Jesmo li istinski u Nuklearnoj krizi, da li nam prijeti Globalno uništenje? Moja promišljanja

Jesmo li istinski u Nuklearnoj krizi, da li nam prijeti Globalno uništenje?

• DA

glasova: 1 50,0%
  • NE

glasova: 1 50,0%

• Ukupno glasova
    2

DalmatinacHR

Aktivan član
Poruka
1.627
Mojih "par" riči o ovoj situaciji u svitu... pa kome se da nek čita, ovo pišem iz ugla normalnog čovjeka (barem se takvim smatram), ali iz HR perspektive, ALI MOJE OSOBNE
🙂
.

Srećem ljude svaki dan ovih zadnjih dana koji me doslovno pitaju hoće li biti Nuklearnog rata... Samo to pitanje je užasavajuće samo po sebi, moj odgovor je uvijek: NE. Ne da eto nekog utješim nego to mislim ozbiljno. Međutim mediji kako su ljude psihički uništavali (svakodnevno) oko Korone, sada uništavaju glede Nuklearne prijetnje, Nuklearnih kriza je bilo i prije, silosi nuklearni su bili otvoreni par puta u povijesti, pa evo nas, bilo je doslovno tko će prvi, pa evo nas.

Ono što je važno: treba biti mudra i ova TOBOŽE "naša" strana, a to je NATO i prvenstveno Amerika. Sve da je Amerika u svemu u pravu (a daleko dalekoooo je od toga, posebno ova Bidenova administracija), ONA MORA, ali MORA davati kompromise Putinu, to mora svakome biti jasno, bez kompromisa se nemate čemu nadati, bilo da krenete od sebe u životu, pa do globalne opasnosti, zato su najveći diplomati uvijek išli ovim putem.

Znajući ovo sve, evo se naš Plenković hvali na sva zvona kako šalje oružje Ukrajincima, samo je trebao nazvati Putina (mada sumnjam da bi ga dobio na mobitel) pa mu reći telefonski da šalje oružje Ukrajincima, sad vi samo zamislite tko sa nama vlada na lokalnoj razini, a onda krenite na globalno. Znao bi Putin tko šalje oružje Ukrajincima bez da to kažeš javno, ali barem ŠUTI. Poanta ovoga svega: bio Putin za neke ******, poanta je:

MORA SE RADITI KOMPROMIS SA NJIM jer raspolaže oružjem masovnog uništenja, PONOS nije bezveze grijeh u Bibliji, čast veze sa ponosom nema, budemo li PRE PONOSNI, mogli bi tek onda najgore završiti. Za kraj o ovome: ljudi generalno kao vrsta su ludi, ali nisu toliko ludi da se masovno unište, ali KOMPROMISA MORA BITI, posebno U OVOME SLUČAJU, jer prkositi Putinu nije ništa drugo nego STUPIDNOST najdebilnijih razmjera, ne samo Putinu, nego bilo kome tko ima 6200 nuklearnih bojnih glava. Toliko.

Poslednja izmena od moderatora:
Jesmo, ostalo je jos 12h Putin pritisce dugme.Bog neka cuva srbe i ruse.
Nema Boga ni Vraga onda koji će te sačuvati od tog dugmeta, letimo svi u zrak, ali znaš što prijatelju?

Ako smo mi ljudi, KAO VRSTA, stvarno tako ludi da započnemo nuklearni rat, pa onda BRATE MOJ I ZASLUŽUJEMO IZUMRIJET KAO VRSTA i prepustit ovu planetu nekome drugome, nekoj novoj vrsti za 500 000 godina, ponavljam: AKO SMO.

Dinosauri nisu imali izbora, njih je zbrisao Asteroid, mi imamo izbor, i ako izaberemo to što ti pričaš, e pa onda... i zaslužujemo KAO VRSTA biti zbrisani.

Sad kad i Moldavija napadne Ukrajinu....
Nek napada, ali NATO i Rusija se ne smiju zaratiti, ponavljam: NE SMIJU.

Nema to sad veze sa ičijom nacionalnosti, religijom ili bilo čime, ako pogine i samo jedan Litvanski ili Poljski vojnik od ruke Ruskog vojnika... ja i ti i svi ljudi na ovoj planeti, sva djeca, svi nevini ljudi ničemu krivi... smo u nikad izglednijoj opasnosti da NESTANEMO, jel tebi to jasno?

Nemoj mislit da ti popujem, ne popujem, samo pokušavam da ljudi svate kakvog vraga zazivaju i u što je igra.

Pa nije ovo neka SPRDAČINA od rata kao što je naš bio, ovaj rat ako se desi... to je ZADNJI RAT, gotovo... gotovo.

Nema Boga ni Vraga onda koji će te sačuvati od tog dugmeta, letimo svi u zrak, ali znaš što prijatelju?

Ako smo mi ljudi, KAO VRSTA, stvarno tako ludi da započnemo nuklearni rat, pa onda BRATE MOJ I ZASLUŽUJEMO IZUMRIJET KAO VRSTA i prepustit ovu planetu nekome drugome, nekoj novoj vrsti za 500 000 godina, ponavljam: AKO SMO.

Dinosauri nisu imali izbora, njih je zbrisao Asteroid, mi imamo izbor, i ako izaberemo to što ti pričaš, e pa onda... i zaslužujemo KAO VRSTA biti zbrisani.
Amerika i EU sa svojim podrepanima nisu ljudi,ubijali su svuda po svetu kazu visi interesi a kad Rusija brani svoje i kad je sotona dosla na njihova vrata ona nema pravo.Stiskaj Putine da im yebemo mater imperijalisticku i fasisticku.

Ситуација је крајње критична. Руси су сасвим озбиљни и ни за педаљ неће одступити од започетог. 30 година су уложили у покушаје разговора али англосаксонска олош једноставно игнорише или, што је Путин јавно рекао, раде шта хоће!
Руси то више неће толерисати. Јел желе све путем силе да решавају? Молим лепо, Русија је спремна и на нуклеарну силу!

Ситуација је крајње критична. Руси су сасвим озбиљни и ни за педаљ неће одступити од започетог. 30 година су уложили у покушаје разговора али англосаксонска олош једноставно игнорише или, што је Путин јавно рекао, раде шта хоће!
Руси то више неће толерисати. Јел желе све путем силе да решавају? Молим лепо, Русија је спремна и на нуклеарну силу!
Tako je...

Amerika i EU sa svojim podrepanima nisu ljudi,ubijali su svuda po svetu kazu visi interesi a kad Rusija brani svoje i kad je sotona dosla na njihova vrata ona nema pravo.Stiskaj Putine da im yebemo mater imperijalisticku i fasisticku.
Ja se slažem s tobom oko toga, apsolutno, pa ja to javno govorim svima. MEĐUTIM:

Sad nek me slobodno baniraju odavde kad ovo kažem: ja sam danas vlastitoj materi u njenoj kući rekao da je BOLESNA U GLAVU jer se ponašala evo upravo kao i ti sada, samo što ona zastupa da se Putina i Rusiju baci na noge, a ti zastupaš ONO OBRNUTO JEL TAKO?

Pa eto kad sam vlastitoj MAJCI REKAO DA JE BOLESNA U GLAVU, pitam evo tebe sada realno, jel ti stvarno želiš NUKLEARNI RAT? ajd? Sve da si 100 puta u pravu, jel to vrijedno nuklearnog rata, DA ILI NE?

Nece se desiti globalno unistenje. Mogu se voditi ratovi, masovan broj mrtvih itd ali niko nece unistiti nuklearnim raketama planetu jer bi i on sam stradao od posledica koriscenja iste.
Slažem se, ali ajde ti objasni većini Hrvata i Srba što je u igri, kao da to zna za išta bolje osim priče o Ustašama, Četnicima, Partizanima, ratovima ovime onime, kreneš samo od vlastite nacije pa onda što te ima začudit išta igdje.

Ma zamisli ti, neki bi Hrvati eto radije uništili Putina i Rusiju pa da svi letimo u zrak nego da mu se dade Ukrajinu, ma zamisli ti... ZAMISLI TI HEBENOG INTELEKTA HA?

Isto tako zamisli ti hebenog intelekta kod onih suprotnog mišljenja, uništit napakostit NATO-u i Americi pa nek leti sve u zrak, ali eto nek leti, mene samo zanima dal ti pojedinci znaju točno što pričaju, to je pitanje stoljeća ili bar pitanje večeri.

Mojih "par" riči o ovoj situaciji u svitu... pa kome se da nek čita, ovo pišem iz ugla normalnog čovjeka (barem se takvim smatram), ali iz HR perspektive, ALI MOJE OSOBNE
🙂
.

Srećem ljude svaki dan ovih zadnjih dana koji me doslovno pitaju hoće li biti Nuklearnog rata... Samo to pitanje je užasavajuće samo po sebi, moj odgovor je uvijek: NE. Ne da eto nekog utješim nego to mislim ozbiljno. Međutim mediji kako su ljude psihički uništavali (svakodnevno) oko Korone, sada uništavaju glede Nuklearne prijetnje, Nuklearnih kriza je bilo i prije, silosi nuklearni su bili otvoreni par puta u povijesti, pa evo nas, bilo je doslovno tko će prvi, pa evo nas.

Ono što je važno: nije samo Putin smeće u ovome svemu, da je smeće smeće je, svako je smeće tko dovede dicu i nemoćne i nevine ljude u ovo u što je on doveo u ovome ratu u Ukrajini, međutim treba biti mudra i ova TOBOŽE "naša" strana, a to je NATO i prvenstveno Amerika. Sve da je Amerika u svemu u pravu (a daleko dalekoooo je od toga, posebno ova Bidenova administracija), ONA MORA, ali MORA davati kompromise Putinu, to mora svakome biti jasno, bez kompromisa se nemate čemu nadati, bilo da krenete od sebe u životu, pa do globalne opasnosti, zato su najveći diplomati uvijek išli ovim putem.

Znajući ovo sve, evo se naš RET-ARD-OS Plenković hvali na sva zvona kako šalje oružje Ukrajincima, samo je trebao nazvati Putina (mada sumnjam da bi ga dobio na mobitel) pa mu reći telefonski da šalje oružje Ukrajincima, sad vi samo zamislite tko sa nama vlada na lokalnoj razini, a onda krenite na globalno. Znao bi Putin tko šalje oružje Ukrajincima bez da to kažeš javno, ali barem ŠUTI idiote debilni. Poanta ovoga svega: bio Putin za neke vrag, Bog, sotona, demon, lud, Hitler ili bilo što od ovoga, poanta je:

MORA SE RADITI KOMPROMIS SA NJIM jer raspolaže oružjem masovnog uništenja, PONOS nije bezveze grijeh u Bibliji, čast veze sa ponosom nema, budemo li PRE PONOSNI, mogli bi tek onda najgore završiti. Za kraj o ovome: ljudi generalno kao vrsta su ludi, ali nisu toliko ludi da se masovno unište, ali KOMPROMISA MORA BITI, posebno U OVOME SLUČAJU, jer prkositi Putinu nije ništa drugo nego STUPIDNOST najdebilnijih razmjera, ne samo Putinu, nego bilo kome tko ima 6200 nuklearnih bojnih glava. Toliko.
morem te razalostiti dalmatinac. Amerika ne pravi kompromis sa Rusijom jer Amerka radi na unistenju Rusije kako bi jevrejski milijarderi prigrabili ogromno ruske resurse. Sve te igre oko Jugoslavije, Libije, Iran, Avganistana, Islamska Republika, Ukrajina, ...........sve je to bacanje prasine u oci svetu.
Zalosno je reci da je Putin morao krenuti u rat kako bi oterao NATO sa svojih granica a NATO na granicama Rusije je dosao da u pogodnom trenutku, u nekakvoj obojenoj revoluciji u Moskvi, umarsira u Rusiju , ko sto je to NATO uradio u Ukrajini i ostalim zemljama koje je napao. NATO bi dakle sedeo na ruskoj granici i stalno je destabilizovao (teroristima, pogranicnim konfliktima, istobno zatezajuci Sankcijama Rusiju i za ubijenog vrapca u Rusiji.......................) sto nepobitno pokazuje pravi cilj NATO-pribilzavanja ruskim granicama. CILJ JE RUSKO BOGATSTVO U RUKAMA JEVREJSKIH VLADARA SVETA..........i zato ce ginuti ne samo ukrajinci i rusi vec i milijarde ostalih..........kao sto je ta jevrejska banda i zapocela 1789 pa preko Napoleona, Hitlera, Amerike...............DOSLA DO GRANICA RUSIJE I PRED SVOJ CILJ.

TO JE ISTINA , PRIJATELJU, A TI AKO NEMAS HRABROSTI TO GLASNO PRIZNATI, PRIZNAJ BAR U SEBI............DA TE NE CUJE NATO-CENZURA U TVOJOJ LIJEPOJ.....................kada danas.sutra budu nicale atomske pecurke po svetu i pretvarale u prah nase najmilije ZNAJ DA JE TO RADI TOGA STO TI I TEBI SLICNI NISU IMALI HRABROSTI OTRGNUTI SE OD UBITACNE NATO-PROPAGANDE I SA OTVORENIM OCIMA POGLEDATI SVET I DOGADJAJE.
Za to ces platiti sopstvenim zivotom a nazolst i i ja i moja deca i prijatelji..........................
A sad ako nisi totalno djubre, reci mi kako ti zamisljas globalnu politicku scenu u varijanti za koju se TVOJ NATO javno izjasnio: da su Belorusija, Ukrajina, Kazahstan, Gruzija, ..........u NATO i da su u tim drzavama americke vojne baze, koliko djubre treba da si pa da ne priznas sta je sledeci korak NATO-monstruma? Dal si se u tom tvom pticijem mozgu ikada pitao: zasto NATO hoce da opkruzi rusiju sa svih strana sveta ? Da americki vojnici letuju na ruskim granicama .....ili mozda malo dalje u unutrasnjosti Rusije.................do rudnika dijamanata, zlata, gasovoda, naftnih polja..................?

Sad kad i Moldavija napadne Ukrajinu....
Bolje Moldavija Ukrajinu nego Rusija Moldaviju.

Isto važi i za Ugro-Finsku i ostale komšije Ukrajine...

znate li da je u svrhe testiranja baceno vise od 2 hilj nuklearnih bombi

https://express.24sata.hr/life/sve-nuklearne-eksplozije-u-svijetu-od-1945-godine-22885

tako da nece biti smak sveta i ako neka padne
Hoće. Bombe su danas nuklearne elektrane.

Ali neće. Samo fallout scenario budućnosti.
Ne postoji smak sveta.

znate li da je u svrhe testiranja baceno vise od 2 hilj nuklearnih bombi

https://express.24sata.hr/life/sve-nuklearne-eksplozije-u-svijetu-od-1945-godine-22885

tako da nece biti smak sveta i ako neka padne
Biće jer su sve nuklearne probe rađene u pustim predelima gde i po više stotina kilometara nema nikog, a ako se zarati padaće po velikim gradovima. U Evropi bi sigurno svi izginuli, a i u najvećem delu ostalog sveta. Preživeli bi umirali dugo i u mukama, što je još gore. Relativno bezbedni bi bili samo neki u Papua Gvineji ili tako nekom mestu.

Nek napada, ali NATO i Rusija se ne smiju zaratiti, ponavljam: NE SMIJU.

Nema to sad veze sa ičijom nacionalnosti, religijom ili bilo čime, ako pogine i samo jedan Litvanski ili Poljski vojnik od ruke Ruskog vojnika... ja i ti i svi ljudi na ovoj planeti, sva djeca, svi nevini ljudi ničemu krivi... smo u nikad izglednijoj opasnosti da NESTANEMO, jel tebi to jasno?

Nemoj mislit da ti popujem, ne popujem, samo pokušavam da ljudi svate kakvog vraga zazivaju i u što je igra.

Pa nije ovo neka SPRDAČINA od rata kao što je naš bio, ovaj rat ako se desi... to je ZADNJI RAT, gotovo... gotovo.
Zasto sada tolika hampa oko moguceg NESTANKA covecanstva a dok su Amerikanci vodili na svakih par gidina svoje ratove za sopstvene ciljeve niko tada nije pricao o mogucem NESTANKU i unistenju planete, to su tada bile samo vojne akcije. Setimo se Vijetnama, Korejskog rata, Iraka, Sirije, sta su bacali samo na Srbiju 99, sve su to bile samo vojne akcije i nista vise, dok je ovaj napad Rusije na Ukrajinu pretnja za celo covecanstvo. Da se razumemo itekako sam protiv ovog sto je Rusija uradila najvise zbog Ukrajinskog stanovnistva i sto nevini narod gine, ali ovo je prvi rat unazad dugo vremena koji Amerika i zapad nisu direktno prvi poveli i odmah je to pretnja celom covecanstvu. Rusi imaju toliko mocnu vojsku da ce dok zavrse prebacivanje vojne tehnike i ljudstva na teritoriju Ukrajine zavrsiti sa tim jako brzo, NATO se nece mesati, Rusija ce imati sankcije i to je zavrsena prica, nikakav nuklearni rat tu nije moguc, nemojte razmisljati o takvim glupostima uopste.

Poslednja izmena:
morem te razalostiti dalmatinac. Amerika ne pravi kompromis sa Rusijom jer Amerka radi na unistenju Rusije kako bi jevrejski milijarderi prigrabili ogromno ruske resurse. Sve te igre oko Jugoslavije, Libije, Iran, Avganistana, Islamska Republika, Ukrajina, ...........sve je to bacanje prasine u oci svetu.
Zalosno je reci da je Putin morao krenuti u rat kako bi oterao NATO sa svojih granica a NATO na granicama Rusije je dosao da u pogodnom trenutku, u nekakvoj obojenoj revoluciji u Moskvi, umarsira u Rusiju , ko sto je to NATO uradio u Ukrajini i ostalim zemljama koje je napao. NATO bi dakle sedeo na ruskoj granici i stalno je destabilizovao (teroristima, pogranicnim konfliktima, istobno zatezajuci Sankcijama Rusiju i za ubijenog vrapca u Rusiji.......................) sto nepobitno pokazuje pravi cilj NATO-pribilzavanja ruskim granicama. CILJ JE RUSKO BOGATSTVO U RUKAMA JEVREJSKIH VLADARA SVETA..........i zato ce ginuti ne samo ukrajinci i rusi vec i milijarde ostalih..........kao sto je ta jevrejska banda i zapocela 1789 pa preko Napoleona, Hitlera, Amerike...............DOSLA DO GRANICA RUSIJE I PRED SVOJ CILJ.

TO JE ISTINA , PRIJATELJU, A TI AKO NEMAS HRABROSTI TO GLASNO PRIZNATI, PRIZNAJ BAR U SEBI............DA TE NE CUJE NATO-CENZURA U TVOJOJ LIJEPOJ.....................kada danas.sutra budu nicale atomske pecurke po svetu i pretvarale u prah nase najmilije ZNAJ DA JE TO RADI TOGA STO TI I TEBI SLICNI NISU IMALI HRABROSTI OTRGNUTI SE OD UBITACNE NATO-PROPAGANDE I SA OTVORENIM OCIMA POGLEDATI SVET I DOGADJAJE.
Za to ces platiti sopstvenim zivotom a nazolst i i ja i moja deca i prijatelji..........................
A sad ako nisi totalno djubre, reci mi kako ti zamisljas globalnu politicku scenu u varijanti za koju se TVOJ NATO javno izjasnio: da su Belorusija, Ukrajina, Kazahstan, Gruzija, ..........u NATO i da su u tim drzavama americke vojne baze, koliko djubre treba da si pa da ne priznas sta je sledeci korak NATO-monstruma? Dal si se u tom tvom pticijem mozgu ikada pitao: zasto NATO hoce da opkruzi rusiju sa svih strana sveta ? Da americki vojnici letuju na ruskim granicama .....ili mozda malo dalje u unutrasnjosti Rusije.................do rudnika dijamanata, zlata, gasovoda, naftnih polja..................?
Tko nema hrabrosti to priznati? Ja?

Pa sve ja to priznajem, ja ne mogu smisliti NATO niti Americku administraciju, ali ja ti lijepo ponavljam: odleti li samo jedna atomska, SVI LETIMO, sve onda ovo što mi pišemo će pokrit prašina, eto, na to se sve svodi.

... smo u nikad izglednijoj opasnosti da NESTANEMO
Mi i treba da nestanemo .Ljudska vrsta treba da se zbriše sa ove planete.
A planeta ako se izvuče , neka krene ispočetka ..
Biljke , životinjice ..Živi stvorovi koji u sebi nemaju ni zla ni pohlepe ni besa.

Mene ovo ništa ne tangira.

i zaslužujemo KAO VRSTA biti zbrisani.
Slažem se ..Eto , nisam jedina.

NATO i Rusija se ne smiju zaratiti, ponavljam: NE SMIJU.

Baš će njima neko reći šta smeju , a šta ne ..

Back