Jeste li pili kokosovu vodu?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.857
Jeste li pili kokosovu vodu?

Baš me interesuju utisci onih koji jesu.

Evo ja da dam svoj:

Jedva sam progutao gutljaj. Hteo sam da se ispovraćam. Ukus je kao da si u vanglu potopio prljave tanjire posle ručka, sve sa onima što još imaju ostatke od dezerta pa to procedio i sipao u flašu i ložiš narod kako je to super zdravo.

Poslednja izmena:
evo šta kažu
  • snižava krvni pritisak
  • sprečava mišićne grčeve i umiruje želudac
  • čisti bubrege i štiti od bolesti mokraćnog sastava
  • umiruje kožu ili kao piće ili ako ju nanesemo direktno na kožu, na kojoj pomaže u lečenju akni i crvenila
Kokosova voda sadrži elektrolite, klorid, kalcij, kalij, natrij i riboflavin.

Neke studije kažu kako citokinoni kojih ima u kokosovoj vodi mogu usporiti starenje kože, a antioksidansi, vitamin C i vitamini B komleksa odlični su za negu kože. Možete ovu vodu koristiti i kao tonik. Hidratizira i čisti telo.

Jesam
Kada se pojavio kokos u Srbiji, nisam znala kako otvoriti orah.
Lupali smo čekićem i jedva ga nekako izlomili.
Voda mi se nije svidela.
Mesnati deo sam narendala za sušenje pošto mi je sirov bio neukusan.
Ni taj rendani nisam iskoristila.

Poslednjih godina sam u Lidlu dva puta kupovala, sada znam pravilno da ga otvorim, da skinem poklopac, što se vode tiče, ne odgovara mi bez obzira na benefite.
I znam da će biti sve isto ali ne mogu da mu odolim kada ga vidim.
Od mojih kupovina kokosovog oraha, uvek je bila mutna bezukusna vodica, nikad mleko

Jesam
Voda mi se nije svidela.

Poslednjih godina sam u Lidlu dva puta kupovala, sada znam pravilno da ga otvorim, da skinem poklopac, što se vode tiče, ne odgovara mi bez obzira na benefite.
Od mojih kupovina kokosovog oraha, uvek je bila mutna bezukusna vodica, nikad mleko
mleko je kad je zreo kokos.

Jesam
Voda mi se nije svidela.

jeo sam i meso i pio vodicu direktno iz tek ubranog.
Meso je bez ukusa u principu dok je friško, ali taj ukus vodice je meni odličan i osvežavajući.
Na Tajlandu recimo, imaš manje kokose koje otvore na licu mesta, sipaju ti vodicu u flašicu, a meso narežu pa stave sladoled u kokos. Savršenstvo.
1000013236.jpg

Kako prepoznati zreo?

Prošle godine za rođendan sam dobila i kokos.
Dugo, dugo mi je stajao u činiji uz voće.
Kada sam otvorila, sve isto kao i prethodnih puta.
Kokos je zreo kada ljuska postane tamnosmeđa i čvrsta, a unutrašnje meso bude debelo i belo. Kada ga protresete, možete čuti kako tečnost (kokosova voda) klokoće unutar njega. Zreli kokos je uopšteno težak, a meso ima bogatiji, slađi ukus nego nezreli kokos.

jeo sam i meso i pio vodicu direktno iz tek ubranog.
Meso je bez ukusa u principu dok je friško, ali taj ukus vodice je meni odličan i osvežavajući.
Na Tajlandu recimo, imaš manje kokose koje otvore na licu mesta, sipaju ti vodicu u flašicu, a meso narežu pa stave sladoled u kokos. Savršenstvo.
Pogledajte prilog 1620282
Jesi li ti to pio kokosovo mleko od zrelog kokosa?

koliko ja znam, kokosovo mleko se dobija obradom mesa kokosa, nije direktan produkt sazrevanja.
Iz kokosa teče samo vodica koja moze biti slađa što je kokos zreliji.
Inače imaš mleko konzervisano po lidlu da kupiš.
Ne. Kokosova voda se nalazi u sredini kokosa. Kad je nezreo, voda je providna. Kad sazri, voda pobeli. Nije u pitanju ceđenje. Ti si verovatno pio kokosovo mleko, a to se dobija od "mesa" i potpuno je drugog ukusa

Back