Јел паметно да пренесем број телефона из ЕмТеЕса у А1?

Svi su katastrofalne što se pokrivenosti 4g signalom tiče. Evo ovakav mi je signal u stanu u sred BG na 4G mreži:
IMG_20250221_234117.jpg

Znači kako MTS pokriva Beograd, a slično je bilo i dok je globaltel bio na A1 infrastruri.

-98db u prevodu znači periodično totalno gubljenje mreže koje onaj indikator mreže i ne prikazuje.Onda nije čudno što sms ne stižu.
Jedino rešenje je u podešavanjima. spustiti mrežu na 3g i onda je signal relativno stabilan i tamo gde bi se inače 4g izgubio.
U tom smislu je bolje biti na MTS u jer A1 više nema 3g već ubogi 2g koji izobličava glas u priči o metu da ne govorimo.

U tom smislu, biće stvarna katastrofa kad se prede na 5g i kompletno pogasi 3g mreža a 4g im nije za kur.

Од 2001 до 2021 сам био код ЕмТеЕса, 2021 сам пренео број у Глобалтел да бих 2022 вратио број у ЕмТеЕс.
Размишљам да пренесем број телефона у А1. Шта мислите о томе? Био бих припејд корисник.
trenutno jeste
pogotovo mesečni prepaid plan bez ugovorne obaveze

provajderi ne ugrožavaju jedni druge i prave načelne dogovore za šta će koji biti povoljniji

recimo jako interesantno da samo mts nudi "prenosni internet" (mifi ruter) a VIP (iako se zvanično krsti A1) i Telenor (iako se zvanično krsti Yettel) ne nude.

Yettel je u svemu najskuplji ali naš narod zapamtio da su kod Bogoljuba Karića na 063 išle Gazde iz 90-ih, veliki vlasnici trafika i sendvičara.

Igraj za sebe i prebacuj broj kad god vidiš prednost.
Uvek možeš da se vratiš ako nisi u ugovornoj obavezi.

Telefone kupuj u specijalizovanim prodavnicama jer jedino tad možeš da ih vratiš ako se ispostavi ovo ili ono.

Imam ja službeni A1, sad radi svugde isto kao i MTS po celoj Srbiji.

Jedino mesto gde je meni radio samo MTS (a ne rade ni Yettel ni A1) je Pašna ravan na Povlenu. Ali to je stvarno Bogu iza leđa.
moja iskustva su malo drugačija, valjda sam više išla po nekim nedođijama
ja sam pre 2 godine sve brojeve prebacila iz yettela u a1 i pokajala se vrlo brzo
yettel je imao bolju pokrivenost i brži i stabilniji net, što je meni jako bitna stavka
iz yettela sam otišla samo zato što su džukački ukinuli neku uslugu na pola mog dvogodišnjeg ugovora, zbog koje sam jedino i uzela broj za surf tarifu
sad razmišljam o prelasku u mts, da dam i njima šansu
imam njihovu karticu samo za net i u poređenju sa a1(stabilnost i pokrivenost) mts je malkice bolji, tako da me to vuče ka njima
cene su manje više svuda iste, pa to meni nije neki značajan faktor

Back