Jelena Jankovic

Jelenin blog...

Došao je i kraj takmičarske sezone 2009! Iza mene je jedna veoma teška i burna teniska godina. Mnogo se stvari izdešavalo u ovoj godini koje su uticale na mene, na moju ličnost i raspoloženje na terenu, samim tim i na moju igru. I pored svih okolnosti uspela sam da ostanem jaka i završim godinu među osam najboljih teniski na svetu. Naravno da ova godina nije bila kao prošla koju sam završila kao prva teniserka sveta, ali i kad se malo bolje pogleda i ovo je veliki uspeh i ne treba ga podcenjivati. U ovoj godini sam dosta naučila i sve ovo što se izdešavalo je jedno veliko životno iskustvo za mene i jedna velika škola jer sam naučila da cenim mnogo više sve ono što imam u životu i da tenis ne shvatam toliko ozbiljno, jer je to samo igra. Meni je porodica najbitnija u životu i oni su moja najveća sreća i radost. Najvažnije je da smo svi zdravi, a za ostalo ćemo se pobrinuti.
Vreme je za odmor, bolje rečeno predah, jer kao i u gotovo svakom poslu danas, profesionalne obaveze zovu, a uživanje u plodovima mukotrpnog rada kratko traje, svega dvadesetak dana.

Lepo je biti ponovo kod kuće, u Beogradu, u zimskom periodu kada sneg pada, pogotovo što ja najviše vremena provodim u toplijim krajevima i nemam puno mogućnosti da uživam u zimskim čarolijama. Ujutru kad se probudim, neobično mi je što nemam raspored obaveza koje inače imam svakodnevno tokom sezone. Sada sam slobodna da svoj dan oblikujem onako kako ja želim, a još uvek toga nisam svesna i još uvek kada ujutru otvorim oči pomislim da ću uskoro morati na trening.
Dugo vam nisam pisala, pa da se još malo osvrnemo na sezonu 2009.
I u godini kada ništa nije išlo kako sam želela i zamislila, uspela sam da osvojim dve titule – Marbelju i Sinsinati i igram finale u Tokiju. Svakako jedan izuzetno lep događaj za mene, pored mojih individualnih rezultata, jeste veliki uspeh u Fed kup takmičenju, gde sam dala svoj maksimum i zajedno sa svojim kolegincama ostvarila istorijski plasman i odvela Srbiju među osam reprezentacija sveta. Znam koliko sam puta povređena igrala i koliko me je bolelo, ali sam uvek igrala za svoju zemlju jer je to za mene velika čast i obaveza. Sad smo u poziciji da se u 2010. godini borimo za pobednički pehar Fed kupa.

U septembru sam na azijskoj turneji doživela povredu ruke što me je veoma brinulo, nisam znala kako će se stvari odvijati i bilo je veoma neizvesno pitanje mog nastavka sezone. Uspela sam, da koliko toliko saniram povredu i bez mnogo treninga odigram turnir u Moskvi, izdržim pritisak i plasiram se po treći put na završni Masters turnir koji se i ove godine igrao u Dohi. Nije bilo lako aklimatizovati se, jer sam došla iz hlade Moskve na visoku tremperaturu u Dohu, ali sam se kako je vreme odmicalo osećala sve bolje i bolje i uspela da završim takmičenje među četiri najbolje na tako prestižnom turniru.
Danas, dok vam pišem ovaj blog, dosta sam razmišljala o mojim rezultatima i igri u toku 2009, a od sada do kraja novembra neću razmišljati o tenisu, već ću odmoriti svoju glavu i telo do priprema za sledeću sezonu.

Cilj mi je da se u sledećoj takmičarskoj godini vratim u sam vrh i osvajam najveća takmičenja. Verujem u sebe i u svoje mogučnosti, samo da me zdravlje posluži, jer je to najbitnije. Daću sve od sebe i nadam se boljoj 2010. godini.
Veliko hvala svima vama koji ste bili uz mene i u lepim i u teškim trenucima, hvala na podršci i ljubavi koju mi pružate, to mi puno znači i uzdiže me kada mi je najteže. Budite mi zdravi i veseli!

Voli vas vaša JJ

Ha, ha, kako je to licemerno od te ruzne devojke, koja mrzi sve, Anu, pa i ostale.

Moras priznati da je veliki borac...SMRT,BOLEST,SVADJA,PAD na WTA radi nemira koji su oko nje...a i dalje se bori.
Ja bi rekao da je ona veliki borac...veci od tebe koja je vrijedja.

Kada smo kod sponzorusa...zna se ko su najvece sponzoruse i bez cega se ne moze na TV :per:.

Moras priznati da je veliki borac...SMRT,BOLEST,SVADJA,PAD na WTA radi nemira koji su oko nje...a i dalje se bori.
Ja bi rekao da je ona veliki borac...veci od tebe koja je vrijedja.

Kada smo kod sponzorusa...zna se ko su najvece sponzoruse i bez cega se ne moze na TV :per:.

Ocigledno da imate dosta iskustva sa sponzorusama. Pa, dobro, mozda nadjete nekada i normalnu devojku.
A sto se tice Jelene... Jeste. Veliki je borac, ali ona onako ruzna, da se ne bori, niko je ne bi zarezivao.

Ha, ha, kako je to licemerno od te ruzne devojke, koja mrzi sve, Anu, pa i ostale.

Zauzela si forum podforum Tenis...
Pises sto ti u momentu padne napamet...
Uglavnom ko papagaj jedno isto cak i na temi koju si sama postavila.
Nijesi tolerantna ,zlonamjerna si kad je Jelena Jankovic u pitanju ne stedis ni Novaka Djokovica.
Odakle si ti ?
Gdje ti zivis?
Ko si ti nimalo moderna pjevacice neukusa?:rtfm:

Poslednja izmena:
Izvini, Duska, ali ja samo zelim da se druzim. :(

Bojim se da je kasno za izvinjavanuje:(
Nista nijesi uradila da mi dokazes da zelis da se druzis.
Ako nijesi zaboravila pokuswala sam te upozoriti i navedem da do druzenja dodje.:)
Nijesi se obazirala,nijesi ni sad iskrena.
Ne svidja mi se tvoj stil ni tvoje izjave .
Nausput nijesi ni odgovorila prikladno zelji da se druzis .
Idi i nosi to tvoje.Duska,ali ja samo zelim da se druzim.

Bojim se da je kasno za izvinjavanuje:(
Nista nijesi uradila da mi dokazes da zelis da se druzis.
Ako nijesi zaboravila pokuswala sam te upozoriti i navedem da do druzenja dodje.:)
Nijesi se obazirala,nijesi ni sad iskrena.
Ne svidja mi se tvoj stil ni tvoje izjave .
Nausput nijesi ni odgovorila prikladno zelji da se druzis .
Idi i nosi to tvoje.Duska,ali ja samo zelim da se druzim.

Ok, Duska!

Back