Jer Vi to zaslužujete

zakon karme nema veze sa decom nego sa reinkarnacijom. zasto mesate istocnjacku ideju karme sa antickom grckom gde u tragedijama deca placaju grehove roditelja?
nema veze jedno s drugim, to sto radite lose - po zakonu karme - se samo vama obija o glavu. ono sto su vasi preci radili nema veze sa vama.

Vidi ovako: imala sam koleginicu kojoj se sviđao jedan... Taj je nije ni primećivao, tj. nije imao pojma o tome, a njoj su se svi smejali što pravi budalu od sebe... Onda se on oženio... Pa prošle godine... Pa se razveo... Ona više nije pokušavala. Sve vreme smo se lepo družile.
A onda je došlo do "užasa"! On i ja smo se zaljubili jedno u drugo, iznenada, kao grom iz vedra neba, tako da se videlo sa kilometra!
E, to nije mogla da nam oprosti, i podmetala nam je godinama neverovatne stvari, radila čak, bezuspešno naravno, na tome da bar ja izgubim posao...

Ja sam to jako teško podnosila, sama pomisao na nju me je poresala. A onda mi je jedna dobronamerna osoba rekla to o neprijateljima. Nije mi baš odmah uspelo, ali mi je, svaki put kad sam počela da se nerviram zbog njenih (...) ta misao pomogla.

pa to je klasichan trip o drugaricama... sama sam to iskusila... mislim da je to prosto zenska pricha i verovatno je vise adolescentska
ono druze se dok su obe npr zbunjene s muskima... onda jedna je cenjenija i onda ona uspe prva da nadje nesto onako lepo... ova druga niej uspela i onda ona to oseca strashno
i onda ovu svoju bivsu drugaricu vise mrzi ajd tkao da kazemo nego ako je neka treca uspela tog nekog da upeca... valjda kao neka izdaja sta znam
sad ne znam neko ce samo da se udalji, neko ce da podmece to je malo i detinjasto... ali to je bas nekako ljudski
a ove drugarice shto su kao lepe one nisu dozivele da budu ruznije pa to kao, kao ne razumeju, kao iscudjavaju se. meni je bas razumljivo. eto to je de pucaju zenska prijateljstva iz mog ugla
tako da verovatno vise opstaju kad su zene malo distancirane a ne to da su jedna drugom psihijatri.

pa to je klasichan trip o drugaricama... sama sam to iskusila... mislim da je to prosto zenska pricha i verovatno je vise adolescentska
ono druze se dok su obe npr zbunjene s muskima... onda jedna je cenjenija i onda ona uspe prva da nadje nesto onako lepo... ova druga niej uspela i onda ona to oseca strashno
i onda ovu svoju bivsu drugaricu vise mrzi ajd tkao da kazemo nego ako je neka treca uspela tog nekog da upeca... valjda kao neka izdaja sta znam
sad ne znam neko ce samo da se udalji, neko ce da podmece to je malo i detinjasto... ali to je bas nekako ljudski
a ove drugarice shto su kao lepe one nisu dozivele da budu ruznije pa to kao, kao ne razumeju, kao iscudjavaju se. meni je bas razumljivo. eto to je de pucaju zenska prijateljstva iz mog ugla
tako da verovatno vise opstaju kad su zene malo distancirane a ne to da su jedna drugom psihijatri.

Ajd' da ne dužimo, da završimo pa da se narod lepo vrati na temu...:)
Nismo bile baš tako bliske, radile smo zajedno, pa smo se i družile u vezi i oko posla... A najgore je to što je ona tada imala jedno 36-7.... :roll:
To je bila ilustracija samo, za onu rečenicu...

U vezi teme: kad nam se učini da nam se dešavaju nezasluženo loše stvari, mislim na odnose sa ljudima, razmislimo da nije u pitanju nečija zavist... Jer nema jače i trajnije strasti od zavisti.Pri tom, može neko nekome da zavidi na bilo čemu, čak i nečem što je samo umislioda ovaj ima...:roll:

Poslednja izmena:
Shto reche jedna "sinotj si zaboravila da naranish prasad, bed karma!"

Nije tachno da se sve vratja i sve platja, postavlja se pitanje shta je s ljudima koji rade dobro samo da bi im se dobro vratilo, kolko je to etichki. Kao npr ljudi koji dobrovoljno daju krv a onda psuju i urlaju kad moraju da plate participaciju "Shto sam davo krv koji moj k kad moram da platim participaciju", pa chekaj jesi li davao krv da bi bio human il da bi izvuko korist.

e pa kad tebi bude riba uzela tipa ispred nosa onda se javi a dotle budi tako kao Oh zasto na ovom svetu zlo postoji

Ama, vrarimo se natemuuuu!:roll::dash:

Čitaj ceo post, sve reči u njemu, pre nego što se uhvatiš samo na deo koji, izgleda, tebe lično svrbi. Jedno je patnja zbog neostvarene ljubavi, a sasvim drugo mržnja....
Shvati da nisam ja njoj uzela tipa ispred nosa, prošlo je jedno 10 godina od njenog neuspelog "nabacivanja", čovek se za to vreme i oženio i razveo a ona nije više ništa pokušavala! U međuvremenu je bila u dužoj vezi .. Pa prošlo par godina, pa se onda desilo da mi stupimo u vezu.. I ostali smo u braku do kraja života! I ona 30 godina to ne može da svari!:eek:

Kakav tip ispred nosa, kad nije ni imala šanse kod njega! (i ona to zna):eek:
Kad sam mu, na njegovo čuđenje što je navalila na nas, rekla da mu se ona nabacivala još pre njegovog predhodnog braka, nije mogao da veruje, toliko je nije primećivao!

I nisu muškarci beslovesna stvorenja, pa da može tek tako neko da ih otima i preotima. Nisu oni stvari.

Meni niko ne može da "preotme tipa ispred nosa", prosto zato što ja gledam da li je dopadanje uzajamno ili nije... Ako nije, onda mi ga niko i nije preoteo, jer nije ni bio moj. .Ne možeš naterati nekog da te voli.

Kad me moj prvi muž prevario, ni na trenutak nisam bila kivna na tu ženu.Nije ona ta koja je meni nešto obećala, niti potpisala kod matičara... Nikad nisam shvatila kako neko može da krivi samo treću osobu, a svog partnera, koji je glavni u tom odnosu, ne krivi?:eek:

I, to nije bio glavni deo posta, već samo ilustracija stepena i "razloga" za neviđena podmetanja, koja su trajala sve vreme našeg rada u istoj firmi. A ja sam se nervirala i kad se setim toga, zato što me je potresalo da neko može baš tako daleko da ide da mi radi o egzistenciji, sa tako banalnim ( rekla bih da je njoj bila povređena sujeta i ništa više) razlogom.
Pa mi je savet koji sam dobila pomogao : " Zamisli kako bi se tvoji neprijatelji radovali kad bi znali da se potresaš zbog njih i u njihovom odsustvu"

Poslednja izmena:
Imala sam juče raspravu na temu - sve se vraća, sve se plaća, pa rekoh da čujem šta vi mislite o tome.

Dakle, da li se i na koji način dobra dela nagrađuju, a loša kažnjavaju? Što se mene tiče, ova teorija nije tačna jer se bezbroj puta uverih u suprotno. :(

Sagovorinik je davao primere kako je ono loše što nam se dešava posledica loših stvari koje smo mi činili i obnutno.:confused:

Mislite li da ste u životu dobile šta ste zaslužile i da ljudi prolaze onako kako su zaslužili?;) Imate li osećaj da ste "nagrađene" za dobra ili "kažnjene" za loša dela? :confused:

Од добрих дела имаш моралну сатисфакцију, мир у души, самопоштовање.
Ко тражи награду, онда боље да не чини добра дела.
Ако се добро врати лошим, мислим да постоји нека космичка правда и у то сам се више пута уверио.
Лоша дела, ако си свестан да их чиниш, остаје на савести да одради своје...па, нема горе казне од савести.
***** га, штета што је немају сви... па да се убудуће уздрже од зла :lol:
Нека свако живи по својим принципима и животној философији, шта то мене брига ;)

Nisam sigurna koliko je ta recenica tacna, ali svakako je lepsi zivot ako verujemo da jeste. Moze biti podsticajno i utesno. U zivotu, neka dela budu pravedno nagradjena ,a neka ne. Nekad , mnogo vise pozanjemo,nego sto smo posejali. Mislim da je najbitnije da budemo te ''srece'' da u nasem zivotu postoji neka ravnoteza izmedju pravde i nepravde. Najsrecniji su oni ljudi u cijim zivotima postoji neka ravnoteza izmedju pravde i nepravde. Verujem, da ako covek celim svojim srcem i iz najbolje namere ucini nesto dobro, bez ocekivanja da ce mu to ikada biti vraceno (sto je danas jako tesko za vecinu nas) , neka druga strana , jednog dana oseti to, prosto pronikne u tu osobinu coveka i ucini njemu nesto dobro ne ocekujuci nista za uzvrat. Sigurna sam da se svakom od nas tako nesto desilo...Samo treba da se dobro razmisli. Kada bi zivot stalno dodeljivao nagrade za svako dobro delo , dobra dela bi se cinila samo zarad tih nagrada. A to vise nije to...

Imala sam juče raspravu na temu - sve se vraća, sve se plaća, pa rekoh da čujem šta vi mislite o tome.

Dakle, da li se i na koji način dobra dela nagrađuju, a loša kažnjavaju? Što se mene tiče, ova teorija nije tačna jer se bezbroj puta uverih u suprotno. :(

Sagovorinik je davao primere kako je ono loše što nam se dešava posledica loših stvari koje smo mi činili i obnutno.:confused:

Mislite li da ste u životu dobile šta ste zaslužile i da ljudi prolaze onako kako su zaslužili?;) Imate li osećaj da ste "nagrađene" za dobra ili "kažnjene" za loša dela? :confused:

Da. Sve nas definisalo je i definise nas i dobro i lose koje za sobom ostavljamo.

u plus, mozda.
a sta cemo sa divnim ljudima obolelim od neizlecivih bolesti sa 35 godina? sa nesrecama koje nekako uvek biraju nesrecne?
kad se desi nesto strasno, i covek pogleda nebo i kaze: zasto? cime sam to zasluzio?
bilo bi lepo da je tako. da vazi to pravilo> ako budes dobar, ako nikad nikog ne povredis, ako uvek das sve od sebe, ako si covek sa velikm c, da je to neki garant da ce zivot biti ok, i da ce sve biti ok.
ali nije.
nije tako.

u plus, mozda.
a sta cemo sa divnim ljudima obolelim od neizlecivih bolesti sa 35 godina? sa nesrecama koje nekako uvek biraju nesrecne?
kad se desi nesto strasno, i covek pogleda nebo i kaze: zasto? cime sam to zasluzio?
bilo bi lepo da je tako. da vazi to pravilo> ako budes dobar, ako nikad nikog ne povredis, ako uvek das sve od sebe, ako si covek sa velikm c, da je to neki garant da ce zivot biti ok, i da ce sve biti ok.
ali nije.
nije tako.

Sklonos nas, normalnih smrtnika je da imamo neke matematicke racunice a uticaj religije je dodatno doprineo da...se dobro nagradjuje a lose kaznjava.
Sve se nagradjuje i kaznjava u...nama. Svako takozvano dobro delo je nagradjeno onog momenta kada je i ucinjeno, nasim unutrasnjim ispunjenjem. Nista lepse i vrednije nije od tog osecaja. O kaznama nisam upucen, misljenja sam da je isti slucaj:neutral:

Sklonos nas, normalnih smrtnika je da imamo neke matematicke racunice a uticaj religije je dodatno doprineo da...se dobro nagradjuje a lose kaznjava.
Sve se nagradjuje i kaznjava u...nama. Svako takozvano dobro delo je nagradjeno onog momenta kada je i ucinjeno, nasim unutrasnjim ispunjenjem. Nista lepse i vrednije nije od tog osecaja. O kaznama nisam upucen, misljenja sam da je isti slucaj:neutral:

isti slucaj? ne razumem.

Isti slucaj...kazne: mislim da nema vece kazne od ziveti sa osecajem da smo svesno nesto negativno uradili.
Inace, verovati u "nagradu ikaznu" bukvalno, je za mene povezano jako puno sa sujeverjem i predrasudama ili...zasluga naseg subjektivno usmerenog odgoja:neutral:

tema je : da li su dogadjaji u zivotu medjusobno povezni u smislu medjusobne uzrocnosti.
ja smatram da nema medjusobne uzrocnosti, i da ni dobro ni zlo nisu medjusobno povezani. za dobro mislim da je upravo tako kako si rekao> osecaj ispunjenosti je dovoljan, ali i sto puta se potvrdilo ovo sto vila rece> dobro je nekim cudom povezano, i trazi i inspirise jedno drugo..
zlo, s druge strane, ili nesreca, ili kako god..ne mislim da je icim uzrokovana.
da, dobri ljudi ce imati grizu svasti, i to ce im biti kazna.
ali losi?oni nece spoznati da su napravili nesto lose. a kamoli da ce imati neko grizodusje, sto bi rekli braca..
sem toga, toliko se losih stvari desilo sasvim neduznim ljudima (bolesti, silovanja, ubistva, razni drugi zlocini)..kazu, dug iz prethodnog zivota. mozda, ako verujes u vise zivota.:)
ja mislim da je sve sasvim jednostavno.
zivot je anarhija.:)

Back