Jesmo li mi okupirani

Lukavac: Uhapšen milijarder Pramod Mittal, direktor i član NO GIKIL-a

Objavljeno: 23.07.2019. u 16:40 Autor: J. Bojić
5
Indijski milijarder Pramod Mittal danas od 12.30 sati pod kontrolom je MUP-a Tuzlanskog kantona, potvrđeno je za Faktor

https://faktor.ba/vijest/lukavac-uhapsen-milijarder-pramod-mittal-direktor-i-clan-no-gikil-a/45260

Ovo je krupna vest jer se radi o jednom od najvecih bogatasa na planeti. Ovo je brat od Lakshmi Niwas Mittal
Ovaj je vlasnik Arcelor Mittala

Ovi iz Lukavca ipak pokazuju da ne zele okupaciju

Nije kao oni iz Zvornika sto su dozvolili litvancima da iznesu milijardu ili gore u rafineriji nafte bosanski brod gde rusi kupe milijarde a Baja suti

Okupacija je stanje duha. Vise je kriv onaj koji je okupiran nego sam okupator

Srbija nije slobodna zemlja i to malo vise neslobodna nego druge zemlje. Iran je slobodna zemlja i evo sta im se desava.
U kom smislu je Iran slobodan a ti nisi? Mislim realno kakva je to sloboda kada im je i Srbija delovala dovoljno dobro za azil,što smo videli kad su tokom bezviznog režima avioni sletali puni a vraćali se prazni . Ili ti pod slobodom smatraš mogućnost da se malo kurčiš u spoljnoj politici dok kod kuće živiš po obrascu koji ti je drugi odredio bez ikakvog uticaja čak ni formalnog na svoju individualnu slobodu.

Srbija nije dovoljno slobodna tu se slažem, ali ne zbog stranih ambasada, MMF-a,CIA,Vatikana ili čega već i što Ivica ne sme da kaže Boltonu "duvaj ga", nego jer smo tradicionalno duboko korumpirano i nepotističko društvo gde se stepen individualne i političke slobode određuje po principu partija-rođak-kum,tj koga znaš i sa kim si dobar. Ali to je ne čini okupiranom. Samo retardiranom.

Ali čak i takva opet ostavlja neki kakav takav individualni izbor i slobodu da biraš koga hoćeš,jer se vlasti možda nedovoljno brzo ali ipak menjaju, pa i da odeš i za Švedsku i za Kinu i Rusiju i Kanadu pa i u Severnu Koreju pa pokazuj stojka u kimonu amerima ako ti je to životni cilj i zbog toga je opet bolja od svih tih "slobodnih" despotija i džamahirija i bolivarskih republika u tom smislu. Barem još neko vreme.

Okupacija je stanje duha. Vise je kriv onaj koji je okupiran nego sam okupator

Teritorija se smatra okupiranom kada se stvarno nalazi pod vlascu neprijateljske armije ali novi svjetski poredak je usavrsio novi nacin okupacije gde ne moraju vojno da zauzmu neku teritoriju da bi upravljao sa njom vec to moze preko svojih marioneta koje instaliraju na vlast plus puna kontrola medija preko kojih uticu na svjest i kontrolisu percepciju.Sve koji pokusaju da nesto promjene proglasavaju ekstremistima,desnicarima , ako isti i uspiju da osvoje malo vlasti onda ih kupe ili ucjene ili .likvidiraju,podmetnu neku aferu itd

Окупатор не мора ни да се појављује на послу у конц логору.

Логораши не једу и не спавају у логору о трошку окупатора, а када умру морају платити сахрану.

Pošto je Iran slobodna zemlja a Srbija neslobodna očekujem masovan odlazak Srba iz nemačkog konc logora u iransku slobodu kao nekad iz Turske u Austriju ali bojim se da će od toga biti samo piskaranja na forumu.

Back