Ajde malo pazite da ne skrenete sa teme, niste na kulinastrvo ili dom pordica pdf.
moja mama nema isti ukus ko ja, voli tako zacinjena ljuta jela, otac je prica za sebe, pitam se ponekad da li smo isti rod...
ako ne pojedem ceo tanjir, osecam da ce se ljutiti, navaljuje sa tom hranom, nema meru.
sa druge strane postoje jela koja mi mozda prijaju.. ali uvek neki izgovori, kao skupo, ovo, ono.
-------
Teorija istorije hrane:
U davna vremena nasih predaka postojali su prvi pecinski ljudi koji nisu jeli nista, onda se pojavio jedan koji je pojeo nesto... i rekao osecam se bolje od vas, probajte.. i drugi su jeli.. onda je osetio nesto u donjem stomaku, rektumu... izaslo je prvo g0vno... drugi su se okupili gledali u cudu sta je ovo, magija neka, i sta su uradili.. pojeli su i to g0vno, potom su uvideli da i nije bas ukusno, nisu znali sta ce sa njim.. pa su ga stvaili na oltar gde su slagali i ostala, tako je nastao paganski kult obozavanja svetog sranja, koji je ostao i danas prekriven u gnostickom sistemu rimikatolicke religije, kroz pojam svete stolice.
Hrana dakle vekovima odrzava covecanstvo u stanju masovne hipnoze i mentalnih poremecaja ponasanja.
Hrana je mnogima danas bog, hrana je sranje.
Posle jedenja prve biljke, druge biljke.. nastala je zelja za prozdiranjem i drugih stvari .. pa se preslo na zivotinje, (*ako su postojale tad, a ako nisu preslo se odmah na ljude,) vodja copora nazvan je Hranos, sa njegovim sledbenicima klali su i jeli ljude, a deca su im bili omiljen specijalitet, shvatili su da sveze meso i krv je jaca droga, da im daje vecu zivotnu snagu. Na osnovu tih dogadjaja nastao je mit o u bogu Kronosu/Cronusu ili Saturnu (Satani), kao prozdrljitelju dece.
Dakle deca kad se rode ne vole hranu, osecaju da je to mentalni poremecaj drustva, i da ce ih sistem pojesti zive eventualno.
bebe placu, znaju da ce da ih siluju tom hranom za koju nemaju potrebe, nisam jos stigao da filozofsko psiholoski razmislim da li je pijenje i mleko dobro. ovo je ipak tema o hrani.
Dakle mislim da je prirodno stanje svesti coveka da ne jede.. mnogi su otsli daleko u pokusaju da prevare ljude ,decu praveci ukusna jela, zacini razni, mesavine... sve zato da bi odvukli od prave prirode, postojanja, bivanja, buda je sedeo, posmatrao, nije se pomerao.. i mogao je da zivi i spozna sve.
imamo primer ljudozderstva dece u bajci o ivici i marici, cilj je da se pojedu napunjena ugojena deca...sigurno ne slucajno jedan od vladajucih ljudi proteklih deceniju u drzavi je bio gojazni lik sa imenom iz te bajke,
stoga uvidjamo sta su nasoj zemlji namenili oligarhijsko autokratski aristrokrtski vladari i masoni, kao i sav svetski sistem energetskog vampirizma koji truje i puni ljude, da bi ih potom pojeli ,ili dosli do njihove zivotne energije preko krvi u ratu nekom.
sigurno nije daleko ni scenario filma soilent green, kada cemo jesti i preradjene ljude. (ako vec i ne postoji takva neka hrana?)