Јеремић у УН заказао расправу о раду међународних трибунала

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
Вук Јеремић у УН заказао расправу о раду међународних трибунала >>> http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/1213716/Jeremić+zakazao+debatu+o+Hagu.html

Браво Јеремићу!

vuk-jeremi%C4%873.jpg

Poslednja izmena:
Вук Јеремић у УН заказао расправу о раду међународних трибунала >>>

19. новембар 2012. | 09:56 | Извор: ФоНет
ЊУЈОРК - Председник Генералне скупштине Уједињених нација (УН) Вук Јеремић заказао је за 10.април 2013.године јавну расправу у Генералној скупштини УН о улози међународних ад хок кривичних трибунала у остваривању правде и помирења између народа, указујући да је ослобађајућом пресудом хрватским генералима нанет ударац угледу УН.

Интегрални текст Јеремићевог саопштења гласи:

"Одлука Жалбеног већа Хашког трибунала у вези са операцијом 'Олуја' изазвала је разумљиво огорчење у многим деловима света.

Неспорна је чињеница да је око четврт милиона Срба прогнано са својих огњишта у свега неколико дана, а да је суд који је основан да би истражио оваква недела практично одлучио да за овај чин није било ни криваца нити одговорних.

Из тога би могло да се закључи да злочина заправо није ни било, што је у евидентној супротности са реалношћу.

Сматрам да пуно разумевање рада Хашког трибунала и његових последица мора бити доступно широкој међународној јавности, како би се омогућило да историја о томе донесе коначни суд, и како се више никада и нигде не би десило да злодело буде амнестирано и проглашено за вредност.

Због тога сам одлучио да искористим своја овлашћења, и као изабрани председник Генералне скупштине Уједињених нација у њој закажем јавну расправу о улози међународних ад хок кривичних трибунала у остваривању правде и помирења између народа.

Имајући у виду да су управо УН биле оснивач таквих судова, сматрам да је природно да се овде расправља о њиховом учинку, као и о степену испуњености њихове изворне сврхе.

Моје лично мишљење је да је одлуком Жалбеног већа Хашког трибунала нанесен ударац угледу Уједињених нација, али дозвољавам могућност да сам, као припадник народа чије је протеривање из својих домова овим чином легализовано, по овом питању донекле субјективан.

Због тога ћу дебату у ГСУН отворити за широку јавност, и у њој дозволити учешће не само државама, већ и академској заједници, истакнутим појединцима и грађанским удружењима.

Чврсто сам уверен да истинско помирење и окретање нове странице у односима између завађених народа није могуће заснивати на негацији и величању злочина, јер то у суштини представља подстицај на њихово понављање.

Зато дебату, под називом 'Улога међународног правосуђа у остваривању помирења', заказујем за 10. април 2013. године у Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку", наводи се на крају Јеремићевог саопштења.

http://www.rtv.rs/sr_ci/politika/jeremic-zakazao-debatu-o-hagu_353743.html

До 10. априла 2013. године има да буде не започет него завршен овај процес:
Međunarodni sud u Hagu najavio je podizanje pojedinačnih optužnica protiv svih živih Srba koji su učestvovali u “Oluji“ bježeći iz Hrvatske.

Tužilaštvo Haškog tribunala poslije oslobađajuće presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, odlučno je da istjera svoju pravdu do kraja, te je naloženo podizanje optužnica protiv Srba i nehrvatskog stanovništva koje je napustilo Hrvatsku.

Oni bi mogli biti optuženi po više tačaka, među kojima su iseljavnje bez razloga, kretanje u neobezbjeđenim kolonama, upravljanje motornim vozilima bez vozačke dozvole…

http://forum.krstarica.com/showthread.php/588884-HASKA-PRAVDA-U-BROJKAMA

Е Јеремићу није ли то могло мало раније?

Poslednja izmena:
Čini mi se preuranjeno. Prvo je moralo da su uradi lobiranje i da se ide na siguran ishod, jer ako ovo prođe mlako i olako tek smo ga onda zabetonirali. Ako su uspeli da izlobiraju za tri dana, svaka im čast.

U svakom slučaju, Vuk Jeremić je naša perjanica.
За тако нешто није потребно лобирање пошто већина држава у Генералној скупштини гласа контра од Америке.
Питање је што је седница заказана за 10. април 2013. године тог дана 1941. године Славко Кватерник је прогласио Независну Државу Хрватску која је починила холокауст над Србима, Јеврејима и Ромима. Само у конц. логору за истребљивање Јасеновац убијено је на средњовековни начин 700 000 људи.

За тако нешто није потребно лобирање пошто већина држава у Генералној скупштини гласа контра од Америке.
Питање је што је седница заказана за 10. април 2013. године тог дана 1941. године Славко Кватерник је прогласио Независну Државу Хрватску која је починила холокауст над Србима, Јеврејима и Ромима. Само у конц. логору за истребљивање Јасеновац убијено је на средњовековни начин 700 000 људи.

Valjda baš zato.

SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTASRAMOTA SRAMOTA SRAMOTASRAMOTA SRAMOTA SRAMOTASRAMOTA SRAMOTA SRAMOTASRAMOTA SRAMOTA SRAMOTASRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA

Vuk Jeremić sad može da zakaže i vanzemaljski skup...odluka je doneta, a on i njegova ekipa su se pobrinuli da haški tribunal dobije sve srpske generale...njegova ekipa se grlila sa Josipovićem koji sad kaže da je odluka žalbenog veća pravedna itd...ova kvazi borba za naše interese je u najmanju ruku smešna, ali po mom mišljenju čak strašna...i neko je gore napisao BRAVO JEREMIĆU...tako nam i treba, a ja kažem bravo Gotovina i Markač...mislim da sam ovom izjavom manje uvredio žrtve pogroma od našeg nam diplomate...

Inače, diplomate u Srbiji jedino što su uradili je da ODU IZ SRBIJE I SVOJU DECU IZVEDU ODAVDE...i uživaju na račun nas koji smo ostali..

Kad moja deca odrastu verujem da će ih biti sramota što pripadaju ovom narodu, a na žalost ja neću imati argumente iz novije istorije da im objasnim da to tako ne treba...kad saberš i oduzmeš jedino što nam je ostalo posle svih ovih dešavanja je da se STIDIMO SEBE SAMIH i da ako ikako možemo bar u daljem životu pokušamo da umanjimo štetu koju smo naneli našim potomcima a Boga mi i precima...

SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTASRAMOTA SRAMOTA SRAMOTASRAMOTA SRAMOTA SRAMOTASRAMOTA SRAMOTA SRAMOTASRAMOTA SRAMOTA SRAMOTASRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA

ЈЕДИНИ добар потез који је Борис Тадић (грешком, то је касније и сам изјавио) направио у животу је постављање Вука Јеремића за министра спољних послова. Прави човек на правом месту, и тада и сада. Сада се тек види колико су били смешни и злонамерни коментари о "безначајности" функције на којој се он налази. "Може му се :)" да постави овакву тему, животно важну за нас.

Vuk Jeremić sad može da zakaže i vanzemaljski skup...odluka je doneta, a on i njegova ekipa su se pobrinuli da haški tribunal dobije sve srpske generale...njegova ekipa se grlila sa Josipovićem koji sad kaže da je odluka žalbenog veća pravedna itd...ova kvazi borba za naše interese je u najmanju ruku smešna, ali po mom mišljenju čak strašna...i neko je gore napisao BRAVO JEREMIĆU...tako nam i treba, a ja kažem bravo Gotovina i Markač...mislim da sam ovom izjavom manje uvredio žrtve pogroma od našeg nam diplomate...

Inače, diplomate u Srbiji jedino što su uradili je da ODU IZ SRBIJE I SVOJU DECU IZVEDU ODAVDE...i uživaju na račun nas koji smo ostali..

Kad moja deca odrastu verujem da će ih biti sramota što pripadaju ovom narodu, a na žalost ja neću imati argumente iz novije istorije da im objasnim da to tako ne treba...kad saberš i oduzmeš jedino što nam je ostalo posle svih ovih dešavanja je da se STIDIMO SEBE SAMIH i da ako ikako možemo bar u daljem životu pokušamo da umanjimo štetu koju smo naneli našim potomcima a Boga mi i precima...

И треба да се стидиш себе. И ја те се стидим.

ЈЕДИНИ добар потез који је Борис Тадић (грешком, то је касније и сам изјавио) направио у животу је постављање Вука Јеремића за министра спољних послова. Прави човек на правом месту, и тада и сада. Сада се тек види колико су били смешни и злонамерни коментари о "безначајности" функције на којој се он налази. "Може му се :)" да постави овакву тему, животно важну за нас.

veruj mi, nije imao dobrih poteza..a buduće vreme će pokazati..Jeremić će tu svoju sednicu moći da pušta Tadiću kao Home video i da zajedno tripuju da su nešto postigli...

... Вучић ни у шали неће моћи да им присмрди, ма колико то у својим халуцинацијама желео.

Ne znam za Vucica, ali sam siguran da je Tadic sada na infuziji, a Djilas je tek skonto da mu dzaba sve pare kad je qurton za "malog" Vuka :hahaha:

Лепо од Јеремића што се ангажовао на том питању,али то се код нашег народа каже;касно Марко на Косово стиже.

Po tome ( datumu se vidi) da je Jeremic totalno nevazan lik, Srbija nema nazalost diplomatsku podrsku od Rusije jer bi mogla
da " bidne" i vanredna sednica, koliko vec sutra.

Po tome ( datumu se vidi) da je Jeremic totalno nevazan lik, Srbija nema nazalost diplomatsku podrsku od Rusije jer bi mogla
Па захваљујући Русији и Кини Вук Јеремић преседава Генералном скупштином УН.

EU donela presudu, Srbija izjavila da bez obzira na sve (bezalternativno) nastavlja svoj jedini put ka EU, a Rusija da glumi budalu i saziva vanrednu sednicu. :roll:
Mislim stvarno, da li moram da objasnjavam da je Rusija jedna ozbiljna drzava i da ne vodi svoju politiku od danas do sutra strategijom piskit cu kakit cu.

Back