

Dalje kažeš:
Stvarno ne znam ko je u ovoj prici nadobudan, a ko obavesten!!

Ja znam. Nadobudan si opet Ti. I to zato što se petljaš u nešto na šta odgovor može samo dati nauka koju Ti poznaješ iz novinskih feljtona i senzacionalističkih samizdatskih pamfleta. Nadobudan si i zato što misliš da si obavješten, kao i zato što se usuđuješ nešto tvrditi, a da zato nemaš nikakav dokaz osim kvaziekspertskih diskusija na «večerinkama», u kojima dominira apsurdni podsvjesni osjećaj supstancijalne krivice, što je jedan od najvećih tirana u istoriji sin pitomog gruzinskog naroda.
Zbog tog bezrazložnog srama onda se fantazira o gruzinskoj verziji Ahasfera, u obliku putujućeg jevrejskog trgovca koji je naivnu Keku pritisnuo uz neku tarabu u Goriju, dok je njezin Beso vrijedno radio u Tbilisiju.

Gruzine mogu shvatiti, jer su još gruzinski emigranti u Parizu uvjeravali Suvarina da Staljinova majka ima mongolske krvi ili da mu je otac Osetin ( jedan Besov pradjed i jeste Osetin – prezime mu je bilo Džugati). Kasnije su počele i kolati priče da ga je napravio čuveni istraživač Prževaljski, pa čak i (jesu li Ti i to pričali) Aleksandar III (pošto Staljin mora da je Rus, samo oni mogu biti tako surovi). Bilo je verzija i sa Gruzinima, npr. bogati trgovac vinom Egnatašvili, jer ako je već Gruzin, onda neka bude kopile.
Kažem mogu shvatiti Gruzine, ali šta Ti imaš od toga? Zar je toliko važno to zadovoljavanje judeofobskih stereotipa?

Ne znam jesi li (ma nisi sigurno) čitao Sartrov «Portret jednog antisemite», u kojem, kao da Tebe opisuje kada kaže da je jedna od najvažnijih osobina antisemite to što on smatra da ništa ne treba da dokazuje. On optuži i «ode».
E pa vaya con Dios El Muerte.

Back