Jesu stanovnici Zrenjanina normalni?

Nismo imali bolju ni pre 125 (a ni pre 525 ) godina.
Nije se voda menjala,
imali smo .
na Begej i Tamiš nekad se išlo po vodu za nedeljsku supu.

problemi sa arsenom u podzemnim vodama počinju od kad je izgrađena HE Đerdap i izbušene bušotine za naftu i gas.

Takvu arsenušu pili su ljudi od Đale do Pančeva i dan danas je piju.

Lično trošim vodu sa seoske filter česme ko i nekad što se išlo na bunar na rogalj.
Odem pa napunim par balona i mirna Bačka

Jedino što bih smatrao poštenim da se odobri kupovina flaširane vode u bilo kojoj prodavnici uz ličnu kartu , a o trošku države iz prihoda od NIS a.

Lepo uđeš u i uzmeš balon vode i na kasi provučeš ličnu umesto platne kartice.

Tisa na 10 km , dunav na 20 i niko ne moze da provede cev i napravi sistem filtracije?
postoje filter česme u svakom naseljenom mestu.

fora je valjda u tome što hlor i metan koga je mnogo u bunarskoj vodi grade neka škodljiva jedinjenja bmlg.

Većina ljudi ima RO filtere u kući koji koštaju oko 200 300 evra što je preporučljivo imati i u oblastima gde je vodovodska voda navodno ispravna.

Planiram da uzmem RO i to u Novom Bečeju čim budem imao 200 evri viška, a dotle ću pivo i špricer umesto vode

postoje filter česme u svakom naseljenom mestu.

fora je valjda u tome što hlor i metan koga je mnogo u bunarskoj vodi grade neka škodljiva jedinjenja bmlg.

Većina ljudi ima RO filtere u kući koji koštaju oko 200 300 evra što je preporučljivo imati i u oblastima gde je vodovodska voda navodno ispravna.

Planiram da uzmem RO i to u Novom Bečeju čim budem imao 200 evri viška
Valjda nema metana u vodi iz tise?Il dunava

Nemam pojma.
Bio sam ove godine u Grčkoj. (Halkidiki). Po preporuci vodiča, kupovali smo flaširanu vodu,... i u Crnoj Gori, isto,.. i tamo smo kupovali.
Cela Nemačka pije flaširanu vodu.
U Švarcvaldu sam kupovao flaširanu jer česmuša ne valja.

Nije uopšte problem pijaća voda nego odsustvo odgovornosti nadležnih vodosnabdevača.

Ne očitavaju vodomere nego šalju odoka po članu domaćinstva na adresi.

Poslednji račun sam dobio 3000 dinara , ko da držim farmu lososa

nije voda problem u Zrenjaninu unazad 25 godina,,, problem se vuche iz davnih 80 desetih,,,a mozhda i pre ,,, sigurno unazad ohohooo,,,jer takvo je podruchje,,,
,,, josh 83/84 imala je zelenkastu boju i ukus nafte,,,i sve to u gradski vodovod,,,
,,,ovo shto sada prichate je problem novijeg datuma,,,
,,,kako problem sa vodom u Zrenjaninu nije reshen u one nekad godine,,,sada su shanse za to nikakve,,,

Voda nije po propisima od 1998.godine, od kada je pravilnik usklađen sa EU.

Investicija za prečišćavanje je neisplativa i nemoguća. Imamo reku Tisu na 10-ak km i na kraju će uzimati vodu iz nje.
'Fabrike vode' koje su do sada pravili ili o njima maštali, su bile šarena laža.

Slučajno poznajem jednog čoveka koji je pričao da će tu sagraditi fabriku vode. Mesecima je pričao o tome, spominjao i neki kredit koji će mu dati država...i na kraju ništa.

Flaširana voda je za piće i za spremanje hrane. Ali, kako se pere veš, kako se tuširate..ili tu postoje filteri?

Pre 125 i više godina nije bilo ni mnogo drugih stvari kojih sad ima. To nije opravdanje.
Problem vode za piće rešen je izgradnjom filter česmi po naseljima.
Ko je hteo da izbegne odlazak "na vodu" kupio je kućni RO filter sistem.
Izgradnja takozvane fabrike vode je rešenje eventualno za sam grad Zrenjanin, a realno nije ni korektno da se pune vodokotlići pijaćom vodom.

Meni se čini da je pitanje pijaće vode u Banatu rešeno relativno dobro.

Smatram da bi još trebalo omogućiti stanovništvu kupovinu flaširane vode po balon dnevno o trošku države.

Mislim da je Jazak fabrika građena od strane NIS zbog snabdevanja njihovih radnika flaširanom vodom

nije voda problem u Zrenjaninu unazad 25 godina,,, problem se vuche iz davnih 80 desetih,,,a mozhda i pre ,,, sigurno unazad ohohooo,,,jer takvo je podruchje,,,
,,, josh 83/84 imala je zelenkastu boju i ukus nafte,,,i sve to u gradski vodovod,,,
,,,ovo shto sada prichate je problem novijeg datuma,,,
,,,kako problem sa vodom u Zrenjaninu nije reshen u one nekad godine,,,sada su shanse za to nikakve,,,
Zašto nikakve? Tehnika je napredovala dosta poslednjih nekoliko decenija. Što nekad nije bilo moguće sad jeste.

Back