Јелена Малешевић - лажни археолог

Није се радило о матријархату већ матриоцентричном друштву који је неговао култ плодности и рађања. Жене су биле углавном свештеници али не значи да су имале сву политичку власт у својим рукама али чињеница да мушких фигурина нема појављују се много касније.
Религија, космологија, свет им је другачије функционисала.

Кад ти је већ Нанијев докторат при руци прочитај мсло о томе.

Ljudi baš pominju izraz matrijarhat. Dakle, sistem u dominacije i parcijalne obespravljenosti muškog pola, koji je društveno podvrgnut (navodno).

Harald Harman kaže da smatra da su žene držale političku vlast i da je to razlog zbog kojeg nije bilo sukoba i rata, kao i da su one upravljale tim trgovačkim zadrugama koje koristile Dunav za razmenu dobara (muškarci su bili veslači, a žene kapetani tih barki i uopšteno trgovačkih kompanija) tj. da su se nalazile na čelu tih multietničkih regiona.

Ljudi baš pominju izraz matrijarhat. Dakle, sistem u dominacije i parcijalne obespravljenosti muškog pola, koji je društveno podvrgnut (navodno).

Harald Harman kaže da smatra da su žene držale političku vlast i da je to razlog zbog kojeg nije bilo sukoba i rata, kao i da su one upravljale tim trgovačkim zadrugama koje koristile Dunav za razmenu dobara (muškarci su bili veslači, a žene kapetani tih barki i uopšteno trgovačkih kompanija) tj. da su se nalazile na čelu tih multietničkih regiona.
То је мало избанализована слика тај период уопште карактерише да није било робовласништва никаквог, био је систем кошнице и матице и расподеле рада у друштву.
Како у таквом друштву не затичеш осим. неког храма нека мегалитна здања, нити пирамиде нити било шта што нас сада све одушевљава и према томе меримо колико је неко друштво било цивилизовсно или развијено.
Али за пирамиде и велика нека архитектонска достигнућа то не може без робовласничког система.
Тога тада није било већ су жене биле мајке и слободније, друштвено важније као свештенице али нису имали сву моћ нису биле никада јаче физички од мушкараца.
Учествовали су заједно у многим и градитељским и другим пословима али свакако је већа тежина природно била на мушкарцима па лов, пољопривреда, прехрана.
То са матријархатом је избанализовано то постоје случајеви краљица у робовласничким друшвима које су имале такву моћ.

Суштина да су се за потомство бирали најбољи и најздравији мушкарци и најздравије и најбоље жене. Деца су била заједничко власништво читавог села и племена и сви су учествовали у његовом васпитању

Сад конкретно око култова религиозних тог времена ту мислим да Нани има неке најбоље податке што знања што велилог искуства на терену.

Страшно је било велика смртност деце и новорођенчади све до скоро модерних времена.
Због тога свега мислим да су женски култови тада доминирали јер је потомство било најважније а у многочему је зависило од жена.

Страшно је било велика смртност деце и новорођенчади све до скоро модерних времена.
Због тога свега мислим да су женски култови тада доминирали јер је потомство било најважније а у многочему је зависило од жена.

Kada je to tada kad bi trebalo da su ženski kultovi dominirali?

Do 19. veka?

Kada je to tada kad bi trebalo da su ženski kultovi dominirali?

Do 19. veka?
Имаш Нанија хвалио си се да држиш докторат у рукама па прочитај га.
Што мене испитујеш имаш Нанија који је стручњак.
Колико знам у Благотину су откопали велику Богињу и њен храм ако си гледао серију.
Ту је и објашњавао неке основне ствари. Што мене испитујеш?
Ја нисам стручњак ја сам само неко ко је читао и пратио обрати се стручњацима и великанима те области. Свакако сам ја линковао на теми доста радова.

Свакако не до 19. века нетОчно!

Имаш Нанија хвалио си се да држиш докторат у рукама па прочитај га.
Што мене испитујеш имаш Нанија који је стручњак.
Колико знам у Благотину су откопали велику Богињу и њен храм ако си гледао серију.
Ту је и објашњавао неке основне ствари. Што мене испитујеш?
Ја нисам стручњак ја сам само неко ко је читао и пратио обрати се стручњацима и великанима те области. Свакако сам ја линковао на теми доста радова.

Свакако не до 19. века нетОчно!

Ispitujem tebe za tvoju izjavu. Nani je praistorijski arheolog i sasvim sigurno se nije bavio time što si izjavio.

Ti si izjavio da su deca su umirala sve do modernih vremena i to je bio uzrok feminističkih kultova u tom periodu, dok nije bila smanjena smrtnost dece?

Ispitujem tebe za tvoju izjavu. Nani je praistorijski arheolog i sasvim sigurno se nije bavio time što si izjavio.

Ti si izjavio da su deca su umirala sve do modernih vremena i to je bio uzrok feminističkih kultova u tom periodu, dok nije bila smanjena smrtnost dece?
Банализација.
Оставио сам довољно тога на овој теми наших великана тако да се не бих више замарао.

Банализација.
Оставио сам довољно тога на овој теми наших великана тако да се не бих више замарао.

Konstatacija nelogičnosti argumenta koji si izneo, zato što bi da je osnovan feministički kultovi bili opšte mesto sve do izuma silikonskih rukavica, po tvom sudu je 'banalizacija'?

Pa dobro, pretpostavljam da jeste lakše to reći kada se primeti nelogičnost, nego nju konstatovati.

FB_IMG_1750903024990.jpg

Back