Jeste li za to da deformitet kicme bude olaksavajuca okolnost prilikom ubistva?

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.411
Ako neko ima diskus ili slabost nekog prsljenja, jak udarac nekog uvezbanog coveka ga moze usmrtiti..

Da li to treba gledati kao nesretnu okolnost, olaksavajucu okolnost , totalno oslobodjenje od krivice onoga ko je naneo smrtnu povredu jer je pretpostavio da je osoba u punom zdravlju...
Nije izazvao tucu niti sukob, osim sto nema prijatnu facu, i povlaci se a ne svadja se...

Ako neko ima diskus ili slabost nekog prsljenja, jak udarac nekog uvezbanog coveka ga moze usmrtiti..

Da li to treba gledati kao nesretnu okolnost, olaksavajucu okolnost , totalno oslobodjenje od krivice onoga ko je naneo smrtnu povredu jer je pretpostavio da je osoba u punom zdravlju...
Nije izazvao tucu niti sukob, osim sto nema prijatnu facu, i povlaci se a ne svadja se...

И сада тако нешто може да буде олакшавајућа околност. У сваком конкретном случају се цене све околности, па би се у случају убиства ценило и здравствено стање убице, тј. да ли је сматрао да постоји претња за његов живот и здравље у односу на убијеног нападача.

U normalnim zemljama se nasrtaj i ubistvo nekoga sa invaliditetom ili zdravstvenim problemima posmatra kao otezavajuca (a ne olaksavajuca - po tebi) okolnost. Deca i nemocni su zasticenije kategorije, kartko.

ima tu vise slucajeva od slabih prsljena
recimo uzmem pistolj i ubijem nekog ali olaksavajuce je to sto sam mislio da i ubijeni ima pistolj i da ce moci da se brani
ili recimo gazim nekog na pesackom prelazu, ali ja sam mislio da on ima bolje reflekse i da ce na vreme da skoci u stranu i spasi se
ili izbodes nekog nozem i on umre a ti tuzis hitnu pomoc i doktore sto ga nisu spasili ....

Back