Nisam mlado dete ali nedavno mi je dosao pod ruku fenomen Ian Anderson... Sta ti znace prijatelji sa savetom "uzmi ovo, to ti je super!". Jethro Tull !!! Neverovatno! Muzika sa tucetom razlicitih zanrova u jednom
homogenom stilu. Ovog trenutka mi se cini da vise, u zivotu, necu imati potrebu za gomilom ostalih diskova na polici i fajlova u kompjuteru. Jethro Tull je sve to zajedno. Kakav je to talenat, koji u jednu misao poveze Hendriksa, klasiku, folk(kakav god), tradicionale itd. i last,but not least, simfo rok, sa sve orkestrom (vec vidim dirigenta u fraku)? I znam da mi je u glavi, od detinjstva, odjekivala neka flauta a kao da se culo Uriah Heep. Kad ono medjutim. Pa, kao da to nije dovoljno, covek uradi Bahov bouree na dve flaute, sa sve grupom. Ko bi se na to jos usudio? Ne znam je li mu u tome neko pomagao ali i da jeste, covek je genije. A pise da je zavrsio neki umetnicki smer na koledzu, ko zna je li muzicki. Pa jos pise da je do flaute dosao jer nije imao para za drugo, video da lepo zvuci (sam uspeo da zasvira najtezi duvacki instrument!!!) pa se nalozio. Zvuci suvise dobro. A navodno je izjavio da je od gitare odustao jer "nikad nece postati Klepton". A gitara mu cveta u rukama. A kad ga vidis onolickog- sumski duh, vilenjak, sandjama, trol ! ......................
Kolega, kad je cuo sta slusam,natovario mi sabrana dela gorepomenutog subjekta,"Sve da uzmes!".Ostalo je istorija jednog urbanog otkrovenja, koja jos traje. Sto bi nekad rekli drugovi komunisti:"revolucija koja tece".