- Poruka
- 8.730
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Fantasticne fotke pravis u ovoj temi ,bas si ga pogodila kako treba.mozemo li dobiti savjete ?
HvalaFantasticne fotke pravis u ovoj temi ,bas si ga pogodila kako treba.mozemo li dobiti savjete ?

Kako dobijes uvijek crnu pozadinu, fotke su boli glavaJesen je moje omiljeno godišnje doba i vjerovatno se to osjeti na mojim fotkama – volim te tople tonove, maglu, opalo lišće, miris.....
Pokušaj uklopiti neobične detalje, nekad bas te sitnice koje na prvi pogled možda i ne primjećuješ mogu dati posebnu atmosferu. Iskoristi jutarnje ili kasno popodnevno svjetlo jer tada su i boje i sjene najmekše i najtoplije. Igraj se bojama i kontrastima, razlicitim uglovima, tekstaturama. Uvijek obracaj paznju na svjetlo. I naravno ne zaboravi valjanje po parku

AhaUglavnom koristim što manji ISO, a objektiv ili zum približim subjektu. Tako pozadina postaje zamućena i tamnija, jer nije u fokusu. Važno je da je subjekt dobro osvijetljen .
I naravno tu je Lightroom za one koji koriste
 zamucenu pozadinu znam ali je veoma tesko dobiti dobru boju pozadine ,da nema nista iza kao kod tebe.
 zamucenu pozadinu znam ali je veoma tesko dobiti dobru boju pozadine ,da nema nista iza kao kod tebe.