Јелена Малешевић - лажни археолог

Šta nije moguće? Rekla mi je da je spremila ili magistarski rad ili doktorat. I da je diplomirala arheologiju. Čak i ako je studirala i bila na iskapanjima, a nije diplomirala, opet se može nazivati arheologom.

Nije moguće da neko studira master pre 2006. godine.

To je došlo tek sa Bolonjom.

Moguće. Davno sam bio kod nje, ima 7, 8 godina, kad mi je o tome pričala. Moguće da je master.

Nije moguće da neko studira master pre 2006. godine.

To je došlo tek sa Bolonjom.

Kad kažem master, mislim na magisterij. Suština cijele ove polemike je da je ona završila arheologiju (osim ako nije lagala), da je pripremala daljnje školovanje u vidu magisterija ili doktorata. Ako i nije diplomirala, može za sebe reći da je arheolog, jer studirala arheologiju, došla do 4. godine, bila uključena u iskapanja na važnim lokalitetima. Jedino se u tom slučaju ne smije predstavljati kao diplomirani arheolog.

Kad kažem master, mislim na magisterij. Suština cijele ove polemike je da je ona završila arheologiju (osim ako nije lagala), da je pripremala daljnje školovanje u vidu magisterija ili doktorata. Ako i nije diplomirala, može za sebe reći da je arheolog, jer studirala arheologiju, došla do 4. godine, bila uključena u iskapanja na važnim lokalitetima. Jedino se u tom slučaju ne smije predstavljati kao diplomirani arheolog.

Pa pa tako se predstavlja u javnosti. Eno, u prvoj objavi ove teme, kod Vuka Rosandića na X22.

Evo, da ne bude da se držimo samo tako alternativnih medija, bilo je čak i na javnom servisu:

Да уметност превазилази простор и време потврђују Јеленина уметничка дела јер се у њеним визијама преплићу прошлост, садашњост и будућност. Док као дипломирани археолог инспирацију налази у најраскошнијој праисторијској култури, као уметник комуницира са универзумом и неким далеким светом научне фантастике.

https://www.rts.rs/tv/rts2/5161272/srbija-na-vezi-jelena-malesevic-na-nedelji-mode-u-parizu.html

Jelena Malešević je završila arheologiju, istraživala arheološke lokalitete, spremala doktorat, ali je zbog jadnog stanja u kojoj se srpska arheologija nalazi, odustala i počela se baviti modom. Postala je modni kreator i oblačila najveće svjetske zvijezde. Nikad nije prestala čitati arheološku literaturu i istraživati, ali sada kao nezavisan istraživač.

Vidim da je @NickFreakyrgios lupio palac, ali ovo je u kontradikciji sa tvrdnjama koje je on izneo na forum na istu temu.

Дакле сви су сада међу покојнима укључујући сада и Драгослава Срејовића једина која је преживела злоћудни тумор мозга је Јелена Малешевић која се већ пре тога почела да се повлачи јер је родила дете рано са двадесет и кусур и није могла оставњати дете и ићи на терене од месец дана са друге стране ове трагедије су обликовале њен живот у другом правцу да је желела да оде.

Po tvrdnjama koje je Nik izneo, ona je postala vrlo mlada majka i to je razlog zašto se povukla iz sveta arheologije (zbog zahtevnosti terenskog rada).

Dakle, iz privatnih razloga, a ne zbog tadašnjeg stanja u srpskoj arheologiji.

[
Vidim da je @NickFreakyrgios lupio palac, ali ovo je u kontradikciji sa tvrdnjama koje je on izneo na forum na istu temu.

Po tvrdnjama koje je Nik izneo, ona je postala vrlo mlada majka i to je razlog zašto se povukla iz sveta arheologije (zbog zahtevnosti terenskog rada).

Остао си дужан за одговоре које избегаваш а неког оптужујеш за лаж?!?
А ти као доказани лсжов не износиш порекло информација?
Чему тема и они постови на другој теми кад не можеш да оправдаш порекло својих тврдњи и оптужби ево већ други дан?

Остао си дужан за одговоре које избегаваш а неког оптужујеш за лаж?!?
А ти као доказани лсжов не износиш порекло информација?
Чему тема и они постови на другој теми кад не можеш да оправдаш порекло својих тврдњи и оптужби ево већ други дан?

Ja sam tebi već postavio pitanje; nema odgovora.

Koje tačno informacije?

Нису тврње већ опис који знам не прецизно у години којој и како...Дакле тврдња је нешто друго што си ти изнео и сад још само порекло тих информација јер би глупо било зад закључити да си измислио?
(Не знам зашто не бих био изненађен ни мало)

Нису тврње већ опис који знам не прецизно у години којој и како...Дакле тврдња је нешто друго што си ти изнео и сад још само порекло тих информација јер би глупо било зад закључити да си измислио?
(Не знам зашто не бих био изненађен ни мало)

Da, znaš i to precizno u kojoj godini. Pa kačio si već na forum:

Nani je preminuo malo pred moj porodjaj , 1996./ te godine

Nani je umro u avgustu 1996. godine. Što će reći da bi trebalo da se, po tome, ona porodila tad negde, u avgustu li septembru te godine.

Stvarno ne znam šta treba da ti znači to „nije tvrdnja, već opis“. :D

Da, znaš i to precizno u kojoj godini. Pa kačio si već na forum:

Nani je umro u avgustu 1996. godine. Što će reći da bi trebalo da se, po tome, ona porodila tad negde, u avgustu li septembru te godine.

Stvarno ne znam šta treba da ti znači to „nije tvrdnja, već opis“. :D
У Благотину је прва или друга година.
Поента питања не прави се глуп одакле потичу информације да је слагала за Нанијеву смрт!?
Да је Нани умро у хотелу Вук у Врњачкој бањи?
Да је имао 5 срчаних удара?

Јер ако не пружиш доказе за то, тема нема смисла већ је једно брутално помије.
Сад што то тренутно није кажњиво не значи да неће бити и да ћеш бити цео живот под Вучићевим патронатом.

Поента питања не прави се глуп одакле потичу информације да је слагала за Нанијеву смрт!?

Сад што то тренутно није кажњиво не значи да неће бити и да ћеш бити цео живот под Вучићевим патронатом.

Da li možeš da mi objasniš zašto tražiš da dostavim neke dokaze, a sam se ljutiš i braniš ljudima da tebe pitaju poptuno istu stvar koju ovde iznosiš? Više od 10 pitanja si na susednoj temi izignorisao; iako ti je i 5 puta bilo postavljeno pitanje, jedina reakcija sa tvoje strane je bila da niko to ne sme tebi da radi.

E sad, pošto sam taman čekao da se nađe situacija u kojoj su uloge obrnute, da čujemo, lepo, tvoje obrazloženje. Zašto niko tebe ne sme da pita tako nešto, a ti smeš druge?

Čime opravdavaš takve duple aršine? Zar nije to barem malkice licemerno; sebi dopuštaš nešto, a drugima ne?

Da li možeš da mi objasniš zašto tražiš da dostavim neke dokaze, a sam se ljutiš i braniš ljudima da tebe pitaju poptuno istu stvar koju ovde iznosiš? Više od 10 pitanja si na susednoj temi izignorisao; iako ti je i 5 puta bilo postavljeno pitanje, jedina reakcija sa tvoje strane je bila da niko to ne sme tebi da radi.

E sad, pošto sam taman čekao da se nađe situacija u kojoj su uloge obrnute, da čujemo, lepo, tvoje obrazloženje. Zašto niko tebe ne sme da pita tako nešto, a ti smeš druge?

Čime opravdavaš takve duple aršine? Zar nije to barem malkice licemerno; sebi dopuštaš nešto, a drugima ne?
Оптужиш неког без доказа?
Питаш зашто тражим доказе?
Сутра отвори тему да је неко убио неког без доказа?
Прво ја никог нисам оптуживао да бих давао доказе а ти си оптужио неког да лаже!

Дакле ако немаш доказе најмање што могу учинити да сазовем модерацију да се тема брише или премести без доказа у неко слободно новинарство или мистерије.

Дакле ако немаш доказе најмање што могу учинити да сазовем модерацију да се тема брише или премести без доказа у неко слободно новинарство или мистерије.

Пошто се она представља као археолог, тема је ту гдје треба бити. Друга ствар је то што постављач теме мисли да је лажни археолог из очигледног разлога јер је нема на списковима дипломираних студената. То не бих довео у питање да она није вишеструко слагала на наше научнике, па се тако и јавила сумња и у њену диплому. Кристално јасно је постало да она није археолог оног момента када је колега окачио спискове.

Шта ти мислиш, да су је заборавили ставити на списак? :D

Poslednja izmena:
Оптужиш неког без доказа?
Питаш зашто тражим доказе?
Сутра отвори тему да је неко убио неког без доказа?
Прво ја никог нисам оптуживао да бих давао доказе а ти си оптужио неког да лаже!

Jesi li ti svestan kakve si, i to prilično ozbiljne, optužbe ti izneo? I celi niz krivičnih dela je bio pomenut. Rekao si da je Nani nezakonito otišao da otvori sondu u Blagotinu pravo iz bolnice da bi uzeo uzorak i onda dobio srčku i umro.

Нема никакве зоне сумрака човек имао бајпас изашао из болнице отишао на локалитет сам да пробуши неку сонду и узме узорак јер био затрпан. Одсео је код својих рођака негде у близини и ту је добио срчку и умро.

Napisao si da je uzrok Nanijeve smrti srčani udar koji je dobio zbog zatrpavanja Blagotina:

Имамо смет Нанија једног од бољих археолога за праисторију и који је морао да затрпа Благотин који је тек откопао велико откриће града са урбанистичким планом који је одмах морао бити затрпан. Нани се због овога суочио са срчана удара. Један га је докрајчио баш када се оглушио на команду и самостално почео истраживати локалитете суочио се са другим срчаним ударом и умро са мислим 45 година.

Potom si i kopirao reči Jelene Malešević, koje sadrže i još eksplicitnije optužbe:

[citat Jelene Malešević] Zbog ogromne nepravde pa čak I odsustva reakcije Nanijevih kolega koje su prećutno posmatrale bukvalno ubistvo Svetozara Stankovića Nanija

Dakle, ovde govorimo o tvrdnjama da je Nani bi, navodno, doslovno ubijen.

Zamolio bih te da ne pokušavaš da prikazuješ kao da tvrdnje koje si ti izneo nisu nemerljivo ozbiljnije i kontroverznije od bilo čega drugog na toj temi. Pričamo ovde o smrti čoveka, za šta su ovde u najdirektnijem smislu ovde optuženi ljudi da su odgovorni. Stvarno te molim da se ovde ne praviš kao da je to (u ikakvom smislu) manje ozbiljno od dovođenja u pitanje nepotvrđenih tvrdnji neke osobe.

Poslednja izmena:

Nisam napisao hotelu. Nisam pružio odmah odgovor, kako bi ti malo na sopstvenoj koži osetio kako izgleda tvoje ponašanje (uradio sam nešto slično onomeć što radiš i ti; samo izbegavao pitanje...doduše, nije baš skroz isto, jer se nisam ljutio i prozivao te kako imaš pravo da uopšte postaviš pitanje).

Nani je umro kod jednog svog izuzetno prisnog prijatelja, kod Ace Vuka. Otišao je kod njega da umre, jer je predosećao da mu se bliži kraj i preminuo je praktično na njegovim rukama. Nije imao srčani udar, neko ga je srce konačno izdalo, jer je radilo suzenog kapaciteta (bilo je čudo da je uopšte funkcionisalo). On se i starao o njemu, vozio ga u kraljevačku bolnicu.

Nani je bio jako lošeg zdravlja; nije pazio na sopstveno zdravlje. Imao je mnogo poroka; praktično je bio medicinsko čudo što je uopšte bio i živ. Suštinski nikada nije prežalio smrt svog sina i to ga je odvelo u jako mračne vode kojima pokušavao da makar na momente zaboravi najveću tragediju koju čovek može da doživi.

Pozivati se na Nanijev tragičan život i način na koji je okončao sa namerom da se pothranw teorije zavere oko toga, zloupotrebljavajući njegov zdravstveno stanje, nije samo bezobrazno. To je nešto drastično gore od toga. To je bukvalno i maliciozno (ono primer čiste zlobe, one za koju je jako teško pronaći objašnjenje).

A na kraju, izdvoj samo 30 sekundi da probaš da porazmisliš kako bi izgledalo da ti tvoj najbolji prijatelj umre na tvojim rukama i nekoliko decenija kasnije pojavi se neka Jovana Somnabulić i krene da priča kako je jedna od njegovih najboljih prijateljica i sve i svašta o njegovom životu. Ne pitam te uopšte da napišeš ovde svoje osećaje. Nebitno je; samo izdvoj momenat da porazmisliš kako bi se ti osetio, šta bi o toj osobi mislio i kakav šok, bes i ljutnju bi gajio (i to posebno ti, koji znaš koliko umeš da budeš ishitren i emotivan). I koliko bi se samo pitao zašto radi to što radi ta osoba, pokušavajući da nađeš neko obrazloženje...jer osoba koja radi to što radi, ne odaje počast Naniju. Ne pomaže njegovom pamćenju. Već čini nepravdu.

Poslednja izmena:
комуницира са универзумом и неким далеким светом научне фантастике.
boring-unimpressed.gif

Nisam napisao hotelu. Nisam pružio odmah odgovor, kako bi ti malo na sopstvenoj koži osetio kako izgleda tvoje ponašanje (uradio sam nešto slično onomeć što radiš i ti; samo izbegavao pitanje...doduše, nije baš skroz isto, jer se nisam ljutio i prozivao te kako imaš pravo da uopšte postaviš pitanje).

Nani je umro kod jednog svog izuzetno prisnog prijatelja, kod Ace Vuka. Otišao je kod njega da umre, jer je predosećao da mu se bliži kraj i preminuo je praktično na njegovim rukama. Nije imao srčani udar, neko ga je srce konačno izdalo, jer je radilo suzenog kapaciteta (bilo je čudo da je uopšte funkcionisalo). On se i starao o njemu, vozio ga u kraljevačku bolnicu.

Nani je bio jako lošeg zdravlja; nije pazio na sopstveno zdravlje. Imao je mnogo poroka; praktično je bio medicinsko čudo što je uopšte bio i živ. Suštinski nikada nije prežalio smrt svog sina i to ga je odvelo u jako mračne vode kojima pokušavao da makar na momente zaboravi najveću tragediju koju čovek može da doživi.

Pozivati se na Nanijev tragičan život i način na koji je okončao sa namerom da se pothranw teorije zavere oko toga, zloupotrebljavajući njegov zdravstveno stanje, nije samo bezobrazno. To je nešto drastično gore od toga. To je bukvalno i maliciozno (ono primer čiste zlobe, one za koju je jako teško pronaći objašnjenje).

A na kraju, izdvoj samo 30 sekundi da probaš da porazmisliš kako bi izgledalo da ti tvoj najbolji prijatelj umre na tvojim rukama i nekoliko decenija kasnije pojavi se neka Jovana Somnabulić i krene da priča kako je jedna od njegovih najboljih prijateljica i sve i svašta o njegovom životu. Ne pitam te uopšte da napišeš ovde svoje osećaje. Nebitno je; samo izdvoj momenat da porazmisliš kako bi se ti osetio, šta bi o toj osobi mislio i kakav šok, bes i ljutnju bi gajio (i to posebno ti, koji znaš koliko umeš da budeš ishitren i emotivan). I koliko bi se samo pitao zašto radi to što radi ta osoba, pokušavajući da nađeš neko obrazloženje...jer osoba koja radi to što radi, ne odaje počast Naniju. Ne pomaže njegovom pamćenju. Već čini nepravdu.
Ja не капирам шта ти уопште желиш да кажеш?
На пример тебе неко овде хебе по форуму и сат трећа особа каже Славену777 су се ругали на форуму!

Е које је то непоштовање и малициозност те особе према Славену777 јер је рекла како му се НикФрик ругао да је дерпе и свашта нешто?

Дакле НикФрик није крив ја се ту потпуно слажем са тобом али особа која је то препричала е она је крива и она се заправо руга??!?

ОК!

Да не улазим у небулозу од кога потиче та информација ниси одговорио? Јер је јако битно врати се на почетак теме и поново прочитај реакције најближих колега ако си ме разумео!

Дакле од кога потиче информација?

На пример ти си искривио реченицу ЈОВАНАНЕНАДА онако како ти се свиђа да чујеш не како је рекао!

Ја окренем твоју теорију сеобе елита у теорију континуитета што би негде генетски било ИСТО!

Кажем да Славен777 и Тибор Живковић су по ставу ближи некој теорији континуитета и сеоби елита!

Сад ја јер ми се више свиђа тај назив и назовем то теоријом континуитета.

И дође неко трећи и каже ти преврћеш по костима ове двојице направио си од њих Деретићевце они верују и сеобе елита а не континуитета!

Срам те било гмазу безобразни то што сте генетски Илири вас не чини мање Србима него ваших 3% елита које су дошле и подариле вам име и идентитет!

Како смеш да се позиваш на гене кад вам је име дошло преко Дунава?
Није битно какви су ти гени већ какво ти је име?

То би био смисао теме ако неко каже да је Нани био подржавалац теорије континуитета слично што би било Живковићевој сеоби елита не?!?!

Е тај је Ћаци и Смарад!?!?!

lud-zbunjen-normalan-drugi-deo.jpg

На пример ти си искривио реченицу ЈОВАНАНЕНАДА онако како ти се свиђа да чујеш не како је рекао!

Ne, nisam. To si ti upravo ti učinio.

Ja savršeno dobro znam šta je JOVANENAD-ov stav; preko njega sam se i upoznao sa problemima i razmišljanjima Đorđa Jankovića, a i tražio da se oglasi na forumu.

Ti si pokušao da totalno izokreneš naopačke njegove reči kao da tvrdi da je Dj. Janković samo malo loše datovao, a što naravno, nije istina (pošto si pokušao da krivo tumačiš njegove reči, čak sam ti postavio drugi citat u kojem vrlo eksplicito kaže da ne treba citirati Đorđa Jankovića i da treba odbaciti sve što je pisao posle 1994. godine. Tvoja jedina taktika je bila da samo ignorišeš to i praviš se lud, odnosno da nastaviš da misliš da si u pravu, iako su ti tvrdnje vrlo očigledno, crno na belo, bile demantovane.

Upravo si ti pokušao predstaviti to kao ono što želiš, a ne što jeste. Podsetiću te, čak sam izdvojio 2 različita iskustva, dva učenika bivša Jankovića, koji su pisali na forumu. Iako su potpuno komplementarna jedan drugom, ti si okarakterisao jedan kao targetiranje i napad na Jankovića, a drugi sasvim suprotno. Sve ima tamo na temi, uključujući i tvoje potpuno kontradiktorne reakcije.

Izvinjavam se na malenom ekskursu (hajde, s obzirom da Jelena tvrdi da je bila prijatelj Đorđa Jankovića i iznosi razne neobične i kontroverzne tvrdnje i vezano za njega, i jeste povezano sa temom), ali morao sam da ovde odgovorim, zato što si napisao nešto što jednostavno nije tačno (i prilično je iznenađujuće da si, uprkos tome što ti je tvrdnja potpuno nedvosmisleno bila pobijena, opet isto sad učinio). Zašto to radiš, nejasno je.

Ne, nisam. To si ti upravo ti učinio.

Ja savršeno dobro znam šta je JOVANENAD-ov stav; preko njega sam se i upoznao sa problemima i razmišljanjima Đorđa Jankovića, a i tražio da se oglasi na forumu.

Ti si pokušao da totalno izokreneš naopačke njegove reči kao da tvrdi da je Dj. Janković samo malo loše datovao, a što naravno, nije istina (pošto si pokušao da krivo tumačiš njegove reči, čak sam ti postavio drugi citat u kojem vrlo eksplicito kaže da ne treba citirati Đorđa Jankovića i da treba odbaciti sve što je pisao posle 1994. godine. Tvoja jedina taktika je bila da samo ignorišeš to i praviš se lud, odnosno da nastaviš da misliš da si u pravu, iako su ti tvrdnje vrlo očigledno, crno na belo, bile demantovane.

Upravo si ti pokušao predstaviti to kao ono što želiš, a ne što jeste. Podsetiću te, čak sam izdvojio 2 različita iskustva, dva učenika bivša Jankovića, koji su pisali na forumu. Iako su potpuno komplementarna jedan drugom, ti si okarakterisao jedan kao targetiranje i napad na Jankovića, a drugi sasvim suprotno. Sve ima tamo na temi, uključujući i tvoje potpuno kontradiktorne reakcije.

Izvinjavam se na malenom ekskursu (hajde, s obzirom da Jelena tvrdi da je bila prijatelj Đorđa Jankovića i iznosi razne neobične i kontroverzne tvrdnje i vezano za njega, i jeste povezano sa temom), ali morao sam da ovde odgovorim, zato što si napisao nešto što jednostavno nije tačno (i prilično je iznenađujuće da si, uprkos tome što ti je tvrdnja potpuno nedvosmisleno bila pobijena, opet isto sad učinio). Zašto to radiš, nejasno je.
Ко је то негирао осим тебе!?
Немој ми Јанковића молим те од 1994. јер он и.....сад мисле....

Међутим то нема никакве везе са твојим ставом и оним што си изнео на теми о Јанковићу теби је проблем и пре 1994. и од кад се родио!

Да не мењамо тему!

Одакле потичу те информсције о Нанију?
Само је једна особа била тамо с њим!

Дакле његов проблем са Јанковићем је од 1994-1996 кад је смењен и пензионисан.
Твој проблем с Јанковићем је од почетка његове каријере!
Сад ћеш ти у те две године 1994-1996 да стрпаш ЈОВАНАНЕНАДА у своју странку! Јер је на твој позив дошао на Крстарицу па имаш ауторска права на његово мишљење.

Чудни сте ви трансдемократе не смеш да мрзиш гејеве, трансродне душе, лезбејке само смеш да мрзиш Дететића и аутохтонисте јер ако их не мрзиш онда си Ћаци и ниси демократа и научник! Јој Боже!🤣🤣🤣🤣

Дакле његов проблем са Јанковићем је од 1994-1996 кад је смењен и пензионисан.
Твој проблем с Јанковићем је од почетка његове каријере!
Сад ћеш ти у те две године 1994-1996 да стрпаш ЈОВАНАНЕНАДА у своју странку! Јер је на твој позив дошао на Крстарицу па имаш ауторска права на његово мишљење.

Чудни сте ви трансдемократе не смеш да мрзиш гејеве, трансродне душе, лезбејке само смеш да мрзиш Дететића и аутохтонисте јер ако их не мрзиш онда си Ћаци и ниси демократа и научник! Јој Боже!🤣🤣🤣🤣

Nemoj da lažeš, molim te.
Mislim, bukvalno izmišljaš; šta drugo da kažem?

Kakav „problem od kad se on rodio“? Kakvi su to „problemi pre 1994. godine“? Je li neko citirao neki Jankovićev rad od pre '94. godine i predstavio ga kao...šta?
Govoriš isključivo u sferi sopstvene mašte i ni o čemu drugome.

Mogao bi bukvalno da prestaneš više sa izmišljanjem; kako može toliko da te bukvalno baš u celosti zabole da li pričaš stvari koje su tačne ili ne?
Dokle će više konstantno da se po forumu vodi diskusija o tome što si ti nešto umislio ili konfabulirao (gotovo svaka tema u kojoj se javiš se svede na to...stalno mora da se priča o nečemu što samo ti misliš da se dogodilo)?

Poslednja izmena:
Nemoj da lažeš, molim te.

Mislim, bukvalno izmišljaš; šta drugo da kažem?

Kakav „problem od kad se on rodio“? Kakvi su to „problemi pre 1994. godine“?

Govoriš isključivo u sferi sopstvene mašte i ni o čemu drugome.
Ниси читао тему о Јснковићу од Славена777 и све његове коментаре у вези Ђорђа Јанковића?
Баш штета!
Добро овако ајмо сви лајк који сте читали и познат вам је став Славена777 према Ђорђу Јанковићу да гласамо да видимо да ли је толико добар манипулатор а људи толико глупи да не знају шта је било јуче како он замишља?
Оставићемо овај пост баш да видимо!

Питао сам те одакле потиче та информација о Нанију јер је један човек био с њим.
Који има информације о некој плеумолагији срца дугогодишњем обољењу срца.
5 срчаних удара Нанија.
5 различитих прича о смрти Нанија!
Њега јединог смрт Нанија није изненадила као што је изненадила Нанијеве блиске колеге које појма о томе немају а тај човек му чак није ни пријатељ нити неко о коме је добро мислио.
То није проблем већ што је ово бар 6 различита прича о Нанијевој смрти здравственом картону и биографији болести Нанија само њему познатој.
Ником од блиских колега њихове реакције су на почетку теме.

Back