Jel u USA isto kao u Srbiji?

Pa malo mi glupo da se stvara cirkus akcijasa....sa ovim novim poskupljenjem prosle nedelje, to je otislo jos gore 10% minimum, a za neke i 30%....ne znam kako svi u isto vreme....ali nisu oni optuzeni , kod njih jos i nadjes nesto normale...doduse na akcijama, mada posto ja ne nalazim nista na akcijama, sve sto je na akciji toga nema kad ja dodjem, ja sam navikao na van akcija a da nije mnogo skupo...i to odavno , samo sto moras da znas gde i kako...alate kod jednog, elektroalate kod drugog, plastiku kod treceg, za kucu svasta kod cetvrtog, drvo kod petog, i tako , dodjem do toga da mi akcije ne trebaju....manje vise isto mi sa akcijama i bez akcija...

Tek poneki izuzetak...npr ono kad je plazma u avgustu bila spustena cena na 430 din po kg.. a ovako je 666...

Glupo mi sto se prave lazne dve cene....normalna cena je sad poskupela, a ispada da nije zato sto je trenutno ta roba stavljena na snizenju...npr evo veceras aktuelno , suncokret je 400 din kg, a npr tamo gde ja kupujem je juce, pazi , juce bio 160 a danas je 195 din po kg...meni bilo smorno i vruce juce , svratio danas vidim veca cena..

Ali stvara se poveca razlika, meni je razlika od 100% poveca...slicno je meso , negde je pravo suvo meso 1800 a negde je 3800 , slicno je sa mobilnima, televizorima ali uglavnom na hrani je cirkus..

Prosle nedelje sam na obicnom danu kupio korpicu kivija za 100 din, a danas sam hteo da kupim samo jedan kivi , zbog neceg mi je trebao...i racunam 30 din , kad ono 100 dinara u maxi, komad...kao pre pet dana kilo...30 dinara je bilo u export importu..35..komad..
Isto cedevita negde 600 negde 900 , sto je pomalo cirkus..
Prosle nedelje obican sok 200 din , ove nedelje 120 din...koja je fora..

Fora? Možemo samo da nagađamo.

I da, nerealna su ta velika poskupljenja jer uzmi obično jaje za primer. Jaje je jaje i ono kao takvo ne može da poskupi ali sami zavisni troškovi mogu i oni povećavaju cenu samog jajeta.

Ako je taj kivi bio 100 din kilogram i poskupeo na 300 dinara, da može ali za koje vreme? I to ne može da se desi u jednom danu jer roba koju oni imaju u prodaji treba da prodaju po ceni koju su nabavili plus marža ali oni ne, oni i to robu prodaju po ceni nove robe koju tek treba da nabave i koja im je tek najavljena.
Sve je nerealno.

1730415389395.png
Evo samsung milionce popust 20%

Fora? Možemo samo da nagađamo.

I da, nerealna su ta velika poskupljenja jer uzmi obično jaje za primer. Jaje je jaje i ono kao takvo ne može da poskupi ali sami zavisni troškovi mogu i oni povećavaju cenu samog jajeta.

Ako je taj kivi bio 100 din kilogram i poskupeo na 300 dinara, da može ali za koje vreme? I to ne može da se desi u jednom danu jer roba koju oni imaju u prodaji treba da prodaju po ceni koju su nabavili plus marža ali oni ne, oni i to robu prodaju po ceni nove robe koju tek treba da nabave i koja im je tek najavljena.
Sve je nerealno.
Pa masovno je poskupela roba iz Afrike...sve, osim limuna koji je cak ispod 90 dinarapo kg..i prosle i pretprosle i ove nedelje...a ovo ostalo sve na 200, i vise..
A da , skokici su po 100 200...to je ono...gledas da li banane i ananas idu preko izraela u EU....

Prosle nedelje sam na obicnom danu kupio korpicu kivija za 100 din, a danas sam hteo da kupim samo jedan kivi , zbog neceg mi je trebao...i racunam 30 din , kad ono 100 dinara u maxi, komad...kao pre pet dana kilo...30 dinara je bilo u export importu..35..komad..
Isto cedevita negde 600 negde 900 , sto je pomalo cirkus..
Prosle nedelje obican sok 200 din , ove nedelje 120 din...koja je fora..

Некад, у двадесетом веку, смо желели те разлике у ценама,
доста нам је било ураниловке.

Хтели смо да бирамо, да мењамо продавнице,
хтели смо да будемо потрошачи "са мозгом".

Ево сад то имамо и ...
Евритингизшит ...

Back