Jelovnik od 1.200 kcal dnevno...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za sredu nemam slike, ali doručak isto, za ručak izmerila, pojela par zalogaja, stigao mi ugalj, pa posle sam morala da krenem. Uveče završila, u međuvremenu popila kafu, pojela bananu. Još sam jela smokve, pila čaj i ostalo mi je oko 150 kcal slobodno, a znam da to ne valja, jer sam ispod donje granice, ali danas će biti bolje.

Držim se, manje-više pod kontrolom. S tim da sam danas malo slobodnije brojala jer sam imala fizičku aktivnost u obliku ubacivanja uglja u podrum.
Evo ručka od četvrtka i danas, juče nisam slikala.

Prilozi

• IMG_20210902_123606.jpg
    IMG_20210902_123606.jpg
    203,5 KB · Pregleda: 17
  • IMG_20210904_154102.jpg
    IMG_20210904_154102.jpg
    169,7 KB · Pregleda: 16
Poslednja izmena:
Ne bih se ja tu nesto posebno opterecivala i brojala kalorije.
Osnovno hleb svesti na minimum ili izbaciti kao i slatkise, dakle proste secere eliminisati, voce konzumirati umereno jer je to nesto sto nam pored povrca daje neophodne vitamine i minerale. Ja zaista ne znam da se neko od voca ugojio, narocito jabuke su dobre. Kada ti se jede nesto slatko, slobodno uzeti kasicicu meda. A dan bih zapocela s jednim napitkom koji bas sagoreva kalorije: pola limuna (moze i jedan limun ko voli kiselo), pola grejpa, jedna pomorandza, iscediti to i dobije se otprilike jedna casa napitka, ili kome vise prija, a provereno topi masnoce i cisti organizam od svega - jabukovo sirce, dve supene kasike jabukovog sirceta i kasicicu meda razmutiti u casi vode.
Takodje i unos tecnosti je vazan, kada god ti se pije voda piti limunadu, ne mora da bude to jaka limunada.

Poslednja izmena:
Ne bih se ja tu nesto posebno opterecivala i brojala kalorije.
Osnovno hleb svesti na minimum ili izbaciti kao i slatkise, dakle proste secere eliminisati, voce konzumirati umereno jer je to nesto sto nam pored povrca daje neophodne vitamine i minerale. Ja zaista ne znam da se neko od voca ugojio, narocito jabuke su dobre. Kada ti se jede nesto slatko, slobodno uzeti kasicicu meda. A dan bih zapocela s jednim napitkom koji bas sagoreva kalorije: pola limuna (moze i jedan limun ko voli kiselo), pola grejpa, jedna pomorandza, iscediti to i dobije se otprilike jedna casa napitka, ili kome vise prija, a provereno topi masnoce i cisti organizam od svega - jabukovo sirce, dve supene kasike jabukovog sirceta i kasicicu meda razmutiti u casi vode.
Takodje i unos tecnosti je vazan, kada god ti se pije voda piti limunadu, ne mora da bude to jaka limunada.
Med je skoro cista saharoza, malo je neobicno izbaciti secere a uvoditi med.
Sok od limuna,grejpa na prazan zeludac (ako je cist sok) a i ispijanje limunade umesto vode je put koji sigurno vodi u gastritis ili cir na zelucu.
Nije topljenje masnoca prioritet bas toliki da bi se ugrozavalo zdravlje na drugoj strani.
A inace znam licno primer, devojka mladja od 30 godina se popravila 7 kg za mesec a jela je iskljucivo jabuke i kefir, i to normalne kolicine, nekoliko jabuka i litar kefira na dan. Svaki organiam je poseban i drugaciji, nema univerzalnog pravila.

A inace znam licno primer, devojka mladja od 30 godina se popravila 7 kg za mesec a jela je iskljucivo jabuke i kefir, i to normalne kolicine, nekoliko jabuka i litar kefira na dan. Svaki organiam je poseban i drugaciji, nema univerzalnog pravila.
Litar kefira dnevno svakako nije "normalna kolicina". Samo taj kefir je 700 kalorija.

Jela je samo to 30 dana - dorucak- ruca- vecera?

Koliko jabuka?

Svaki organizam je drugaciji ali priznaces da debeli ljudi nisu vecinom debeli jer jedu samo jabuke.

Litar kefira dnevno svakako nije "normalna kolicina". Samo taj kefir je 700 kalorija.

Jela je samo to 30 dana - dorucak- ruca- vecera?

Koliko jabuka?

Svaki organizam je drugaciji ali priznaces da debeli ljudi nisu vecinom debeli jer jedu samo jabuke.
400-600 kalorija, ovde kefir nije zasladjen niti sa dodacima. A ja kefir ili jogurt pijem isto tako, minimum mi je pola litre dnevno :)
Da, jela je samo to,probala da skine par kila viska pre neke svadbe, i ceo teren je muljala samo 3-4-5 jabuka, ne krupnih, domacih i kefir. Na kraju se ispostavilo da se popravila,iako je kako rekoh bila na terenu, radila.
Ovo sam naveo kao jedinstven primer za koji sam cuo, ali da je svaki organizam za sebe... I ne prija svakome isti nacin ishrane. Ja licno koliko god da jedem, ako posle obroka pojedem jabuku, gladan sam posle sat, maksimum dva ponovo.

400-600 kalorija, ovde kefir nije zasladjen niti sa dodacima. A ja kefir ili jogurt pijem isto tako, minimum mi je pola litre dnevno :)
Da, jela je samo to,probala da skine par kila viska pre neke svadbe, i ceo teren je muljala samo 3-4-5 jabuka, ne krupnih, domacih i kefir. Na kraju se ispostavilo da se popravila,iako je kako rekoh bila na terenu, radila.
Ovo sam naveo kao jedinstven primer za koji sam cuo, ali da je svaki organizam za sebe... I ne prija svakome isti nacin ishrane. Ja licno koliko god da jedem, ako posle obroka pojedem jabuku, gladan sam posle sat, maksimum dva ponovo.
Ja ne verujem u tu njenu pricu.

Ja ne verujem u tu njenu pricu.
Ja verujem,nema razlog da me laze, proslo je vreme od toga. I dan danas izbegava voce zbog toga, ima neki poseban metabolizam... Drzi strogu dijetu, ide na neki vodeni aerobik i vozi biikl, i jedva skine 3 kg prvi mesec. Hormni u redu,sve zivo proveravala, i globalno zdrava potpuno.
Meni je najjaca bivsa komsinica koja je uvek imala 90+kg. Pada u nesvest od dijeta, a kad je iznerviraju pojede veknu hleba i kilogram slanine, uz salatu naravno :D A nervirala se vrlo lako,moram priznati.

Prošle su dve nedelje, u minusu sam oko dva i po kg. Malo sam merila, brojala, malo sam otprilike, jer zbog raznih obaveza nisam stizala. Ali sam zadovoljna.

Protekle nedelje, uglavnom sam doručkovala kafu ili dve, jer sam bila van kuće do 13h. Jednog dana, nazovi doručak je bio ovakav. Uglavnom, ništa nisam izbacila, samo sam korigovala gramažu. Pa videćemo....

IMG_20210907_114824.jpg

Мој директор поручује оброк кутију. Стиже му таман за прву ужину са којом почиње то паковање, има ручак, другу ужину, вечеру и доручак за сутрадан. Све то је око 2000 динара. Ко је у режиму, а не стиже да спрема, то уопште није лоша опција.

danas sam pojela neke grickalice i zezalice i dogurala sam do 900 kalorija a jos nisam ni rucala :zcepanje:

Inace otkako sam smanjila kalorijski unos na 1200 (vec par meseci) opada mi kosa.

Sad masiram nekim uljem (djumbir i svasta jos nesto...) valjda ce se popraviti.:zaljubljena:
Probaj da u sampon dodas ulje od cajevca (cajnog drveta ili kako ga vec zovu). Meni je kosa prestala da opada a i svrab mi je nestao od lose vode.....
Мој директор поручује оброк кутију. Стиже му таман за прву ужину са којом почиње то паковање, има ручак, другу ужину, вечеру и доручак за сутрадан. Све то је око 2000 динара. Ко је у режиму, а не стиже да спрема, то уопште није лоша опција.
To jedino kad bi neko krio kutiju od mene... Ja kakvo sam prase do rucka bih sve pojeo.

nasla- porucila :lol:
17juana
pa da vidimo
Meni su preporucili, ovde gde sam ja voda katastrofalno losa. Svi se zale da ih nesto svrbi, osipamo se... I posle 3-4 pranja mi se svrab smanjio a posle jos toliko i nestao (perem kosu svaki dan inace). Cak moze da se koristi za rane, ako nisu otvorene, urasle nokte de se ne gnoje...
A jedva me naterase da probam. :)

Back