Jel muzika Uriah Heep i Deep Purple slicna?

Askari

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.604
Uriah Heep je osnovan 1969 godine a Deep Purple godinu ranije. Obadvije grupe imaju povezanost sa jako izrazenim orguljama. Danas sam preslusao album "Salisbury" drugi album iz 1970 godine i odusevio se jer cio album je zanimljiv ali, ipak smatram da dolaskom Ian Gillana u Deep Purple, ta grupa prestala sa psihodelijom i cak je na svakom albumu zracila pozitivnom energijom.
Meni Uriah Heep izgleda pozitivno samo na albumu iz 1972 godine a to je Demons and Wizards.
Ta psihodelija i sumrak nekih rock grupa iz perioda krajem sezdesetih i cijelim sedamdesetim godina je bila u modi ali sada mnogi nemaju strpljenja preslusavati psihodeliju.

Uriah Heep je meksa verzija Deep Purple. Mozda je Uriah Heep raznovrsnija muzika, ali se u mnogim aspektima ne mogu meriti sa Purple. Ritchie Blackmore i Ian Paice su neuporedivo bolji od Mick Box i Lee Kerslake. Mick Box je prakticno bio vise ritam gitarista u grupi nego solo gitarista. Uriah Heep mozda ima hitova koliko i Deep Purple, ali Hensley, koji je primarno pisao pesme u Uriah Heep, nije forsirao gitarske rifove kao sto je to Deep Purple radio. Uriah Heep su raznovrsniji muzicki, veoma zanimljivi i melodicniji za slusanje, ali cinjenica stoji da su Deep Purple, liga za sebe i da su neuporedivo iznad Uriah Heep u svim aspektima. Ne razumem tvoj deo o psihodeliji, jer obe grupe su hard rock grupe, pioniri heavy metal muzike sa primesama progresivnog roka. Licno volim obe grupe, volim tezak Hammond zvuk u muzici Uriah Heep, ali ga jos vise volim u zvuku Deep Purple. Jon Lord je po meni ipak bolje znao da koristi i uskladi klavijature u Deep Purple pesmama. Moj glas pripada Deep Purple.

Back