Jer Vi to zaslužujete

smaki*

Elita
Poruka
15.961
Imala sam juče raspravu na temu - sve se vraća, sve se plaća, pa rekoh da čujem šta vi mislite o tome.

Dakle, da li se i na koji način dobra dela nagrađuju, a loša kažnjavaju? Što se mene tiče, ova teorija nije tačna jer se bezbroj puta uverih u suprotno. :(

Sagovorinik je davao primere kako je ono loše što nam se dešava posledica loših stvari koje smo mi činili i obnutno.:confused:

Mislite li da ste u životu dobile šta ste zaslužile i da ljudi prolaze onako kako su zaslužili?;) Imate li osećaj da ste "nagrađene" za dobra ili "kažnjene" za loša dela? :confused:

Ne mislim da u zivotu svako na kraju dobije ono sto zasluzi,zivot je mnogo slozeniji.......

Mnogima bi zivot bio podnosljiviji kada se ne bi bavili time.
Treba se od srca radovati lepom,istrpeti lose bez trazenja krivaca i ne analizirati tudje zivote.
Prihvatam da nekad i losi prodju dobro,pozivajuci se na neku pravdu bismo samo sebi zagorcali dane naseg zivota.

Nema pravde na ovom svetu ali nas to ne sme spreciti da ostanemo ljudi.....

Poslednja izmena:
Uh zaebano je to..setim se uvek na supljoj steni kad sam nekim shtencima kupio mleko..i krenem nazad probusi mi se guma na trn..:evil:i tako vise puta nekom nesto dobro uradim a vrati mi se lose..procentualno kad sam bio alav mnogo mi je dobro islo i ono para na paru ide..i kad sam nesto capio nista lose mi se nije desilo..tako da sam ipak za ono uzimaj sakom i kapom 1 je zivot

Imala sam juče raspravu na temu - sve se vraća, sve se plaća, pa rekoh da čujem šta vi mislite o tome.

Dakle, da li se i na koji način dobra dela nagrađuju, a loša kažnjavaju? Što se mene tiče, ova teorija nije tačna jer se bezbroj puta uverih u suprotno. :(

Sagovorinik je davao primere kako je ono loše što nam se dešava posledica loših stvari koje smo mi činili i obnutno.:confused:

Mislite li da ste u životu dobile šta ste zaslužile i da ljudi prolaze onako kako su zaslužili?;) Imate li osećaj da ste "nagrađene" za dobra ili "kažnjene" za loša dela? :confused:

KAd se malo dublje zamislim mislim da sam nagradjena svim dobrim stvarima, i to nečim što sam tako dugo želela. A i da nisam, ne mogu da budem zla, šta ću kad nisam takva

,,......... ako me se sete, sete, ako ne, nikom ništa, to je bila moja dužnost!"

Uglavnom se nagradjuju losa dela.....dobra bas bas retko.

Ne treba da očekujemo nagradu baš za sve što mi mislimo da smo dobro učinili, jer to ne "radi" na taj način - mi nešto učunimo, a neko to tamo uknjiži i sleduje nam nagrada (onakva kakvu je mi zamišljamo).

Duševni mir je sam po sebi velika nagrada... Kao i dobri ljudi koje srećemo u životu - njih nebi ni mogli sresti da činimo loša dela - bežali bi od nas, a i mi ih ne bi cenili već bi ih gledali kao moguće "ovce za šišanje".
Oni koji koji imaju korist od loših dela nisu nagrađeni... Samo su izvukli trenutnu korist i to je sve.
Međutim, oni duševni mir nemaju, to i čine zato što ga nikad i nisu imali, a i nemaju pojma da tako nešto postoji. Uvek osećaju samo nemir i nezadovoljstvo koje ih nagoni da čine to što čine, a čime dobijaju lažni osećaj moći, neverovatno kratkotrajan, a onda opet "Jovo nanovo" , grabe neku korist za sebe i tako u krug.
Njihova "kazna" se i sastoji u tome što nemaju nikad, ni trena, duševni mir, ne znaju za radost života, zadovoljstvo (osim tenutnog), osećaj sreće što su živi i zdravi...

Poslednja izmena:
Moje misljenje je da je recenica SVE SE VRACA SVE SE PLACA dosta tacna (cak sam i ja rekla svojim roditeljim da ako hocu nesto da istetoviram- to ce biti bas ta recenica :roll:)
Imala sam nekoliko situacija u zivotu u kojima sam se povukla i pomislila da ce ta osoba SAMA dobiti ono sto je zasluzila i stvarno je tako bilo..
Ali, opet, mislim da se MENI nije vratilo ono dobro koje sam cinila..
Ne znam, zivot je toliko slozen i komplikovan, medjuljdski odnosi su se u danasnje vreme promenili, tako da je bas- bas sve relativno... :think:

Ne verujem ni u ludilu da se dobro vraca dobrim a zlo zlim ali se ponasam kao da verujem. Nemam pojma zasto!

Pa znas kako, vratilo mi se i dobro i lose...i mogu da govorim samo u svoje ime.

Dobro koje vidimo kao nagradu za druge je relativno...a zavist tu ima najvecu ulogu

Takodje i lose koje ne stize one druge, je opet relativno, to je samo oblik kazne koji im mi zelimo,
a ne vidimo da se desava, pa smatramo da nisu kaznjeni.

Sta je za nekoga dobro a sta lose mogu da definisu samo oni.

Ja znam da ako cinis dobro, vratice se...nije to prosta jednacina, vratice se mozda kroz druge oblike pomoci, kroz druge ljude.
Nije to trgovacki pazar ja tebi toliko, ti meni toliko, sad smo kvit.

Sto se tice zivtonih nepravdi, kazu ljudi da ti Bog, zivot, sudbina, ko god, nece dati teret koji ne mozes da nosis.
i istina je, nesposobni uvek nadju ko ce ih nositi na ledjima, pocev od zivotinja i simbioza, pa do ljudi.
A oni spoosbni uvek tegle duplo.
Ali to je jednostavno tako.

Samo ne treba dozvoliti ogorcenju da zavlada, jer samo sebi stetimo...zivot i lepe stvari nepovratno prolaze, dok je nama nos zaboden u tefter, belezeci nepravde.

Ja sam mislila da je tema Loreal- posto vi to zasluzujete :lol:

Ne verujem da svako dobije ono sto zasluzi, posto to jednostavno nije tacno u praksi.
Nemam utisak da sam nagradjena za dobra dela niti kaznjena za losa (mada i nisam svesna svojih losih dela, tj nemam namernih losih dela..)

ALi verujem da koliko se boris za sebe, koliko verujes u sebe i koliko si uporan, toliko ces i uspeti. I ako nesto dovoljno jako zelis, ostvarices. Jer ces se boriti svim snagama da to ostvaris.

Definitivno se sve kad-tad vrati. I dobro i lose. Na ovaj ili onaj nacin. Pre ili kasnije. Nebitno. Ali definitivno sve dodje na svoje. ;)

Ако доста радиш на себи, прије или касније ће ти се то врати и у позитивном смислу. Ако си лијен, прије или касније ћеш платити цијену.

Ако си говнарчић, неком ћеш се замјерити, а тај ће ти кад тад вратити. Ако си добар, неко ће ти приеј или касније помоћи.

А неки као говнари проживе живот и дјелује да им ништа не фали... Ипак, говнарско стање духа уништава и деградира... тако да је највећа казна по њих саме, заправо, то што су говнари.

Доброг човјека могу газити до изнемоглости, али он ту плаћа цијену што је кукавица и што не смије да се супротстави. Његова доброта је и израз слабости према злу. Тако да се и њему кукавичлук враћа у негативном смислу.

Ако доста радиш на себи, прије или касније ће ти се то врати и у позитивном смислу. Ако си лијен, прије или касније ћеш платити цијену.

Ако си говнарчић, неком ћеш се замјерити, а тај ће ти кад тад вратити. Ако си добар, неко ће ти приеј или касније помоћи.

А неки као говнари проживе живот и дјелује да им ништа не фали... Ипак, говнарско стање духа уништава и деградира... тако да је највећа казна по њих саме, заправо, то што су говнари.

Доброг човјека могу газити до изнемоглости, али он ту плаћа цијену што је кукавица и што не смије да се супротстави. Његова доброта је и израз слабости према злу. Тако да се и њему кукавичлук враћа у негативном смислу.

Da li je to kazna ako oni nisu svesni da su govvnari? :think: To je ono što me podstaklo da otvorim temu. Ako su nesvesni toga, onda ih i ne dotiče, zar ne? ;)

Definitivno se sve kad-tad vrati. I dobro i lose. Na ovaj ili onaj nacin. Pre ili kasnije. Nebitno. Ali definitivno sve dodje na svoje. ;)

Kako onda čovek da zna? Npr, zgaze nekog kola zato što je smestio otkaz kolegi? Ili, neko celog života smešta drugima, a onda mu se rodi dete s nekom urođenom manom, pa lljudi komentarišu da je to kazna zato što je bio loš. Ovo su neki primeri koje znam i koje ljudi tumače kako ih tumače. Mada, ima li veze "posledica" sa "uzrokom"?

Kako onda čovek da zna? Npr, zgaze nekog kola zato što je smestio otkaz kolegi? Ili, neko celog života smešta drugima, a onda mu se rodi dete s nekom urođenom manom, pa lljudi komentarišu da je to kazna zato što je bio loš. Ovo su neki primeri koje znam i koje ljudi tumače kako ih tumače. Mada, ima li veze "posledica" sa "uzrokom"?

ja ne posmatram zivot tako.mislim da se na neki nacin tvoja dobrota visestruko isplati,ali zivot je sazdan i od boli koju nose bolesti,smrt,nesretni slucajevi.to nema veze sa tim da li si ti u zivotu cionio dobro ili zlo.

Da li je to kazna ako oni nisu svesni da su govvnari? :think: To je ono što me podstaklo da otvorim temu. Ako su nesvesni toga, onda ih i ne dotiče, zar ne? ;)

Tesko da nisu svesni. Mislim da vecina zna sta radi, mada pokusavaju sami sebe da lazu. ;)

Ne znam ti pametno odgovoriti na ovo pitanje, jer je slicno kao pitanje da li postoji Bog. Ili verujes u to, iako ga nisi nikad videla...ili jednostavno ne verujes. Svako onako kako misli tj. kako mu odgovara. ;)

О томе сам и ја некад размишљао да је из њихове тачке свеједно и да се осјећају супер.

Али није тако. Хистерични су то животи, без радости. А сваки човјек тражи топлину. Они је не добијају. Говнари су неспособни да успоставе добар однос, као крава преживају, а свјесни су да не би требали бити крава...

Ако дођу до моћи, то их задовољава... доминација.. али је и брзо губе... а онда ће свако да пишки по њима... Још кад сконтају да нису ни моћни, да могу да нахебу лако ако крену у напад... какви су тек мишеви...

Back