Jetrve i zaove!

Da li volite vasu jetrvu/zaovu?!

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nikad mi nije bilo jasno kako neko ne kapira rodbinske veze, i ne pamti te već odvajkada
u narodu poznate navize novih/starih članova porodice...

...mužev brat-dever
...muževa sestra-zaova
...ženija sestra-svastika
...deverova žena-jetrva

Nikad mi nije bilo jasno kako neko ne kapira rodbinske veze, i ne pamti te već odvajkada
u narodu poznate navize novih/starih članova porodice...

...mužev brat-dever
...muževa sestra-zaova
...ženija sestra-svastika
...deverova žena-jetrva

Mene ovo baka davno naucila... :lol:
Nego mi jos nije jasno sta su muzevi dveju sestara?

Iju al sam lepo formulisala pitanje... :mrgreen:

a zenin brat?
sta su pasenog i surak?

zetovi - pašenozi
ženin brat - šurak

Mene ovo baka davno naucila... :lol:
Nego mi jos nije jasno sta su muzevi dveju sestara?

Iju al sam lepo formulisala pitanje... :mrgreen:

muževi dveju sestara....zetovi - pašenozi...:D

sestrina deca ujacima - sinovice i sinovci....

bratova deca stričevima - bratanice i bratanci...

Jao Kockice draga, ljubim te po 100 puta!
Samo sam upala i vidjela novu temu:super::klap:
Sada sam umorna i samo cu ukratko opisati stanje. Imam zaovu, zivimo zajedno! Ona je godinu starija od mene, razmazena, sebicna (osim kada se radi o mojoj cerkici, koju obozava),...nikada se nismo posvadjale, ali samo je pitanje dana kada cu puci. Evo samo jedan primjer, kada ona ode u kupatilo, potrosi svu toplu vodu, a mi ko ovce blejimo...ja se porodila, u babinama, hoce ona prva u kupatilo jer se sprema za grad, ja je molim da mi ostavi tople vode jer se trebam i ja tusirati...naravno kazaljka se zakucala, a ja sta cu, istusiram se hladnom vodom....jesam li napisala da sam bila u babinama:dash::dash::dash:

Idealna tema za mene. Imam jetrvu od pre godinu dana i već je uspela sa svima u rodbini da se posvađa odvratna je kao osoba podla i zla svi smo razočarani njenim ulaskom u našu porodicu. Već sam se iznervirala pisaću kasnije

Moj muz ima dve sestre, ja ih zovem zle sestre nekad i pred njima. Njih troje su rasli zajedno, bez roditelja i vrlo su vezani, cuju se svaki dan, prepricavaju jedno drugom sve za ono trece i sve u krug.
Nekako se to po automatizmu preslikalo na mene. Ja zivim i zaradjujem sama od 16god pored roditelja koji su u istom gradu i Bogu hvala zivi i zdravi. Imam i ja brata i vezana sam za svog njega al mi ni na kraj pameti nije da ga zovem svaki dan da ga pitam kako se oseca i sta radi... niti bi mi to dozvolio.
A one... pa svaki dan.. ja trpela i gundjala muzu 5 godina a on se nije postavio gde je trebao i samo sam pukla jednog dana i zamolila da mene vise ne zovu. Sad sam mirna i ne strepim da cu popodne opet podnositi izvestaj piskio-kakio.
Desavalo se da dodjem sa sankanja sa decom i vidim 15propustenih poziva od zaove i odsecem se od panike a ona kaze bila u prodavnici i nije znala da li da nam kupi Winx ranac ili torbicu!!! Ma idi zeno sa milim Bogom, da li si normalna.
Ili zove me oko deset uvece (moja deca su mala i spavaju od osam, devet uvrglave) mi poskacemo ko opareni, ko zna sta im se desilo a ona zove da pita sta radimo! Od upadanja danju i nocu na stan, da ne govorim...
Vremenom sam se pomirila da te zene prosto nemaju sta da rade, nezaposlene su, vrh dana im je da skuvaju rucak i nigde ne izlaze ni one ni njihova deca, zive u Beogradu ko u najcrnjem selu, dobro i Zoo vrt pogode jednom godisnje pa sta ja imam sa njima???? Imam ja slavu pa izvolte taj dan u to i to vreme. Naravno da su prvih godina dolazile u 10 ujutru sa sve decom da mi pomazu :dash::dash: OOOOO molim te nemoj mi pomagati !!!!! A vrhunac kad su pitale jer mogu da dodju drugi dan ili dan posle .. a ja izvukla moju voljenu recenicu: Izvinite, tad ne primamo goste!
Uvredile se do neba. Nadam se :zcepanje:
Znala sam da cu uvek medju njima ispasti rogata jer sam im uzela brata a od pre par godina sam ih na te rogove i natakla pa malo protresla!
E sad mi lakse!
Sto reko prota na vencanju: cuvajte svoju porodicu od svih, nepoznatih a jos vise od poznatih.

ne bih o tome :lol:

a uglavnom,svaka svaku ogovara....neverovatno nesto...sreca pa se vidjamo na svakih godinu dana :lol:
ko zna sta se o meni prica......kad su svi ostali koji nemaju smrdljivu dzukelu u stanu tako gresni jadni :roll:

Kad sam se ozenio lepo sam tu pricu odradio medju svim zenama u svom zivotu
Zna se ko mi je sta i ne moraju da se vole samo da se postuju i kako ne bih trpeo da mi neko maltretira majku ili sestru isto tako nedam ni na moju zenu!
Ona je moj izbor, svidelo se to nekom ili ne . Svako ima svoju porodicu, pa kad se sretnemo mozemo biti i fini i civilizovani bez da gledamo jedni drugima u lonac
tako ja to vidim

Zna se ko mi je sta i ne moraju da se vole samo da se postuju i kako ne bih trpeo da mi neko maltretira majku ili sestru isto tako nedam ni na moju zenu!
Ona je moj izbor, svidelo se to nekom ili ne . Svako ima svoju porodicu, pa kad se sretnemo mozemo biti i fini i civilizovani bez da gledamo jedni drugima u lonac
tako ja to vidim

:klap:

tako ja to vidim

Super! Bravo! z:lol:

Back