Jesam li ja jedina koja ne place dok gleda tuzne filmove? Znaci li to da sam bezosecajna il sam samo realisticna?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
32.229
Na ovo pitanje me asocirala neka tema o Titaniku, zbog koga su mnoge moje prijateljice ronile suze i posle 10x gledanja istog. Prisetila sam se tinejdzerskih dana i filmova, poput Prohujalo s vihorom, Sjaj u travi , itd... u tami biskopa, moje drugarice ridaju, ja, mrtva ladna razmisljam je l bih trebala da zaplacem ,ajd da mislim na mrtvu macku, al jok, ni suzicu da pustim... pa se zapitah, jesam li ja to bezosecajna il samo previse realana i svesna da price na platnu nisu real zivot.

A vidi, ono svesni smo svi da je platno platno a real real, čak su i deca u određenom uzrastu svesni gde nećemo mi odrasli.. Ali prosto je nekad ono na filmu predstavljeno na način koji dušu dotiče pa se dešava da i suze krenu same od sebe. Ne mislim da je to odraz nekakve slabosti, prosto ljudskosti.. isto tako ne mislim da si ti manje ljud (:)) ako ti se to nikad ne desi.. Jbg svi smo različiti
Mene lično iskida npr Hačiko kolko god ga puta gledala uvek se na istim mestima slomim.. Takođe i Kosa ( Hair) .. i ima još poneki samo treba se setim :think: sad mi u momentu ovi prvi pali na pamet

Na ovo pitanje me asocirala neka tema o Titaniku, zbog koga su mnoge moje prijateljice ronile suze i posle 10x gledanja istog. Prisetila sam se tinejdzerskih dana i filmova, poput Prohujalo s vihorom, Sjaj u travi , itd... u tami biskopa, moje drugarice ridaju, ja, mrtva ladna razmisljam je l bih trebala da zaplacem ,ajd da mislim na mrtvu macku, al jok, ni suzicu da pustim... pa se zapitah, jesam li ja to bezosecajna il samo previse realana i svesna da price na platnu nisu real zivot.

Jesi.

Sta sam isplakao na Sejn kasnije Samson i Dalila, ... ma bolje da cutim napisacu spisak videoteke :D

@Nesnadjena ... svi reagujemo drugacije i u drugacijem raspolozenju dozivljavamo film.
Sad mi je potrebno samo malo da ako je film sa tematikom koja me boli plus muzika koja se tu uklopi ko malo dete da placem.
I ne mislim da su ljudi manje emotivni sto ne placu na neke filmove jer sigurno pustaju suzicu na
neki peti film ili dogadjaj gde bih ja ostao ko drvo. Bez trunke saosecanja.

Ma plačem, na reklame plačem i cmoljim. Plačljivica sam po prirodi, ne idem u bioskop jer neće niko sa mnom obrukam ih da valja. Žmu se zakleo poslije Armagedona kojeg smo gledali u kinu njente 🥺 Izašla podbuhla, jecajući kao da me neko istukao. Zato samo gledam horore i trilere.

na ovo ... ju kad se setim

1654868526398.png

Ne, znaci da nisi raspolozena za plakanje.Komedije ti verovatno vise leze

Kada sam bio mladji mogao sam gledati bilo sta i nista nisam osecao.Sada kada vidim neku tezu scenu,suze krenu same.Mozda je sramota,sto sam musko,a reagujem tako.

Kada sam bio mladji mogao sam gledati bilo sta i nista nisam osecao.Sada kada vidim neku tezu scenu,suze krenu same.Mozda je sramota,sto sam musko,a reagujem tako.
E, primetila sam da se i meni desava, sad pod stare dane, da me cak i reklama raznezi ,moguce da me drma klimaks il luduju hormoni, nemam strucnog objasnjenja .Ali filmovi me i dalje ne rade :D

Kad sam bio mladji utuvili su mi u glavu da muskarci ne placu.Sada sam jos manje osecajan.Ionako ne gledam tuzne filmove, drame, ljubice..Trileri, i komedije
Da, to je nekako, bilo rezervisano za devojcice.Koja greska u vaspitanju...al, eto, nisu ni sve devojcice bile iste.

Da, to je nekako, bilo rezervisano za devojcice.Koja greska u vaspitanju...al, eto, nisu ni sve devojcice bile iste.
Ne vidim u cemu je problem da si pocela ovu temu.Plakanje u bioskopu nad odlutalom pudlicom, ne znaci da je osoba u stvarnom zivotu osecajna do bola.Isto tako zivotno iskustvo nam kaze da nije bas najpametnije pokazivati osecaje pred drugima

Ne vidim u cemu je problem da si pocela ovu temu.Plakanje u bioskopu nad odlutalom pudlicom, ne znaci da je osoba u stvarnom zivotu osecajna do bola.Isto tako zivotno iskustvo nam kaze da nije bas najpametnije pokazivati osecaje pred drugima
Pa, mozda sam se zapitala sta nije u redu sa mnom...

A jesi izgubila nekog bliskog dragog osetila neku zivotnu tegobu
Da

I ne bas, jer ne mogu da se povezem sa likovima iz filma kao sto to mogu u realu sa pravim osobama.
To je fazon sto nisi skoncentrisana na film nego mislis sta ima novo u telefonu
Nije ni mene doticalo dok nisam izgubio majku,pa takve scene sahrane ,suza,dece i patnje potresu

Back