Jeste li pili kokosovu vodu?

Kokos je zreo kada ljuska postane tamnosmeđa i čvrsta, a unutrašnje meso bude debelo i belo. Kada ga protresete, možete čuti kako tečnost (kokosova voda) klokoće unutar njega. Zreli kokos je uopšteno težak, a meso ima bogatiji, slađi ukus nego nezreli kokos.
Sve je tako bilo: tamno smeđ, tvrd, kada se promućka čuje se vodica da ' klokoće', ostalo sam napisala.

Sve je tako bilo: tamno smeđ, tvrd, kada se promućka čuje se vodica da ' klokoće', ostalo sam napisala.
napravi kokosovo mleko. Samo izblenduješ "meso" i dodaš čistu vodu (ne onu iznutra koja je odvratna, već rekoj). I to procediš da ostane samo tečnost (gnječiš ko sir kad praviš pa cediš surutku)

1728025641806.png

Ne. Kokosova voda se nalazi u sredini kokosa. Kad je nezreo, voda je providna. Kad sazri, voda pobeli. Nije u pitanju ceđenje. Ti si verovatno pio kokosovo mleko, a to se dobija od "mesa" i potpuno je drugog ukusa
uvek je mito "voda" kad se otvori kokos, uvek providno.
Barem sam se otvaranja tek ubranih kokosa nagledao...
Kuba,Tajland,Vijetnam,Sejšeli...

Ima sa zutom,braon i zelenom korom,ne znam da li je do vrste ili zrelosti i različitih veličina ali uvek je voda unutra

Baš me interesuju utisci onih koji jesu.

Evo ja da dam svoj:

Jedva sam progutao gutljaj. Hteo sam da se ispovraćam. Ukus je kao da si u vanglu potopio prljave tanjire posle ručka, sve sa onima što još imaju ostatke od dezerta pa to procedio i sipao u flašu i ložiš narod kako je to super zdravo.
slažem se za ukus kokosa
dobar je za kosu kao ulje
ili
za rafaelo kao ljuspica
1728032454405.png

Baš me interesuju utisci onih koji jesu.

Evo ja da dam svoj:

Jedva sam progutao gutljaj. Hteo sam da se ispovraćam. Ukus je kao da si u vanglu potopio prljave tanjire posle ručka, sve sa onima što još imaju ostatke od dezerta pa to procedio i sipao u flašu i ložiš narod kako je to super zdravo.
Nešto najodvratnije sto sam ikada probao.

Back