Jeste li osoba ili živi čovjek?

Kod nas u sloveniji iako si kupio ili djedovao zemlju ili kuču još moraš da platiš poreze na tu zemlju svake godine. To znači da nije naša zemlja nego si je netko a to je pravna fikcjija firma RS prihvača kao svoju kao njezinu. Ako je bio rat i borili su se naši ljudi u ratu za slobodu i slobodnu zemljo od bilo koga, kako to da ako su suvereni slobodni ljudi moraju nekome da platu porez za svoju zemlju? E baš zato što se im ne priznaje da je njihova zemlja nego su samo robi kojima je dozvoljeno da žive na toj zemlji ali moraju da plate. To pa nije sloboda ni slobodna zemlja.

Kad vam država kaže da ste vi država da sve državno što ima, nek budu to firme, zemlja, šume, more itn. i kad država posluje sa time i trguje, kdje su pare na vašem računu od tog posla jer sa vašim imanjina trguje. Jer kažem vam i oni su vam kazali kad država ima dug E TADA STE SVI VI DUŽNI TAJ DRŽAVNI DUG.

Ja sam za potpunu transparentnost i ravnopravniju raspodelu.

Ali to ne znači da trenutna podela nije dobra. Takva je kakva je.
Neko je više zadovoljan neko manje.
Svi ti lanci su manje vidljivi ako si zadovoljniji u životu.
Nije zadovoljstva prijatelju među ljudima v velikom številu. Više ih je jadnih bez osmijeha na licu. A samo mala grupa uživa kao bogovi i misle da su bogovi. To se događa zbog toga što vam pričam. Danas ti nije dozvoljeno ni da limunadu prodaješ ili nešto uzimaš, mijenjaš za to ako nisi registrovao firmu. Kod nas u sloveniji se kaže, kad otvoriš firmu PODJETNIK. Zatvor se kaže ječa, zatvorenik pa ujetnik ili jetnik. To znači opet zavezanec POD-(POD JE NEŠTO ŠTO JE ISPOD) A JETNIK zatvorenik. Tako dođe pod-jetnik. To znači da sa trenom kad otvoriš firmu sam prihvačaš da si dužnik, vezanec, zavezanec, jetnik, zatvorenik. Tako ima više vrsta zatvorenika i onih koji su vezani.
Kažu i prevare ljude da moraju platiti poreze zato što bih svi mi imali infrastrukturu i slično. Ali to je opet prijevara jer itekako i ako platiš poreze sve opet ponovo platiš da možeš upotrebljivati.
Sa kojim parama oni grade uzmimo prijemer cijeste? Sa nihovima ili našima? Tako je mi, vi ste platili cijeste, puteve da ih imate i vaši su. Pitajte se onda kako to, da morate ponovo svaku godinu platiti iako su vaše da možete da ih upotrebljavate?
Jer vam to logičko?
Pa da kažem za sloveniju. Država je platila avtoceste puteve. Od kuda ji pare? Tako je od državljanina. Takođe je uzela kredit. Tako je, država kaže da državljanin je dužan taj kredit da odplati i kaže država prošli put kad sam čuo da jedan državljanin ima skor 19000 eur duga na državi jer se država kreditira. Ok. Sad uzmimo, platili smo kreditirali smo se, i uradili autocestne puteve. Izradili i platili i još jih platimo ali su naši slovenački.
KAKO TO da onda neki nijemac ali austrijanac kad se voze po našim putovima mora da toliko plati (vinjeta) kao mi koji smo vlasnici tih puteva i još platimo kredit za njih nijemac, austrijanac ništa kredite, ni nije prije paltio niti radio samo jednom plati za upotrebu. A mi više puta i još toliko ko i on.
Stvarno? AKO BILO KO OD VAS SHVATI ŠTA VAM PRIČAM HVALA MU.

Sve sto si napisao je smisleno, ali sasvim oslobodjeno svesti.
Pogresnim izborom pojmova lako se deformisu znacenja drustvenih odnosa i stvara utisak neslobode u cilju pozivanja na oslobodjenje, a realno u cilju promene nacina organizovanja ljudi i promenu ljudi na vlasti.
Dakle, sve fikcije koje si nabrojao jesu fikcije koje je sam covek stvorio da bi se zastitio od svoje prirode divljastva sto se zove civilizacija iz koje pokusavas da agresivnom fikcijom stvoris ubedjenje, novu fikciju, da je prirodno da covek bude slobodan u svakom delu svoje divlje prirode.
Osnovna fikcija prava i pravde je stvorena da bi i slabi mogli da prezive cija osnova je empatija, nadsvesna potreba coveka da brine o svojim bliznjima.

Sve sto si napisao je smisleno, ali sasvim oslobodjeno svesti.
Pogresnim izborom pojmova lako se deformisu znacenja drustvenih odnosa i stvara utisak neslobode u cilju pozivanja na oslobodjenje, a realno u cilju promene nacina organizovanja ljudi i promenu ljudi na vlasti.
Dakle, sve fikcije koje si nabrojao jesu fikcije koje je sam covek stvorio da bi se zastitio od svoje prirode divljastva sto se zove civilizacija iz koje pokusavas da agresivnom fikcijom stvoris ubedjenje, novu fikciju, da je prirodno da covek bude slobodan u svakom delu svoje divlje prirode.
Osnovna fikcija prava i pravde je stvorena da bi i slabi mogli da prezive cija osnova je empatija, nadsvesna potreba coveka da brine o svojim bliznjima.
Varaš se. I dobit češ prije ili kasnije dokaz za to. Ako ne ti onda netko tvoje blize krvi. To što rade i to što ti kažeš i sa drugima riječima ču ti ja kazati. Ti misliš, da mora čovjek sebi praviti granice i zatvor, koji ga nije moguče vidjeti sa prostim očima. No, želja ti je i bit če ti ispunjena samo ne brini o tome.
Ali pamti, da to što imaš takvo mišljenje ima ga i mnogo drugih. I oni koji rade na tom zatvoru neče sebe dati o zatvor nego tebe i tvoje rođake.
Jer sami zovete zato imate i imat čete. I taj zatvor če biti uvjek gori i gori. To onaj koji je budan vidi, da se vrata zatvaraju više i više i, da se krug smanjiva iz godine u godinu.

Neki tome kažu novi svijetski poredak a drugi znamo, da je to dugo več u radnji. Kad je čovjek toliko glup sa svojom glavom, da pod nujno mora da ga vodi tuđa glava tada če to i dobiti. Njegova glava neče biti bitna i nije sada bitna, jer umjesto njega drugi razmišljaju.
Jer kako kažeš, da čovjek ima divlju prirodu i d aje zato stvorio fikcije, bilo bi dobro da znaš i to, da dva čovjeka ne jedan, dva su ako češ me shvatiti. Jedan čovjek če pisati i to že radi fikciju i za tebe i za sebe. ALI onu koju če za sebe pisati neče biti ista kao za tebe . Nije bila nije i neče bit.
I kad ti to kažem ne ZABORAVI, da i ON NE SAMO ti ste divlji. I možeš se pitati kad on tebi pravi zatvor u fikciji kakav divljački zatvor če to biti za tebe kad češ ti biti uznutra a on izvana slobodan. Nadam se, da čete shvatiti, šta kažete i štsa uopšte tražite.

Vi bi čovjeka zatvarali jer je za vas podivjani idiot ali ste zaboravili da ste vi taj čovjek koga hočete imati zatvorenog jer VI STE ČOVJEK a ne pravna fikcija.
Shvačam šta kažeš i zašto kažeš ali se nadam da čete mnogi vi jednom shvatiti što je bitno. Jer ljudi se boje zbog lažnog razmišljanja da bi bila anarhija ali ne znaju, da u biti ravno s time što prihvačaju pravni fikciju i da je netko više zbog statusa od netkog drugog uvode na cijeli svijet takvu zlu anarhiju da če se cijela zemlja pomaknuti zbog toga i suze u krv možda pretvoriti.
Zato prije nego zaista do toga svega dođe, BUDITE SE.

I imam poruku i pitanje za one koji se imaju za vjernice u Krista.
Pitate se vjernici ikada zašto je Krist još uvijek na križu?
I kad stavite križ sa Kristom na stijenu šta ste uradili?
Nadam se, da znate kako simbolika zaista djeluje.
Država ima simboliku , vijera ima simboliku , A ŠTA IMATE VI?

Poslednja izmena:
Mi imamo porodicu koju stite nase fiktivne ustanove, da bi mi mogli da se bavimo svojim poslom, svako svojim. Neko drzavnim, neko usluznim, neko proizvodnim, neko naucnim.
A sve to zato da neka sekta ne bi napadala na nasu nejac dok mi radimo i stvaramo.
Da , pa rekao sam, da te shvačam. Vrlo dobro znam šta misliš sa ovim riječima što ih kažeš.
Ali. Da li ti shvataš da oni, koji bi trebali, da ti nude to što ti kažeš pretvorili su se baš u tiste pred kojima si ti htio zaštitu?
SHVAČAŠ TI MENE?

Ako postoji banda pred kojom bi se čovjek htio zaštiti tako sebe takođe svoju porodicu onda je to BAŠ ta banda što čovjek sada misli, da ga ona štiti.

Nadam se, da ne pišem tako nelogički i pun greška jer nije baš moj prvi jezik, da me ne bih mogli shvatiti.
Poznato je u mafiji, i to mora da vam je poznato, da mafija traži poreze od onih koji rade i vode posao.
Tako je vrlo primitivno i nelogički, da ljudi ne shvataju, da ako netko treči zahtijeva poreze za njihov posao I od njihovog posla, da taj nije onaj, koji čuva nego onaj koji krade i to pod prisilom baš kao mafija. Ako izgleda kao mafija, ako se ponaša kao mafija, ako radi kao mafija, ako drži skupa kao mafija, organizovano je kao mafija,.... šta je onda to nego MAFI...?

Zato te tvoje riječi, da te ne napada pamti, jer dok budeš platio neče možda biti napada ali češ više i više platiti, više i više raditi i manje i manje imati prava. A u momentu pa to več svi znate kad ne platiš dobiješ kaznu, takvu ili drugačiju ili ti sve uzmu na kraju. Zašto? E PA ZATO ŠTO JE MAFIJA a ne tvoj prijatelj koji te čuva.

Istina, ali je to sasvim drugi nivo rasprave tipa kako izbaciti sektu iz fikcije pravne drzave, sto je vrlo daleko od smisla teme.
Ne shvataš. Baš to je sekta koja pravi fikciju da ti u nju vjeruješ.
Ako si čuo za crnu magiju , čarovnjaštvo i slično. Onda tebi i drugima kažem ono što se i ne zna tako šire na takav način. Da magija je čarolija a čarolija je prevara, da ti vidiš nešto kako nije. Sekta pravi rituale i stvara magiju. Ritual radi zbog toga, da ti vidiš čovjeka kako nešto radi i jer je čovjek to tebi se čini normalno. Sa time dobija tvoju pozornost. Kad mu dadneš pozornost pa te prevari sa svojim pričama kako je nešto stvorio i sa svojim lažnim radom koji se odnosi na sam ritual. I odmah kad povjeruješ to je magija.

Zato se politika radi na sličan način u svim zemljama, jer to je ritual koji stvara magiju, da ljudi povjeruju, da oni tamo misle na njih i za njihovo dobro. Ali tako kad su se ljudi nekad varali varaju se još i danas i tako če da bude i sutra.
Ljudima mnogo simbola nije poznato a simboli kažu svoje riječi u tišini, bez riječi.
Tako ako samo gledaš ono što rade iako ne bih slušao več se nad tobom radi magija i to zbog toga jer imajo toliko rituala, toliko simbola, načina svoje radnje, da kad ih nevin čovjek gleda , smatra, misli, da oni nešto ZNAJU i da oni nešto više JESU.

Zbog toga nevin čovjek sebe u sebi ponizi i samog sebe shvača kao nekog ko je mali i nebitan i svi drugi ti, koji su takozvani nepisani magičari za njega su bogovi.
Takođe se događa isto u crkvi. Tamo isto rade samo se radi o drugačijem magioničarstvu i simboliki.
I tamo dođe nevin čovjek i sluša i gleda šta rade. Kad magija uspe on postane mali i nebitan i treba mu svećenik, da može razgovarati sa Bogom, da bih shvatio nešto više. Jer svećenik zna a on sam nevin nema pojma o ničeme osim o tome kako da moli Boga.

Svećenik ima pravo da oprašta ali ti kao nevin ne možeš da opraštaš nego to može ili Bog ili svjećenik kroz Boga. Tako se vjeruje i da se pri tom ni NE ZNA šta se uopšte vjeruje i kakva prijevara, obmana se događa. Ludo. Još jednom kažem. Nije ludo samo po sebi ludo nego po čovjeku.

Znate, ritual dadne nek snažan utisak čovjeku da se je nešto zaista dogodilo i da to dugo pamti.

Prijemer: Kad se netko vjenča (svatba) . Postoji ritual. Taj ritual je zato, da bi se stvorila magija,da je nešto zaista vrijedno. Da se nešto zaista bitno dogodilo.
Muzika, svećenik, njegove riječi, odelo, njegov ritual, ono što radi, kako radi, posebna haljina onih koji se vjenčaju, posebna haljina svećenika i drugo. Sve to simboli, ritual i magija.
Ali šta se kroz godine dogodi? Nije bitno više jer nikada nije ni bilo, to vjenčanje i sam ritual nego oduvijek za to da se dvoje ljube baš ljubav sama.
Tako magija vjenčanja, svatbe same gubi moč i počinje se kazati istina, da ljubav je ono što drži skupa i njena magija sama a ne magija bilo kojeg vjenčanja i svećenika. Ali dok ljudi vjeruju u tu magiju ona ih na neki način štiti, jer magija sama im je ljubav a ljubav magija, Zato se kaže, da postoje dvije magije. Crna i bijela. Crna donosi loše a bijela može da dadne dobro. Ali uvjek ostaje magija čarolija i zbog toga je laž. I najbolje in jedino zaista dobro je istina sama jer kod istine i kroz istinu sve počinje i kod istine i kroz istinu je kraj.
Tako je bilo, je i bit če.

Nadje ti nas, tako da neces dugo verovati u svoju fikciju....a tema je zrela za forum religija....
Nadje ti nas? Šta to znači, ne razumijem.
Onda ako je tema za religiju onda je i cijela država i sve oko nje religija za sebe. Kažeš nešto meni verovati u svoju fikciju.
Kaže se da ne razumiješ uopšte o čemu se priča. Pravna fikcija nije pojam koji sam ja izmislio nego postoji u pravu i upotrebljava se na sudovima več dugo vremena.

Evo meni je jasna tvoja teorija. Nego, kako se izboriti sa tim sistemom? Ako ne registriraš djecu, kuću - od čega će dijete poslije živjeti? Imaš li nekih pobjeda protiv sistema - ne samo teorija, nego želimo i praksu?
Nije riječ od teoriji nego je riječ o istini. Sistem je iluzija zato se ne možeš boriti protiv njega. Ako hočeš u tako zvanom pravu-pravnom sistemu, da izađeš iz njega to nije baš neka opcija zato jer si sam onda u iluziji, fikciji. Država ne postoji. Njeni zakoni su lažni zakoni. Nešto je legalno a nešto je zakonito. Legalno se nanosi na legalise, legal a to je tako zvani komercialno pravo, red. Izmišljotina. Prava zakonitost , pravi zakon za vse i svugde na svijetu je isti zakon iste zakonitosti, isti zakoni. Jer granice države nema na svijetu. Sve je to čovjek insistirao sa propagandom, indoktrinacijom i silom.
Svijet ima teren, zemlju a ne granice koje kažu na države. Država je pravni subjekat ako i svaka firma. Upošte ne postoji. Zato su tako zvane države i novdobna religija, vera, koja je zaludela veči deo svijete. Država je tako laž, obmana, na slovenskom kažemo goljufija. SCAM.

Kažu, da za države ima ljudsko dogovor, konsenzus sa kome su se ljudi složili. Koji ljudi? Ti, vi, mi? NE.
Nitko nas ništa ne pita. Ako nas pita to ne promijeni ništa.
Država takođe ne može imati avtoritet nad živim čovjekom i po logici nekog pravnog sustava. Zašto? Zato jer ako gledamo sa te pozicije onda čovjek ustanovi državu, država državljanina. Tako je čovjek gazda, avtoritet državi, a država državljaninu osobi, koju je ustanovila u svoj državnom pravnom redu.
Jer se večina ljudi uopšte ne budi i sebe smatra za osobu iz sistema onda je država gazda. To je ludo. Ali baš ludo je ono što se zaista događa.
Država je pravni subjekat, takođe osoba. Obe su fikcija. U pravu se kaže pravno dejstvo. Dejstvo se navodi na istinu. Ali pravno dejstvo nije istina več laž.
Uspjeli su, da dovedu ljudi do toga da uzimaju laž za istinu.
Naprimjer osoba u bajki nije ništa više ni manje stvarna nego država ili osoba u državi. Sve je to teatar, igra uloga. Ljudi igraju uloge.
Zato kao što sma rekao nije stvar u teoriji nego u istini. Bitna je istina. Jer istina razotkriva, laž, iluziju. Ono što je stvarno to je istina. Istina je ono što jeste.
A iluzija može biti svašta a to svašta je uvjek ništa jer u istini ne postoji, nije stvarno. Bajka je na papiru i fantaziji. Tako i država. Jer ljudi idu od istine ostaje samo jedan put a to je laž , nešto što ne postoji , nešto što je suprotno istini. Tako je država nešto što je suptrotno istini. A ljudi se čude zašto više i više zla. Baš zato, jer suprotnost istine je neistina, laž. Jel čemo biti istina i u istini ili ne? Istina je ona, koja ima temelj koji je neizpodbitan i absolutan. Laž ima temelj koji je varka.
Tako sve u vezi sa državom je laž.
Zato tvoje pitanje kako iz toga izači iz sistema zaista nije baš logičko kad saznaš da nisi nikad ni bio u njemu jer od uvjek si samo ono što jesi a to je istina. Iz istine dolaziš u istini si, istina si i u istinu odlaziš, da opet je istina. Jer drugoga nigde nema od uvjek nego samo istina a to je ono što jeste.
Problem pa je u tome, što ti ljudi, koji neznaju istine ne dozvole, da ti živiš istinito nego te sile , da živiš laž tu laž nazivamo država i njen sistem.
Oprosti nisam baš dobar na tuđem jeziku. Moj prvi jezik je sloveščina.

Back